Select Design începe anul cu o campanie de reduceri uimitoare

Sobru, elegant, confortabil și spectaculos, mobilierul de tip american din colecțiile Select Design by Diana Șucu este acum disponibil la reducere de preț în cadrul unei campanii de început de an 2023. Și în privința transportului sunt oferte de luat în calcul.

 

 +6
Mobilier american de colecție, la jumătate de preț./Selectdesign.ro  
  |  

Denumită campania Reducerilor finale, se desfășoară în perioada 4 ianuarie – 4 februarie și este valabilă la piese de mobilier și accesorii de casă din întreaga gamă de categorii Select Design: canapele și fotolii, mobilă pentru dormitor și dining, accesorii ornamentale și corpuri de iluminat. Reducerile de preț sunt de luat în considerare, putând ajunge până la 50% din prețul unui produs. În general, variază între prețuri cu 10%-40% mai mici.  +6 www.selectdesign.ro +6 www.selectdesign.ro +6 www.selectdesign.ro

Pentru gama de mobilier de dormitor reducerile de preț ajung la 50%, în campanie regăsindu-se paturi tapițate, noptiere și comode. Doar la colecția de fotolii din piele și stofă, reducerile nu trec de 40%. Canapelele au reduceri de preț între 10% și 50%, majoritatea fiind de 40% din prețul afișat – canapele de două, respectiv trei locuri, în stiluri oricât de clasice sau moderne, având în comun o tapițerie rezistentă și un design cald, primitor.  +6 www.selectdesign.ro +6 www.selectdesign.ro

Campania de reduceri Select Design cuprinde piesele de mobilier din toate cele trei branduri americane de top ale magazinului:Ethan Allen, Caracole și Bernhardt Interiors. „Piese de mobilier speciale, cu valoare de collectibles în timp și accesorii decorative semnate de artiști celebri, nord-americani” – se arată pe site-ul Select Design by Diana Șucu.

În plus, pentru București și Ilfov se asigură transport gratuit, aici intrând serviciul de livrare și cel de montaj. Tot gratuit rămâne și serviciul de design interior, cei interesați în realizarea unui proiect de amenajare interioară cu piese din colecțiile nord-americane ale Select Design putând beneficia de consultanță gratuită. Acest serviciu poate fi considerat secretul din spatele pieselor de mobilier ale brandului, căci le va pune în valoare integrându-le unei adevărate povești de stil american clasic cu accente moderne.

 


Cum personalizezi casa cu ajutorul sticlei printate

Un produs disponibil într-o varietate de modele și culori, simplu de montat, întreținut și integrat stilului de amenajare deja existent, sticla printată devine o tehnologie tot mai la îndemână și modernă pentru personalizarea și organizarea spațiilor.

 +7
O soluție prietenoasă cu mediul./Cerapixel.ro  
  |  

Brandul Cerapixel este despre sticla printată cu cerneală ceramică, la o rezoluție de 1410 dpi, asigurând o imagine excelentă din punctul de vedere al detaliului. Imaginea aplicată direct pe sticlă este perfect controlată la nivelul grosimii stratului de cerneală, al gradului de opacitate/luminozitate, și al detaliului texturii, putând reproduce vizual materiale precum fibra lemnului, duritatea marmurei, rezistența pietrei naturale.

Sticla ceramică printată Cerapixel se poate folosi la interior, cât și la exterior. La interior, reprezintă o soluție estetică și funcțională pentru decorarea pereților din baie și bucătărie, pentru delimitarea zonelor din living sub forma unor paravane personalizate, pentru ornamentarea balustradelor din sticlă. Rezistă în condițiile de abur ale băii și bucătăriei, putând fi folosită ca paravan la duș sau contrablat de bucătărie. De asemenea, poate fi folosită drept soluție de personalizat cabina de duș sau chiar peretele de sticlă al băii, asigurând în egală măsură discreție, cât și un grad sporit de luminozitate. La exterior, sticla printată are un rol decorativ sub forma personalizării/colorării fațadelor clădirilor.  +7 www.cerapixel.ro +7 www.cerapixel.ro +7 www.cerapixel.ro

Avantajele sticlei printate cu cerneală ceramică:

  • ·         Rezistență sporită la situații precum zgârieturi, raze ultraviolete, solvenți
  • ·         Personalizarea deplină a spațiilor private, într-o multitudine de variante funcționale
  • ·         imagine fotografică perfectă până în cel mai mic detaliu
  • ·         Cerneală prietenoasă cu mediul, lipsită de factori nocivi precum plumbul
  • ·         Printurile sunt reciclabile

·         Securizarea sticlei prin operațiunea de tratare termică, în etapa ulterioară printării

