Tradiții în viitor – expoziție unică Ikea & Muzeul Satului

Dacă vă place stilul scandinav de amenajare, dar sunteți fascinați de stilul rustic românesc, nu trebuie să mai alegeți. Ikea și Muzeul Național al Satului Dimitrie Gusti au lansat o expoziție unicat în care mobilierul scandinav și decorațiunile românești se completează reciproc.

 +5
  |  

Cele două stiluri de amenajare interioară se potrivesc de minune. Ikea și Muzeul Național al Satului Dimitrie Gusti au denumit expoziția „Tradiții în viitor”, amenajând încăperile clasice ale unei locuințe – bucătărie, living, dormitor și baie. Expoziția are loc chiar la Muzeul Satului, într-un canton cu etaj în stil românesc, și poate fi vizitată până la 30 august, ca sursă de inspirație pentru cei dornici de reînnoirea propriei locuințe. Program - luni: 9.00 – 17.00; marți– duminică: 9.00 – 19.00.


Expoziţia „Tradiţii în viitor” este modul prin care IKEA îşi arată respectul faţă de tradiţiile româneşti, la împlinirea a zece ani de la deschiderea magazinului IKEA din Bucureşti. Astfel, pentru prima oară în Muzeul Satului, bucătăria METOD întâlneşte ulciorul românesc de ceramică smălţuită, poliţa GAMLEBY întâlnește vasele de Horezu şi lingurile de lemn lucrate de meşteşugari români, covoarele SILKEBORG pun în valoare mixul unic tradiţional, iar cadrul de pat din lemn de mesteacăn GJÖRA este pus în aceeaşi încăpere cu icoana încadrată de ştergar, cu elemente ale costumelor populare de sărbătoare şi cu lada de zestre a bunicii.

 +5 MagMob

 +5 MagMob
În mod inovator, bucătăria şi camera de zi sunt iluminate cu integrarea sistemului de iluminat inteligent TRÅDFRI – cu care se personalizează lumina din camere sau se trece de la lumina caldă la lumina rece, printr-o simplă apăsare a telecomenzii. Iar cu aplicaţia IKEA TRÅDFRI, se aprind și sting becurile din cele două camere de la distanţă, pe tabletă.

 +5 MagMob

 +5 MagMob
Amenajarea are la bază conceptul unei case de vacanțe pentru doi tineri ce moștenesc o construcție într-o zonă rurală; în această amenajare, vechiul (obiecte moștenite de la bătrâni) și noul (mobilier modern de cumpărat) trebuie integrate, ca o transpunere a trecutului în viitor. Accentul cade pe ingeniozitatea amestecului de decorațiuni românești tradiționale și mobilier de tip scandinav, cu costuri accesibile, dar cu un rezultat estetic unic.


Juno: corpuri de iluminat inspirate de soare

Deco-Box lansează luna aceasta o colecție originală de corpuri de iluminat, dedicate soarelui. Astrul zilei a jucat rol inclusiv ca sursă de inspirație, și anume forța cu care acesta învinge întunericul.

 +5
 MagMob
Colecția Juno de la Deco-Box
  |  

„Numele colecției provine din mitologia romană, zeița luminii Juno, prin care se celebra solstițiul de vară. Acesta reprezenta o victorie a luminii asupra întunericului, un timp sacru în care soarele are puterea de a crea un echilibru între noapte și zi, iar în acest moment crepusculul are durata maximă din an. Este lumina care ne arată că drumul pe care îl urmăm este cel bun și nu avem de ce să ne temem. Descoperă puterea soarelui și a luminii într-un mod inedit și natural prin corpurile de iluminat realizate din lemn masiv şi pictate manual”, ne sfătuiește Liliana Stoica, artist şi fondator Deco-Box.
 +5 www.deco-box.ro Colcția Juno de la Deco-Box
Corpurile de iluminat Juno sunt o combinație ideală între lemn natual și lumină, cele două elemente îmbinându-se într-un joc armonios și punându-se reciproc în valoare.

