Romcreativ – stilul rustic în trei piese unicat

Plini de inventivitate și pasionați de munca cu lemn, cei doi tâmplari din spatele atelierului Romcreativ lansează o provocare pentru toți cei dornici să aibă acasă piese unicat: trimite ideea, iar atelierul o pune în practică.

 +4
  |  

E un soi de atelier de mobilă la comandă, dar nu în stilul deja consacrat; atelierul Romcreativ din Focșani propune câteva piese de mobilă și accesorii ce se pot înscrie într-un stil al lor, autentic – un stil rustic marcat de tușe industriale sau de tip modern. Important este că Romcreativ este un amestec de imaginație pusă în slujba unui design inovator, bazat însă pe materiale reciclate. De la scânduri de lemn la produse metalice, orice poate intra pe bucăți în acest atelier pentru a ieși apoi sub forma unei piese unicat.

Afacerea Romcreativ își propune să dea și redea viața mobilierului vechi – oferă servicii de recondiționare mobilier de orice tip: „Recondiționăm orice tip de mobilier sau obiect, fie el mașină de cusut sau măsuță de cafea.”, se arată pe site-ul atelierului.  Sunt deschiși proiectelor atipice, în acest sens colaborând și cu designeri din afara afacerii, în căutarea celor mai bune soluții.

Caracteristic pentru Romcreativ și ceea ce îi diferențiază de alte ateliere de mobilă pe comandă ține de materiale – reciclate, respectiv de unicitatea piesei. Niciuna nu va semăna cu o alta.
Iată mai jos câteva piese de casă în stil rustic, din portofoliul Romcreativ, menite să dea casei o atmosferă plină de originalitate. +4 www.romcreativ.com Lustră creată dintr-o cutie pentru sterilizare  +4 www.romcreativ.com Masă de chiuvetă lucrată din stejar  +4 www.romcreativ.com Scaun creat din doagă de butoi reciclat


Sophia – 500 de variante de țesături pentru mobila tapițată

Sophia Home Decoration este deja un nume bine-cunoscut în domeniul amenajărilor interioare, oferind creatorilor de frumos soluții calitative pentru gusturi oricât de pretențioase.

 +4
Sophia Home Decoration, brand 100% românesc, deține o retea de 26 de magazine proprii și în sistem de franciză în principalele orașe din România/Sophia-Romania.ro
  |  

În calitate de producător şi editor de colecţii, Sophia dispune de o gamă completă de produse, de la perdele și draperii ready-made sau la comandă, până la țesături în peste 1600 de modele sau personalizate la cerere, fețe de pernă, cuverturi, pleduri, traverse de pat, fețe de masă, lenjerii, sisteme de prindere, canafi, flori decorative, mobilier.

De mare interes este colecția de mobilier Sophia, întrucât e vorba de mobilier tapițat, iar țesăturile provin, bineînțeles, din colecțiile proprii. Ceea ce înseamnă un grad maxim de personalizare a unei amenajări, pornind de la combinațiile ideale de țesături pentru tapițerie și accesoriile textile ale încăperii.

În colecția de mobilier Sophia intră piese de living și dormitor, precum fotolii, paturi, băncuțe în peste 500 de variante de țesături pentru tapițerii, cu grad înalt de frecare. Imprimeurile aduc amenajării un plus de accent, de culoare, de personalitate.

„Mobilierul Sophia este disponibil la comandă în cele 26 de magazine, dar și pe site, clientul având posibilitatea de a alege tapițeriile și imprimeurile preferate. Sophia pune la dispoziție și servicii de consiliere, venind în întâmpinarea clientului cu propuneri concrete de personalizare a amenajării. Oferim consiliere gratuită, cu designeri specializați la domiciliul clientului”, ne-au declarat reprezentanții Sophia Home Decoration.

Despre piesele de mobilier Sophia
Colecția de paturi disponibile la Sophia este caracterizată prin imprimeuri în special florale și prin forme geometrice, aplicate pe un fond în culori blânde, odihnitoare. Banchetele au un efect de impact prin imprimeuri create din culori contrastante, iar fotoliile sunt îmbrăcate în țesături de cea mai bună calitate, pe cât de rezistente, pe atât de spectaculoase vizual – imprimeuri din nou florale, uneori cu model abstract, sau combinații de culori luxoase. Stilul mobilierului este cel clasic, elegant și cu accente tradiționale, iar tapițeria imprimă amenajării influențe dintre cele mai variate, în funcție de țesăturile alese. +4 www.sophia-romania.ro +4 www.sophia-romania.ro +4 www.sophia-romania.ro

Despre Sophia
Experiența de 17 ani de prezență pe piața românească se reflectă în proiectele executate de echipa Sophia: 12.000 de lucrări pentru reședințe private și 140 de clienți din domeniul HoReCa – 60 de hoteluri și pensiuni, plus 80 de cafenele și restaurante. În portofoliul Sophia se regăsesc și participări la redecorarea a peste 8 muzee printre care: Teatrul Național Vasile Alecsandri din Iași, Palatul Memorial ”Al. I. Cuza” de la Ruginoasa, Muzeul Unirii din Iași, Muzeul Mihail Kogălniceanu din Iasi.


