SzelMob: mobilă pentru colțurile casei

Greu cu colțurile, nu-i așa? După ce că apartamentul e și așa prea puțin spațios, avem de înfruntat problema colțurilor: ce facem cu ele? Cei mai mulți cred că sunt spații moarte, bune cel mult pentru agățat tablouri. SzelMob are altă viziune!

 +5
Mobilă pentru colțurile casei: valorifică spațiul și are funcție de depozitare / Homedit.com
  |  

Mobilă pentru colțuri, special creată pentru a valorifica până și cele mai greu de valorificat spații ale locuinței - este vorba de mobilă cu design personalizat în funcție de încăpere și de obiectele depozitate la interiorul ei. SzelMob ne propune cel puțin trei modele de mobilă pentru colțuri în diferitele camere ale unui apartament românesc: bucătărie, biroul de acasă și zona de dining.

Mobila de colț în bucătărie este o soluție foarte practică pentru depozitarea vaselor și alimentelor. Pereții pot fi încărcați cu dulapuri și polițe de diverse dimensiuni și forme, iar pentru colț, SzelMob vine cu modelul PS525, un dulăpior de colț cu design de vitrină decorativă. Una dintre uși este rabatabilă, permițând o deschidere foarte comodă și completă, iar celelalte două se deschid pe verticală, în modul tradițional. Ușile sunt cu geam transparent, astfel că dulăpiorul poate fi umplut cu cele mai rafinate servicii de ceramică pentru bucătărie. La interiorul, dulapul de colț are o poliță din lemn ce împarte spațiul în șase locuri de păstrat obiectele uzuale ale bucătăriei. Materiale de lucru: lemn masiv de pin.

 +5 www.szelmob.ro Dulap suspendat pentru colțurile bucătăriei. Are și rol de vitrină decorativă

 +5 MagMob

Mobila de colț pentru zona de dining de la SzelMob se dezvăluie sub forma unei comode ușor de proptit în oricare dintre colțurile libere din jurul mesei pentru musafiri. Designul se încadrează în stilul rustic fără a-și pierde însă eleganța sobră a materialului de lucru - lemnul masiv de pin (sau stejar, pe comandă). Dimensini standard: lungime 98 cm / adâncime 98 cm / înălțime 80 cm. Dulapul de colț pentru dining are o ușă rabatabilă, iar la interior este împărțit cu ajutorul unei polițe. Se pot păstra atât vesela, cât și sticlele de băutură, accesoriile textile pentru mese festive și chiar alimente de uz zilnic - conserve, sticle cu sos, plicuri de ceai și cafea.

 +5 www.szelmob.ro O comodă cu personalitate pentru zona de luat masa cu musafirii

Mobila de colț pentru birou arată, în viziunea SzelMob, ca o bibliotecă cu rafturi la vedere, compusă din două corpuri înalte și spațioase ce ocupă mult mai puțin spațiu decât aceeași bibliotecă în varianta pentru pereții drepți ai biroului. Ca design, biblioteca de colț are forma literei L și este construită din lemn masiv de pin, cu variantă de finisaj la alegere - lemn natur sau culoare albă. Cele zece polițe ale bibliotecii se pot folosi pentru a depozita atât cărți, cât și dosare cu acte. Dimensiuni standard: lungime 108 cm / adâncime 109 cm / înălțime 210 cm.

 +5 www.szelmob.ro Bibliotecă pe colț pentru biroul de acasă

Ce părere aveți? Puneți mobila la colț?


Deco-Box: colecție decorativă de Crăciun

Deco-Box a dat startul bucuriei cumpărăturilor de Crăciun lansând o colecție de artă decorativă tematică, denumită "Let the green be seen". Obiectele sunt create în atelierul Deco-Box cu un design îndrăzneț și în culori vibrante.

 +4
Let the green be seen / Deco-Box
  |  

Pentru că printre culorile Crăciunului se află verdele, acesta a devenit sursa de inspirație a colecției de obiecte decorative de la Deco-Box. Este o culoare vivace, plină de energie pozitivă și care duce cu gândul la natură, la tinerețe, la mediul înconjurător. De asemenea, verdele se regăsește în tradiția de artă populară românească și însoțește mai toate obiceiurile de iarnă.

