logo logo

MagMob este o revistă speciali­zată în domeniul mobilei, din care vă puteţi inspira atunci când trebuie să faceţi o ale­gere pentru casa, biroul sau gră­dina voastră.

Program de promovare la export

Fast Forward Editorial SRL

540322 Târgu Mureş, Str. Bistriţei nr. 9
Romania, jud. Mureş
RO 24342230 • J19/828/2008

+40-730-190077

zilahi@magazinulmobilei.ro

Tradiții în viitor – expoziție unică Ikea & Muzeul Satului

Dacă vă place stilul scandinav de amenajare, dar sunteți fascinați de stilul rustic românesc, nu trebuie să mai alegeți. Ikea și Muzeul Național al Satului Dimitrie Gusti au lansat o expoziție unicat în care mobilierul scandinav și decorațiunile românești se completează reciproc.

IKEA__Muzeul_Satului_CANTON-2587
Publicitate
Andreea Chiru  |  03 Iulie 2017

Cele două stiluri de amenajare interioară se potrivesc de minune. Ikea și Muzeul Național al Satului Dimitrie Gusti au denumit expoziția „Tradiții în viitor”, amenajând încăperile clasice ale unei locuințe – bucătărie, living, dormitor și baie. Expoziția are loc chiar la Muzeul Satului, într-un canton cu etaj în stil românesc, și poate fi vizitată până la 30 august, ca sursă de inspirație pentru cei dornici de reînnoirea propriei locuințe. Program – luni: 9.00 – 17.00; marți– duminică: 9.00 – 19.00.

Expoziţia „Tradiţii în viitor” este modul prin care IKEA îşi arată respectul faţă de tradiţiile româneşti, la împlinirea a zece ani de la deschiderea magazinului IKEA din Bucureşti. Astfel, pentru prima oară în Muzeul Satului, bucătăria METOD întâlneşte ulciorul românesc de ceramică smălţuită, poliţa GAMLEBY întâlnește vasele de Horezu şi lingurile de lemn lucrate de meşteşugari români, covoarele SILKEBORG pun în valoare mixul unic tradiţional, iar cadrul de pat din lemn de mesteacăn GJÖRA este pus în aceeaşi încăpere cu icoana încadrată de ştergar, cu elemente ale costumelor populare de sărbătoare şi cu lada de zestre a bunicii.

IKEA__Muzeul_Satului_BUCATARIE-2586

IKEA__Muzeul_Satului_LIVING-2589

În mod inovator, bucătăria şi camera de zi sunt iluminate cu integrarea sistemului de iluminat inteligent TRÅDFRI – cu care se personalizează lumina din camere sau se trece de la lumina caldă la lumina rece, printr-o simplă apăsare a telecomenzii. Iar cu aplicaţia IKEA TRÅDFRI, se aprind și sting becurile din cele două camere de la distanţă, pe tabletă.

IKEA__Muzeul_Satului_BAIE-2585

IKEA__Muzeul_Satului_DORMITOR-2588

Amenajarea are la bază conceptul unei case de vacanțe pentru doi tineri ce moștenesc o construcție într-o zonă rurală; în această amenajare, vechiul (obiecte moștenite de la bătrâni) și noul (mobilier modern de cumpărat) trebuie integrate, ca o transpunere a trecutului în viitor. Accentul cade pe ingeniozitatea amestecului de decorațiuni românești tradiționale și mobilier de tip scandinav, cu costuri accesibile, dar cu un rezultat estetic unic.

Publicitate
Publicitate