„Ne dorim ca aceste corpuri de iluminat să provoace imaginația și să determine la visare, dar în același timp să conștientizeze fragilitatea și frumusețea naturii, a soarelui”, mărturisește Anda Stâncescu, designer și arhitect Deco-Box.

Obiectele sunt menite să ofere ambientului un nou suflet, fiind recomandate pentru iluminări de efect ale oricărui spațiu, fie că este vorba despre zone de locuit, birouri, sau restaurante. De asemenea se pot concepe proiecte personalizate pe comandă, adaptate oricărei nevoi.

Colecția  va fi disponibilă pe site-ul Deco-Box si în rețeaua librăriei Cărturești din București, locația Arthur Verona.

Online va fi disponibil spre vânzare tot portofoliul Deco-Box precum tablouri 3D, ceasuri geometrice, suporturi pentru lumânări sau plante precum și multe alte cadouri colorate.

Design-ul este realizat în echipă cu arhitect Anda Stăncescu și meșterul Stoica Gheorghe.

 +5 www.deco-box.ro Colecția Juno de la Deco-Box

 +5 www.deco-box.ro Colecția Juno de la Deco-Box

 +5 www.deco-box.ro Colecția Juno de la Deco-Box


Lightplay: corpuri de iluminat ORIGAMI

Între artă și accesoriile ce contribuie la atmosfera unei locuințe private există o legătură foarte puternică. Cei de la Lightplay au început să creeze în urmă cu un an de zile corpuri de iluminat executate în tehnică origami.

 +5
Foarte ușor de asamblat și instalat - corpuri de iluminat din hârtie / Lightplay.ro
  |  

Lămpile celor de la Lightplay sunt prietenoase cu mediul înconjurător, fiind create din hârtie. Costurile unor astfel de accesorii de casă sunt accesibile tuturor românilor care își doresc să aibă acasă atmosfera unui cămin primitor, dar și plin de originalitate. Abajururile din hârtie au modele geometrice, dar de la depărtare transmit impresia de broderie, ceea ce se datorează tehnicii origami în care sunt create.


Cablurile lămpilor Lightplay sunt fie din silicon, fie din material ceramic, în funcție de preferințele clientului. Culorile variază foarte muilt, atât în privința abajurului, cât și a sistemului de cabluri – culori vesele, vii, pline de personalitate. Inclusiv dimensiunile lămpilor pot fi adaptate cerințelor cumpărătorului.

 +5 www.lightplay.ro Se recomandă folosirea becurilor cu lumină rece
Lightplay este un mic studio de design de produs, o afacere de familiei, din București. Au pornit la drum în anul 2016, iar lămpile pe care vi le prezentăm sunt executate manual, din hârtie de cea mai bună calitate. Tehnica plierii hârtiei este celebra tehnică japoneză origami, caracterizată prin forme decorative abstracte.

 +5 www.lightplay.ro Sunt foarte ușor de întreținut - se șterg de praf cu un pămătuf obișnuit

 +5 www.lightplay.ro Corpurile de iluminat sunt disponibile prin comandă online

 +5 www.lightplay.ro Lămpile pot fi returnate în termen de 14 zile


Sissoo – cele mai vândute piese de mobilier în stil industrial

Sissoo se numără printre producătorii de mobilă cei mai reprezentativi pentru stilul industrial din România. Piesele lor de mobilă sunt inspirate de nevoia omului modern de a trăi totuși în legătură cu natura, iar această legătură o reprezintă lemnul, materialul folosit de Sissoo.

 +4
Piese de mobilă în stil industrial / Sissoo.ro
  |  

Vă prezentăm cele mai bine vândute piese de mobilier marca Sissoo, reprezentative pentru stilul industrial de amenajare a casei, și originale prin design. Piesele sunt atât pentru biroul organizat acasă, cât și pentru cel din oraș.