 +4 deco-box Let the green be seen
 
Colecția Let the green be seen se compune din brăduți decorativi, confecționați din lemn reciclat - este un demers pe cât de artistic, pe atât de responsabil, pentru că un procent de 5% din vânzarea fiecărui brăduț este direcționat spre Asociația Mai Mult Verde cu scopul plantării de copaci prin programele de voluntariat. În aceeași colecție veselă, cu iz de sărbătoare, se regăsesc oameni de zăpadă, cutiuțe de bijuterii și căsuțe în miniatură. Predomină combinațiile de culori intense, vii, puternice, ce bucură ochiul și contribuie la atmosfera de sărbătoare a casei. Pot fi folosite drept cadouri originale de Crăciun. Creatoarea colecției de obiecte decorative "Let the green be seen" și artistul atelierului Deco-Box este Liliana Stoica, un talentat designer de produs care creează din dorința de a transmite prin obiectele sale energie pozitivă, chef de viață și dragoste pentru natură. De altfel, este recunoscută pentru combinațiile de culori îndrăznețe, puternice vizual și armonioase ca efect estetic.

 +4 deco-box Brăduți din lemn reciclat
 
“Colecția Let the green be seen își propune să ne facă să conștientizăm importanța naturii în viața noastră și să ne aducă aminte de clipele din copilărie când bradul mereu verde urma să fie impodobit împreună cu familia.” – Liliana Stoica, artist și fondator Deco-Box.

 +4 deco-box Culori intense și design jucăuș


Reguli de amenajare în stilul scandinav

Stilul scandinav e tot mai îndrăgit de români din câteva motive simple: se adresează locuințelor cu spații restrânse, are o cromatică odihnitoare estetic, vine cu soluții de modularitate și este accesibil financiar.

 +6
Stilul scandinav acasă: luminos, simplu, confortabil și accesibil / Ikea.com/ro
  |  

Ce înseamnă stilul scandinav în amenajările interioare
Cuvinte cheie: luminos, simplu, intim, multifuncțional. Stilul scandinav reflectă necesitățile caselor din Norvegia, Suedia și Finlanda, case nu foarte spațioase, dar moderne și mereu pline de oameni - familie și prieteni. Acest stil răspunse nevoilor celor ce trăiesc la interior: mobilă în funcție de activitățile zilei, cromatică ce împacă gusturile membrilor familiei, spațiu ultra-valorificat.

 +6 www.home-designing.com Bucătăria are tot ce îi trebuie la vedere

Stilul scandinav: cromatică
Albul este culoarea de bază a acestui stil de amenajare interioară, cel mai adesea alb în contrast cu negru - o combinație clasică, nemuritoare, pe cât de elegantă, pe atât de simplă. Nu lipsesc nici petele de culoare, mici accesorii sau obiecte decorative în culori aprinse, vesele, ce atrag atenția - culori pastel sau culori metalice. În ultimii ani, există un trend al cromaticii haotice: fiecare membru al familiei poate contribui la decorul casei cu mic mobilier în culoarea favorită. Rezultă o armonie a lipsei de uniformitate.

 +6 www.artcafe.bg Culorile emană lumină, căldură și veselie

Materiale de lucru
Stilul scandinav onorează natura, așa că materialele sunt reciclabile cel mai adesea și accesibile oricărui buzunar: lemn, textile, plastice, hârtie etc. În acest fel, costurile se reduc considerabil la mobilă și accesorii de casă.

 +6 www.decoholic.org Dormitorul este o oază de odihnă seara și un spațiu de lucru pe timpul zilei

Stilul scandinav: design
Modern și intim, foarte prietenos cu nevoile de relaxare și confort ale omului. Formele sunt geometrice, dreptunghiulare și circulare, clasice, dar fără să pară îmbătrânite. Designul este tineresc, proaspăt prin soluțiile de modularitate și multifuncționalitate, și este inspirat de atmosfera unei familii complete, cu accent pe tinerii căsătoriți și pe cuplurile cu mulți copii. Ceea ce face acest stil ușor de recunoscut este abilitatea de a concepe piese de mobilier din combinații neașteptate: scăunel cu treaptă, oglindă cu sertar integrat, fotoliu cu taburet, masă cu sertare etc.

Piese de mobilă
Canapelele sunt spațioase fără să pară masive și au forme simple, geometrice, ce le fac ușor de integrat atât atmosferei de living cât și celei de bucătărie, de exemplu. Paturile copiilor sunt supraetajate, pentru valorificarea spațiului, iar paturile adulților au lăzi de depozitare integrate și un design simplu tocmai pentru a nu încărca vizual încăperea. Fotoliile au un look modern, dar duc cu gândul la stilul vintage, prin cromatică și forma spătarelor. Mesele nu sunt niciodată simple mese - vin cu sertare integrate, indiferent că vorbim de mese de dining sau măsuțe de cafea. Mobilierul pentru balcon este practic, cel mai adesea rabatabil.

