logo logo

MagMob este o revistă speciali­zată în domeniul mobilei, din care vă puteţi inspira atunci când trebuie să faceţi o ale­gere pentru casa, biroul sau gră­dina voastră.

Program de promovare la export

Fast Forward Editorial SRL

540322 Târgu Mureş, Str. Bistriţei nr. 9
Romania, jud. Mureş
RO 24342230 • J19/828/2008

+40-730-190077

zilahi@magazinulmobilei.ro
Publicitate

Stilul maximalist – îi poți avea acum acasă!

Opus stilului minimalist, stilul maximalist de amenajare interioară se bazează pe conceptul: „mai mult înseamnă mai... mult!”. Aproape că nu sunt reguli de urmat, ci numai preferințe. Este mai puțin cunoscut și totuși, cel mai la îndemâna fiecăruia dintre noi.

maximalist_profil-4747
Un stil mereu la îndemână și la modă/Freshome.com
Andreea Chiru  |  04 Decembrie 2019

Stilul maximalist se regăsește aproape la fiecare final de an în trendurile anului care stă să înceapă. Explicația? Este un stil atât de liber, încât nu poate fi niciodată demodat. Stilul maximalist are cele mai puține principii de aplicat, și reprezintă probabil stilul care poate reflecta cel mai fidel personalitatea proprietarului. În același timp, este și stilul cel mai greu de copiat.

Explozie de culori, avalanșă de forme, design ieșit din comun, accente orbitoare – acestea sunt regulile stilului maximalist. Îți dă voie să alegi culori oricât de închise pentru pereți, atâta vreme cât alegi culori vibrante, strălucitoare, puternice pentru mobilă și accesorii. Îți dă voie să alegi culori oricât de vesele și mobilier oricât de ieșit din comun sau în stiluri diverse. Ingredientul secret este obiectul preferat, în jurul căruia se construiește întreaga amenajare. Orice piesă de mobilier, veche sau nouă, iubești, poți construi în jurul ei un întreg univers, potrivind culori și forme după cum îți este placul.

www.chairish.com

Libertatea totală de alegere se reflectă și la nivelul texturilor. Mobila tapițată se potrivește în stilul maximalist cu accesorii industriale; un tapet clasic pentru peretele principal se poate combina cu accesorii decorative de tipul colajelor moderne; formele geometrice ale covorului se potrivesc cu draperiile din cale afară de înflorate. Și tot așa…

www.thespruce.com

Personalizarea fiind cuvântul de ordine, în stilul maximalist se recomandă ca cele mai multe dintre accesoriile decorative să fie realizate chiar de către proprietar – rame foto, vaze de flori din diverse sticle sau borcane, obiecte decorative culese sub formă de suvenire din țările vizitate. Dacă există o lege de neîncălcat în obținerea stilului maximalist, aceea se referă la nevoia de confort. Oricât de colorate, combinate și decorate ar fi aceste amenajări, ele trebuie să creeze o atmosferă de maxim confort, de relaxare, de bun venit. Pe scurt, stilul maximalist este stilul cel mai specific dragostei pentru frumos.

www.architecturaldigest.com

Publicitate
Publicitate