Spectral – creștere a cifrei de afaceri în plină pandemie

Deși anul 2020 părea un an catastrofal pentru mediul de afaceri, unii producători de mobilă din România au avut surprize plăcute. După Mobila Dalin care ne-a declarat că, în ciuda închiderii temporare a magazinelor fizice, vânzările au sporit, avem un nou exemplu de succes: Spectralcom.

 

 +4
 MagMob
  |  

Producătorul de mobilă Spectralcom anunță printr-un comunicat de presă creșterea cifrei de afaceri. Culmea este că această creștere a fost înregistrată în plin an de pandemie de COVID-19, și este o creștere raportată la anul anterior, 2019. Practic, Spectralcom a încheiat anul 2020 cu o cifră de afaceri netă de 4,22 milioane de euro, în creștere cu 8% față de cea din 2019.

Cu atât mai dătătoare de speranță este această veste cu cât producătorul s-a confruntat la începutul anului 2020 cu probleme – în primul trimestru al anului, înregistrase deja o scădere a vânzărilor cu15% față de aceeași perioadă a anului precedent.

 +4 www.spectral.ro

„Însă după ridicarea parțială a restricțiilor în luna mai, cererea pentru produsele de mobilier a fost în continuă creștere până la finalul anului și am reușit să încheiem 2020 cu o creștere de 8% a cifrei de afaceri in euro față de 2019”, a declarat Dan Dodiță, director de vânzări al Spectralcom. Dar nu a fost un succes întâmplător. Compania a investit în capacitatea de producție, inaugurând un nou flux de producție a pieselor din MDF și un nou depozit de produse finite. În acest sens, au fost construite două hale, amândouă realizate integral în anul 2020.

 +4 www.spectral.ro

Planuri pentru 2021

„Pentru anul 2021 ne-am bugetat o creștere a cifrei de afaceri de 15% generată și de deschiderea a cel puțin patru noi magazine Spectral Mobilă în sistem de franciză. Pentru a mări capacitatea de producție, așa cum am făcut-o de fiecare dată în ultimii 10 ani, vom construi două noi hale și vom achiziționa noi utilaje pentru fabricarea mobilei.”  - Dan Dodiță.

 +4 www.spectral.ro

Strategie de vânzare: magazine fizice și prezență online

În prezent, colecțiile de mobilă Spectralcom sunt vândute printr-o rețea de douăsprezece magazine proprii sau în franciză, și în peste o sută de magazine partenere deschise pe teritoriul întregii țări. Mobila Spectralcom poate fi achiziționată și de acasă însă, prin platforme de cumpărături online, încheind în acest sens contracte de colaborare cu unii dintre cei mai cunoscuți retaileri online: eMag.ro, Vivre.ro, cel.ro, domo.ro, esteto.ro, teamdeals.ro și altele, dar și printr-un magazin online propriu.


Wood Bucovina – mese din lemn handmade

Wood Bucovina este un atelier deschis în Suceava din pasiune pentru lucrurile confecționate din lemn masiv. Afacerea a fost înființată abia cu an în urmă, dar se bucură de comenzi de mobilier tot mai numeroase. Secretul lor?

 +7
Wood Bucovina - afacere din pasiune pentru lemn.
  |  

Atelierul Wood Bucovina nu se găsește de mult timp pe piața producătorilor de mobilă din România, dar cei doi tineri care l-au înființat sunt plini de speranță. S-au confesat unui ziar local din Suceava, Bună dimineața Suceava, povestind cum s-au aruncat în această afacere conduși numai de pasiune pentru lemn. Au renunțat la joburile care le asigurau un câștig stabil și un program de lucru fix, preferând munca în atelier de dimineața până seara și adeseori fără vreun câștig financiar imediat.