 +6 www.longfabu.com Simple ca design, confortabile prin materiale

Stil scandinav: decorațiuni
Acest aspect este foarte important. Regula este: cu cât mai multe decorațiuni, cu atât mai bine. O altă regulă: până și decorațiunile trebuie să aibă o latură funcțională. Așa că rafturile și polițele care îmbracă un întreg perete al dormitorului de exemplu, trebuie încărcate cu tablouri sau rame foto (scutind peretele de găurile pentru cuie), accesorii pentru citit, cutiuțe cu rol de depozitare etc. Un accent deosebit se pune pe existența covoarelor - cât mai colorate, pufoase, nenumărate. Acestea au rolul de a contribui la atmosfera de intimitate a casei, de cuib cald și primitor. Accesoriile textile, adică pernuțe decorative, pilote, pături, sunt nelipsite dintr-o casă amenajată în stil scandinav. Corpurile de iluminat se pot înnoi adesea, cu ajutorul abajururilor ieftine, din materiale reciclate, dar personalizate cromatic și ca model.

 +6 www.chaise.kalbiburger.com Decorațiunile dau personalitate stilului scandinav

TRUC: În România, stilul scandinav se poate ușor armoniza cu decorațiuni etno locale, transformând locuințele într-un mix unic de culoare și funcționalitate.


Sophia Gold: storuri romane pentru ferestre șic

Dacă v-ați săturat de perdele lungi, scumpe, greu de pus pe șină, puteți opta pentru storurile romane. Cele de la Sophia Gold sunt din diferite materiale textile, în nenumărate modele și foarte ușor de folosit.

 +8
Storurile romane se pot folosi în loc sau împreună cu draperia / Sophia-romania.ro
  |  

Cum funcționează storurile romane
Storurile romane sunt o alternativă modernă la tradiționala perdea cu draperie. Foarte ușor de mânuit, au și avantajul de a putea fi folosite în diverse poziții, după bunul plac al clientului. Se pot lăsa în jos până la podea sau se pot ridica până sus, descoperind complet fereastra. În rest, nivelul de acoperire / descoperire a ferestrei depinde de preferințele fiecăruia. Manevrarea se face simplu, cu ajutorul unui mecanism discret.

Storuri romane avantaje
Storurile romane sună poate destul de sec, în comparație cu tradiționala combinație de perdea și draperie, însă Sophia Gold oferă modele care să compenseze estetic bogăția și veselia variantei clasice. Pot fi folosite în combinație cu draperie, dar modelele opace sunt suficient de performante pentru a face inutilă folosirea unei draperii pentru apărarea intimității casei.

Gândiți-vă la ferestrele atipice, greu de armonizat cu galeria unei perdele clasice! Storurile romane sunt mult mai simplu de aplicat și respectă forma ferestrei. Ocupă mult mai puțin spațiu, astfel că permit obținerea unei atmosfere aerisite a încăperii. În funcție de poziția în care le folosiți, asigură nivelul de lumină dorit pe timpul zilei.

Modele de storuri romane de Sophia Gold
Storurile romane în dungi verticale și carouri se potrivesc cel mai bine în dormitoare, contribuind la o atmosferă de intimitate, căldură și confort. Încercați modelele Botanico cu dungi multicolore și veți avea accentul de culoare necesar pentru înveselirea și personalizarea dormitorului!

 +8 www.sophia-romania.ro Sophia Gold, model Botanico in carouri

 +8 www.sophia-romania.ro Sophia Gold, model Botanico pentru dormitor

Storurile romane se pot folosi cu succes și în camera copilului. Sophia Gold are modele voioase, inspirate din cărțile de povești pentru copii, din desene animate și filme. Sunt foarte colorate, au desene diverse și se pot personaliza în funcție de decorul încăperii.

 +8 www.sophia-romania.ro Sophia Gold, storuri pentru camera copilului

 +8 www.sophia-romania.ro Sophia Gold, model Lupita pentru camere de fetite

În living, ideale sunt storurile romane cu modele abstracte, în combinații de culori pastel, luminoase și sofisticate - le alegeți în funcție de mobilierul din living și de atmosfera pe care doriți să o creați. Modelele cele mai spectaculoase de la Sophia Gold sunt Akita Panama, Dynasty sau Varna.

