logo logo

MagMob este o revistă speciali­zată în domeniul mobilei, din care vă puteţi inspira atunci când trebuie să faceţi o ale­gere pentru casa, biroul sau gră­dina voastră.

Program de promovare la export

Fast Forward Editorial SRL

540322 Târgu Mureş, Str. Bistriţei nr. 9
Romania, jud. Mureş
RO 24342230 • J19/828/2008

+40-730-190077

zilahi@magazinulmobilei.ro

Spiral Wood: mobilier cu detalii răsucite

Câte gusturi, atâtea stiluri – s-ar zice, și, din fericire, mobilierul produs în țara noastră este caracterizat de varietate, creativitate și nesfârșite combinații între vechi și nou. Spiral Wood vine cu o poveste interesantă în industria producătorilor de mobilier, impunându-se în atenția clientului final prin amestecul de lemn masiv, detalii decorative sculptate și o reinterpretare modernă a designului tradițional.

Spiral Wood: mobilier cu detalii răsucite
spiralwood.eu
Publicitate
Andreea Chiru  |  11 Iunie 2024

Înființat în Sfântu Gheorghe, Covasna, Spiral Wood își trage denumirea din pasiunea și știința de a da lemnului masiv forme cât mai spiralate. Inițial s-a poziționat drept producător de scări și balustrade de tip rustic, ulterior și-a extins activitatea, abordând și producția de mobilier mic și mare, astfel că în portofoliul său se găsesc acum piese pentru întreaga locuință.

Patul cu baldachin

Este un exemplu de meșteșug Spiral Wood, echipa reușind să aducă în contemporan o piesă mai degrabă dispărută de ceva vreme din casele românilor. Propunerea de față se adresează în special amenajărilor de tip HoReCa, sub forma conacelor și a pensiunilor cu iz tradițional. Patul este un model matrimonial de dimensiuni mari, prevăzut cu un baldachin masiv, încărcat cu ornamente tip spirală (dar nu numai), realizate manual. Face parte din acel tip de mobilier impunător, care pretinde spațiu generos. Decorurile sculpturale se repetă pe toată suprafața cadrului de lemn a patului, dând piesei o valoare deosebită. Patul cu baldachin de la Spiral Wood a fost conceput din lemn de fag și reprezintă o piesă pe comandă.

spiralwood.eu

Biblioteca din coloane

Un alt exemplu de mobilier unicat spiralat este biblioteca Spiral Wood, clădită sub formă clasică și bazându-se pe patru coloane splendide, în formă răsucită și cu capete bogat sculptate. Producătorul o definește drept o piesă rustică, dar o recomandă amenajărilor de inspirație renascentistă. Este o piesă masivă din lemn de fag, foarte încăpătoare, sub forma a trei corpuri cu polițe pentru păstrarea cărților. Realizată pe comandă, se poate personaliza în privința esenței lemnoase și a dimensiunilor.

spiralwood.eu

Masă și scaune cu detalii spiralate

Același motiv al coloanelor cu spirale se regăsește și în cazul setului de masă și scaune Spiral Wood. Inspirat din mobilierul Evului Mediu parcă, acest set plin de personalitate se remarcă prin coloanele de tip Colonial, cu o singură spirală, și realizate parțial manual, la nivelul picioarelor de masă și scaun, dar și al spătarului de scaun. Capătul spiralei este de tip glob, sculptat integral manual, iar tapițeria este din piele. La cererea clientului, se poate comanda în alte variante de culoare a tapițeriei sau din altă esență de lemn decât cel de fag.

spiralwood.eu

Întreaga colecție Spiral Wood, dar și oferte personalizate, se regăsesc la showroom-ul acestui producător, dar și în toată țara cu prilejul marilor evenimente dedicate industriei. Zilele trecute, echipa Spiral Wood a fost prezentă în Dubai, cu ocazia INDEX 2024.

Publicitate
Publicitate