Colecțiile de printuri ceramice ale brandului Cerapixel sunt numeroase și acoperă mai multe stiluri, variind cromatic și la nivelul modelului în funcție de spațiul pe care urmează să-l personalizeze: baie, bucătărie, birou, casa scării. Se regăsesc motive florale/vegetale, forme geometrice, pictură abstractă, simboluri și texturi rafinate, simplu de potrivit spațiului de acasă.  +7 www.cerapixel.ro +7 www.cerapixel.ro +7 www.cerapixel.ro

Despre Cerapixel

„Combinând cea mai bună tehnologie de printare ceramică cu vasta experiență în prelucrarea sticlei a producătorului TGP, a rezultat marca Cerapixel (Ceramic-Pixel). Furnizorul nostru, Dip Tech, alături de instituții academice din lumea întreagă a dezvoltat o tehnologie pentru printul digital al sticlei, folosind cerneala cu particule ceramice care la o temperatura de peste 500 de grade fuzionează cu sticla, devenind astfel incredibil de rezistent.” – se arată pe site-ul Cerapixel.


Plastic Free – materiale sustenabile pentru designeri

Oricât s-ar vorbi despre sustenabilitate și nevoia de a ocroti resursele naturii, pentru o industrie creativă precum cea a designerilor și arhitecților acest aspect are caracteristicile unei provocări. Presupune o înlocuire a materialelor prime. Plastic Free vine în întâmpinarea acestei situații.

 

 +72
O inovație menită să vină în ajutorul creatorilor, dar și al naturii./Plasticfree.com  
  |  

Pentru ca sustenabilitatea să devină o realitate la nivel global, e nevoie de multă cercetare, documentare, experimentare. Însă platforma Plastic Free s-a ocupat în ultimii doi ani de zile tocmai cu aceste lucruri pentru a putea pune la dispoziția designerilor toate soluțiile.

Plastic Free reprezintă o platformă online creată și susținută de A Plastic Planet, o organizație înființată în anul 2017 cu scopul trecerii de la vorbe la fapte în ce privește salvarea planetei sufocate de materiale plastice. Platforma se adresează tuturor celor care acționează în industria amenajărilor (și nu numai), venind cu o soluție inedită: înlocuirea materialelor ce fac rău planetei cu alternative sănătoase. Platforma este cu atât mai utilă cu cât pentru fiecare dintre materialele novice, des utilizate, designerii găsesc nu una, ci mai multe variante de înlocuitori. E vorba strict de materiale, deci de punctul zero în procesul de fabricație a produselor de design.

„Ne încredem în capacitatea industriei creative de a-și asuma probabil cel mai important rol în cadrul acestui defectuos status quo.”, se arată pe pagina platformei PlasticFree.com. „Și asta pentru că totul începe de la procesul de creație. O sticlă, un tricou, o clădire – nimic nu se face în afara unui proces de creație. Închipuiți-vă că ni se dau un nou set de unelte, un nou set de materiale, un nou set de sisteme care să ne dea șansa de a gândi designul în cu totul alt fel, un fel care să ne îndepărteze de sistemul vechi, de risipa materialelor, de deșeuri. Plastic Free este despre cum schimbăm totul de la început.”

Platforma este rezultatul muncii unei echipe de specialiști în domenii diverse, dar cu același scop: înlocuirea materialelor nocive pentru mediul înconjurător, în industria construcțiilor, a produselor, textilelor și a ambalajelor. Gândită sub forma unei baze de date a materialelor sustenabile, dar și ca o sursă de inspirație pentru design prietenos cu mediul, Plastic Free prezintă și numeroase povești de succes – situații de transformare a unui material inovator din acest punct de vedere într-un produs de design absolut funcțional.

„Plastic Free este prima platformă pentru materiale, cuprinzând numeroase studii de caz, demonstrații și articole de fond ale liderilor din domeniul designului și al științei.”, se arată pe site-ul PlasticFree.com.

 


Trendurile anului 2023 în industria mobilierului

Dacă vrei să afli ce piese de mobilier vor fi în trend 2023, citește articolul acesta! L-am realizat pe baza mai multor păreri ale unor designeri și influenceri din domeniul amenajărilor interioare, alegând să redăm doar acele tendințe care au fost preconizate de majoritatea specialiștilor.

 

 +5
Mobilă în tendințele noului an./Spruce.com  
  |  

Anul 2023 nu va reprezenta un moment de cotitură în ce privește piesele de mobilier, ci mai degrabă o accentuare a tendințelor deja apărute în anul 2022. În cadrul proiectelor de amenajare interioară, specialiștii vor ține cont de aceste trenduri, așteptând din partea producătorilor de mobilă colecții cât mai în ton cu trendurile. Iată-le, pe scurt:

Mobilier sustenabil. Este un trend în continuă ascensiune și în același timp reprezintă viitorul industriei de mobilă la nivel internațional. Piesele sustenabile sunt preferate în special de generațiile tinere, mult mai responsabile față de relația cu mediul înconjurător, și mai deschise la un design cât mai puternic inspirat din natură. Ce înseamnă piese de mobilă sustenabile? Materiale naturale, substanțe prietenoase cu mediul, proces de fabricație cu minim impact asupra naturii.