 +8 www.sophia-romania.ro Sophia Gold, storuri romane model Akita pentru living

 +8 www.sophia-romania.ro Sophia Gold, storuri romane model Varna

 +8 www.sophia-romania.ro Sophia Gold, model Dynasty pentru living

Storurile romane pot fi folosite și pentru ferestrele bucătăriei; permit aerisirea camerei, lasă lumina să intre și reprezintă un adevărat accesoriu de înveselire a bucătăriei. Optați pentru modele florale, bogat colorate!

Dar nu ne credeți pe cuvânt, ci intrați pe site-ul Sophia Gold și găsiți storurile care vă plac!


Rustik-Art: top 5 piese de mic mobilier

Fiecare locuință e bine să se încadreze într-un anume stil de amenajare. În mediul rural, cel mai îndrăgit și potrivit este stilul rustic, constând în piese de mobilier din lemn masiv, cu design cât mai variat.

 +6
Piese de mic mobilier create în stil rustic, de tip unicat / Rustik-Art.ro
  |  

Rustik-Art realizează mobilă pe comandă în stil rustic, oferind clienților piese pentru oricare dintre încăperile casei, dar și piese de mobilă outdoor. Pentru că anotimpul impune să stăm deocamdată în casă, ne vom concentra pe mobila rustică pentru interioare. Iată, așadar, câteva dintre cele mai creative piese de mobilier rustic, create de echipa Rustik-Art:

Cuier de perete - o piesă de mic mobilier, dar perfect funcțională și practică. Cuierul Rustik-Art are patru brațe, fiecare prevăzut cu câte două spații de agățat haine, genți și umbrele. Designul este inspirat forma și finisajul natural al lemnului.

 +6 www.rustik-art.ro Cuierul este primul care te întâmpină acasă

Oglindă de perete - o altă creație din aceeași gamă de piese rustice de mic mobilier, în același ton cu cuierul. Oglinda este încadrată de o ramă din lemn masiv, tăiată neregular, pentru a respecta frumusețea materialului natural.

 +6 www.rustik-art.ro Oglindă de perete, cu rol decorativ

Jilț - o piesă specifică amenajărilor interioare în stil rustic românesc. Scaunul de la Rustik-Art este robust, stabil, cu rezistență maximă la uzură în timp, iar ca și elemente de originalitate, se remarcă cele două brațe cu rol de cotiere.

 +6 www.rustik-art.ro Scaun care, de-ar fi tapițat, ar putea trece drept fotoliu. De folosit indoor si outdoor

Comodă cu sertare - se integrează perfect în atmosfera căsuțelor de poveste din pădure, fiind o piesă de mobilă foarte practică, cu rol principal de depozitare. Cele trei sertare adânci permit păstrarea discretă a bunurilor, iar designul inspirat de naturalețea lemnului masiv creează o atmosferă caldă, primitoare.

 +6 www.rustik-art.ro Comodă cu trei sertare, pentru dormitoare odihnitoare

Măsuță de cafea cu taburet - un set marca Rustik-Art creat pentru momente la gura sobei. Măsuța și taburetul sunt de mici dimensiuni, din lemn masiv, finisat cu lac transparent, și pot fi folosite ca piese de mic mobilier pentru adulți sau ca măsuță de colorat pentru cei mici.

 +6 www.rustik-art.ro Măsuță și taburet, din lemn masiv de plop

Despre Rustik-Art
Atelierul se găsește în Târgu Mureș, iar piesele de mobilă sunt creații unicat, prelucrate manual din materiale de cea mai bună calitate: specii rare de plop negru, cu vârste de peste 250 de ani. Piesele de mobilă Rustik-Art sunt realizate pe comandă, personalizate în funcție de dorințele estetice ale clientului și dimensiunile încăperilor. Stil: rustic clasic și rustic modern, cu accent pe finisajul natural al lemnului, astfel că imperfecțiunile devin elemente de originalitate și unicitate pentru fiecare mobilă în parte. Cele mai multe dintre produse se execută, pe cât posibil, dintr-o singură bucată de lemn.

Rustik-Art execută la comandă mobilă rustică indoor și outdoor, pentru spații private (apartament sau casă) și locații HoReCa (pensiuni, crame, terase), de la piese de mic mobilier până la seturi complete de mobilă-corp sau decorațiuni pentru grădină.