logo logo

MagMob este o revistă speciali­zată în domeniul mobilei, din care vă puteţi inspira atunci când trebuie să faceţi o ale­gere pentru casa, biroul sau gră­dina voastră.

Program de promovare la export

Fast Forward Editorial SRL

540322 Târgu Mureş, Str. Bistriţei nr. 9
Romania, jud. Mureş
RO 24342230 • J19/828/2008

+40-730-190077

zilahi@magazinulmobilei.ro
Publicitate

Soul Paint Atelier – un proiect DIY din Bacău

Tot mai mulți români devin de la o zi la alta mai interesați de o activitate pe cât de plăcută, pe atât de practică: recuperarea și restaurarea mobilierului vechi, prin tehnica Do It Yourself. Iar produsele și workshopurile sunt de mare ajutor. Soul Paint Atelier te introduce în acest univers.

Pasiunea pentru recondiționarea mobilierului crește în România./Soulpaintatelier.com 
Andreea Chiru  |  27 Aprilie 2022

Soul Paint Atelier este deschis în Bacău, de către o tânără pasionată de culoare și de personalizarea pieselor de mobilier și a accesoriilor folosite în casă zi de zi. Adriana Nica are un magazin de vopseluri Annie Sloan și IOD și un atelier de predare a tehnicilor DIY încă din anul 2019, iar de atunci renumele ei a crescut. A început recondiționând piese de mobilă aparent de aruncat, și, descoperind produsele IOD, a decis să arate și altora cum pot transforma piesele din podul casei în adevărate piese de mobilier pline de culoare și noutate.

Despre workshop
Adriana Nica organizează ateliere de predare a tehnicilor de recondiționare mobilier cu ajutorul a două branduri de vopsele: Annie Sloan și IOD. Un astfel de workshop durează între două și patru ceasuri și în cadrul lui „elevii” descoperă cum să aleagă culorile, cum să folosească mulajele, cum să descopere secretele tehnicii de antichizare. „Învățăm tehnici de antichizare, diverse tehnici de aplicare și decorare pe diverse obiecte pe care le luați apoi acasă. Lucrăm cu vopsea, tuș, ștampile, transferuri, mulaje și lut, ceară de multe feluri, lac mat, lucios sau perlat și foarte multe alte materiale de care poate nici n-ai auzit până azi.” – se arată pe site-ul atelierului. 

www.soulpaintatelier.com

Despre IOD
IOD (Iron Orchid Design) reprezintă un brand american de mare succes, lansat cu peste 20 de ani în urmă și care conține o fabuloasă gamă de produse pentru decorare, restaurare și transformare completă a casei. Reprezintă brandul ideal pentru personalizarea pieselor de mobilier (oricât de mici sau mari, oricât de vechi), a pardoselilor, sticlei, pereților și accesoriilor textile. 

www.soulpaintatelier.com

Cele mai fascinate dintre produsele Iron Orchid Design sunt:
•    Transferurile – adică niște modele decorative de dimensiuni mari care se pot transpune pe piesele de mobilier, schimbându-le aspectul numaidecât. Un soi de picturi gata realizate, bune doar de transferat pe suprafața mobilierului.
•    Mulajele – sau matrițe din silicon în diferite forme și dimensiuni care se folosesc la orice fel de mobilier, dar și la decorarea… prăjiturilor.
•    Ștampilele – cele mai prietenoase dintre produsele IOD, simplu de aplicat și asigurând un aspect de tip shabby-chic sau vintage. Se pot folosi de asemenea la decorarea mobilierului, dar și a pereților sau pardoselilor și sunt disponibile sub forme și modele dintre cele mai variate.

Soul Paint Atelier este pasiune pentru lucrurile vechi cu poveste. Aici, piesele de mobilier și decorațiunile primesc o viață nouă prin culoare și îndrăzneala de a fi diferit!” – se arată pe site-ul Atelierului Soul Paint.

Publicitate
Publicitate