 +5 www.rovere.ro

Mobilierul multifuncțional. Continuă trendul început în anul 2021, când, pe fondul pandemiei de COVID, toată lumea și-a mutat lucrul de la companie, acasă. și astăzi mulți dintre angajați continuă să-și facă joburile de acasă, deci mobila care să permită folosirea spațiului privat atât pentru viața privată, cât și pentru cea profesională va fi în continuare la mare căutare. Birouri transformabile, mese cu spații de depozitare, dulapuri de perete cu blat office pliabil sunt doar câteva dintre soluțiile căutate de cei ce vor continua să lucreze și-n 2023 de acasă.

 +5 www.mobilierinteligent.ro

Mobilier retro. Este un stil care a început deja din 2022 să se (re)impună, sub forma cromaticii, a formelor, a accesoriilor decorative și care continuă în 2023 cu piese de mobilier recondiționate. Stilul retro se caracterizează prin forme, dimensiuni și linii ce emană confort, un aer tihnit și calm, o atmosferă ideală de socializare cu prietenii sau cu familia. Fotolii joase tapițate, cu rame din lemn, comode în combinații cromatice vibrante, rafturi jucăușe, taburete scunde în forme vesele și cu texturi cât mai calde, măsuțe în forme inedite.

 

 +5 www.mobiladalin.ro

Mobilierul din ratan. Acest trend revine în forță, sub forma fronturilor pentru uși sau sertare, în mod special. Este un material ușor, permite circularea aerului, are ceva prietenos și cald, transmite senzația de acasă. Mobilierul de ratan întrunește și criteriul sustenabilității și parcă are și ceva din stilul retro.

 +5 www.favi.ro

Mobilier mai degrabă maximalist decât minimalist. Minimalismul se diluează, în trend urmând să crească maximalismul, nu neapărat la nivelul dimensiunii, cât mai ales al culorii și materialelor. Tapițatele uni vor pierde în fața celor cu mai mult de două culori, stofa simplă va fi detronată de stofa cu model, iar printre materialele cele mai apreciate în 2023 se numără catifeaua, pânza, pielea naturală.

Din fericire, printre producătorii de mobilă din România există deja o înclinație tot mai evidentă spre aceste surse de inspirație, astfel că oferta anului ar putea fi una în deplină armonie cu tendințele 2023.


Am găsit în Bistrița un atelier cu tradiție meșteșugărească

Într-un atelier meșteșugăresc din comuna Rodna, județul Bistrița, se produc piese de mobilier după o rețetă veche: materiale tradiționale, reprezentative pentru zonă, lucru manual, design caracterizat de muncă migăloasă, dar pasionantă.

 +6
Artă în lemn pentru iubitorii stilului clasic./Mobilarodna.ro  
  |  

Atelierul poartă denumirea de Mobilă Rodna și se bazează pe arta meșteșugărească locală, numărându-se printre acele afaceri contemporane ce merg înainte păstrând ceea ce au învățat din tată în fiu. Este un atelier mic, dar echipa lucrează eficient, punând accentul pe calitatea executării mobilierului, nu pe cantitate.

Omul din spatele atelierului Mobilă Rodna este Maxim Bindiu. Produce piese de mobilier din lemn masiv, din esențe precum stejar, cireș, brad, nuc, molid. Se diferențiază de alte ateliere de mobilier prin ornamentațiile sculpturale, amintind de mobila clasică, masivă, durabilă ce se regăsea cândva în casele tuturor.

În cadrul atelierului Mobilă Rodna se execută piese de mobilier pentru living, dormitor și mobilă outdoor. Piesele se realizează pe comandă, fiind vorba despre piese unicat, adaptate dorințelor fiecărui client. Printre colecțiile expuse pe site-ul atelierul, cele mai spectaculoase sunt seturile pentru dormitor – paturi, dressing, comodă tv – înfrumusețate cu detalii sculpturale. Stilul nu este totuși cel rustic, având un aer ușor boieresc prin prisma finisajelor.

 +6 www.mobilarodna.ro

Pe scurt, avantajele propuse clienților de atelier Mobilă Rodna sunt: materiale trainice, rezistente în timp, piese de mobilier cu design original și de cele mai multe ori piese unicat, artă meșteșugărească, prețuri accesibile în raport cu calitatea.

„Contribuția manuală a meșteșugarului este componentă substanțială a produsului finit, un rol important având și abilitatea și talentul lucrătorului ce ii conferă produsului trăsături distinctive precum decorațiunile sculptate pe fațada mobilei, decorațiunile specifice mobilierului de gradină” – se arată pe pagina de internet a firmei Mobila Rodna.  +6 www.mobilarodna.ro +6 www.mobilarodna.ro +6 www.mobilarodna.ro +6 www.mobilarodna.ro