Atelierul deschis în Suceava sub numele Wood Bucovina a început cu un obiect de design practic pentru bucătărie: funduri de lemn. Realizate manual, exclusiv din lemn masiv, cu finisaje naturale, aceste produse s-au bucurat de un neașteptat succes la un târg de produse meșteșugărești; s-au vândut aproape toate. Dar în același timp, cei doi reprezentanți ai atelierului Wood Bucovina au primit și solicitări pentru alte piese – de mobilier: mese. Întorși acasă, au început să realizeze și mese de tot felul: pentru bucătărie, pentru birou, console etc. +7 Wood Bucovina +7 Wood Bucovina +7 Wood Bucovina

Mesele Wood Bucovina se execută după o rețetă simplă: blat exclusiv din lemn, picioare metalice, din lemn sau alte materiale moderne pentru en efect vizual de impact. Sunt lucrate manual, astfel că nicio masă nu seamănă identic cu o alta. Esențele lemnoase diferă de la o piesă de mobilier la alta, dar toate sunt descrise drept „lemn de Bucovina”, care „nu scârțâie și nu bate”. +7 Wood Bucovina

Obișnuiți să primească comenzi pentru mese de dining sau living, băieții de la Wood Bucovina au lansat zilele acestea și o piesă de mobilier office: o masă de birou confecționată evident din lemn natural, și gândită ca o extensie a biroului, de folosit în echipă sau pe durata ședințelor. Întreaga piesă se compune din două blaturi de lucru și corpuri de depozitare, discret amplasate. +7 Wood Bucovina

Dar acesta este numai începutul: „Am știut că un lucru măreț și durabil se realizează cu multă munca și în timp. Noi încă nu am ajuns la acel lucru măreț, dar încă suntem pe drumul către el și ne dorim să vă avem aproape la fiecare pas din drumul nostru fooooaaarttee lung”, ne transmit cei doi tineri meșteri ai atelierului Wood Bucovina. Puteți lua legătura cu ei pe Facebook sau pe email: handmade.wood.bucovina@gmail.com


RomCreativ – mobilă unicat din materiale reciclate

Sunt tot mai mulți tineri români care se apucă să meșterească piese de mobilier originale, din două motive: dorința de a recicla și nevoia de a avea acasă mobilă unicat care să surprindă. Un astfel de atelier este RomCreativ.

 +7
O afacere tânără, dar îndrăzneață/Romcreativ.com
  |  

RomCreativ a fost înființat în anul 2019. Piesele de mobilier sunt uimitoare prin stilul cel mai adesea rustic, dar mai ales prin materialele din care sunt confecționate piesele. Iată trei exemple:

Măsuța de cafea de la RomCreativ este o piesă unicat – nu pot exista două astfel de produse identice. Este din materiale naturale: lemn de nuc și rășină, combinate într-un mod destul de ingenios la nivelul blatului, astfel încât masa să capete un soi de adâncime. Dar cele mai interesante sunt cele trei picioare din lemn, îmbinate cu multă originalitate și imaginație în așa fel încât să nu lase deloc la vedere trecerea de la blat la piciorul mesei. +7 www.romcreativ.com +7 www.romcreativ.com +7 www.romcreativ.com

Dintr-un vechi butoi de lemn, cei de la RomCreativ au reușit să scoată cel puțin două piese de mobilă pentru baie. Sunt două produse inedite în primul rând prin formele estetice alese.

Primul este o oglindă de baie, rotundă, dar cu margini neregulate, aspect asigurat prin elementele care o compun: doage dintr-un vechi butoi de lemn; fiecare doagă a fost curățată, șlefuită și reintrodusă la loc, făcând să renască cel puțin parțial vechiul obiect reciclat. Un element inedit e reprezentat de mica poliță integrată oglinzii pentru un plus de funcționalitate. +7 www.romcreativ.com

Din același butoi vechi de lemn s-a confecționat și un lavoar de baie tare simpatic. Fără să aibă o înălțime prea mare, lavoarul are totuși o rază destul de mare, fiind un obiect sanitar din categoria celor pentru băi cu suprafețe măcar medii dacă nu mari. Procesul de reciclare a fost același, fiecare doagă fiind desfăcută, curățată și șlefuită, apoi reasamblată. Lavoarul este și bine izolat în așa fel încât să nu permită niciun soi de curgere a apei. +7 www.romcreativ.com +7 www.romcreativ.com

Despre RomCreativ
Atelierul RomCreativ se află în Focșani și reprezintă eforturile încununate de succes ale unor tineri cărora cei mai în vârstă nu le dădeau nicio șansă în industria producătorilor de mobilier. „RomCreativ a apărut în 2019 după 2 ani de încercări în a convinge familia și prietenii că nu suntem nebuni. Dorința de a oferi clienților noștri soluții complexe pentru amenajarea spațiului drag prin transformarea lucrurilor vechi și neutilizabile în obiecte de artă unice cu un puternic impact emoțional a fost mai puternică în crearea acestui proiect”, se arată pe site-ul RomCreativ.