Birou Manchester, din lemn de mango reciclat. Picioarele sunt metalice, asigurând o rezistență impresionantă, dar ca design lasă o impresie de suplețe, lăsând în prim-plan elementele decorative ale piesei. Finisajul este atipic, dar extrem de original, reproduce imperfecțiunile lemnului, fără să reprezinte de fapt defecte. Biroul Manchester își găsește locul cu ușurință și acasă și la într-un spațiu office al unei companii respectabile. Este un produs handmade.

 +4 www.sissoo.ro

Băncuța Sissoo este o altă piesă foarte bine vândută, tot din lemn de mango reciclat, creată în stil industrial, cu un design minimalist. Secretul succesului stă în finisajul original, ce pune în evidență fibrele lemnului. Dimensiuni: 145 cm lățime, 45 cm înălțime, 40 cm adâncime. Este ideală pentru un hol amenajat cu accente rustice sau chiar pentru o terasă placată cu piatră.

 +4 www.sissoo.ro

Comoda Sissoo, de asemenea printre cele mai vândute piese de mobilă ale producătorului din România, reprezintă o variantă de mobilier foarte potrivit pentru casele aflate în căutarea unor accente industriale. Calitățile estetice se îmbină cu cele funcționale, pentru că această comodă din lemn de mango reciclat dispune de trei sertare și patru dulapuri verticale. Este o piesă lucrată manual.

 +4 www.sissoo.ro


Lithos Design: pereți ultradecorativi din piatră iluminată

Lithos Design Primes a lansat de curând o colecție de marmură decorativă, dedicată oamenilor care investesc în luxul locuințelor. Colecția poartă denumirea de Le Pietre Luminose și reprezintă o combinație ingenioasă între piatră și lumină.

 +9
Colecția Le Pietre Luminose, noutate absolută - Lithosdesign.com
  |  

Este vorba despre prima colecție de gresie decorativă pentru pereții casei, creată din piatră translucidă. Colecția Le Pietre Luminose cuprinde opt modele de perete decorativ, toate având caracteristici 3D, dar fiind diferite prin prisma ornamentelor și a efectelor luminoase. Secretul estetic ține de combinația dintre marmura translucidă și un sistem de iluminare artificială, aplicată plăcilor de piatră pentru un plus de luminozitate. Există și un secret tehnic: fiecare placă de marmură translucidă dispune de o sursă de lumină de tip LED, ceea ce contribuie la o impresie de luminozitate uniformă. Sursa LED este ușor de instalat, nu necesită ajutor de specialitate. Fiecare placă de piatră translucidă are dimensiuni standard: 60x60 cm; diferă doar modelele ornamentale, în funcție de cele opt subcolecții ale colecției Le Pietre Luminose, ce poartă nume de stele.

 +9 www.lithosdesign.com Subcolecția Mizar
Subcolecția Mizar: linii orizontale inegale, străpunse de raze luminoase.

 +9 www.lithosdesign.com Subcolecția Naos
Subcolecția Naos: model de rădăcini iluminate care se răspândesc haotic de-a lungul peretelui.

 +9 www.lithosdesign.com Subcolecția Alcor
Subcolecția Alcor: modelul este greu de definit cu precizie, dar duce cu gândul la viața marină, sub reflectoare subtile.

 +9 www.lithosdesign.com Subcolecția Antares
Subcolecția Antares: în ciuda durității pietrei, sistemul de iluminare pune în evidență efectul ornamental de tip sculptură, lăsând impresia unui perete de lemn.

 +9 www.lithosdesign.com Subcolecția Rigel
Subcolecția Rigel: un joc 3D ce pune sub lupă de lumină fibrele unei țesături de lână.

 +9 www.lithosdesign.com Subcolecția Polare
Subcolecția Polare: ornamente circulare, pătrunse de lumină ca de un fior al vieții.

 +9 www.lithosdesign.com Subcolecția Vega
Subcolecția Vega: modelul este inspirat de dansul în vânt al benzilor luminoase.

 +9 www.lithosdesign.com Subcolecția Sirio
Subcolecția Sirio: ușor de recunoscut mediul acvatic, vegetația marină.