logo logo

MagMob este o revistă speciali­zată în domeniul mobilei, din care vă puteţi inspira atunci când trebuie să faceţi o ale­gere pentru casa, biroul sau gră­dina voastră.

Program de promovare la export

Fast Forward Editorial SRL

540322 Târgu Mureş, Str. Bistriţei nr. 9
Romania, jud. Mureş
RO 24342230 • J19/828/2008

+40-730-190077

zilahi@magazinulmobilei.ro

Transylvania Wood – decoruri care te împacă cu natura

Dragostea pentru lemn a unui copil dintr-un sat transilvănean s-a transformat în pasiunea pentru piese de mic mobilier și decorațiuni interioare atunci când el a crescut mare. Și-a deschis un atelier unde creează, uneori și la comandă, piese unice pentru case pitorești.

transylvania-5121
Piese decorative și nu numai din lemn recuperat/Transylvaniawood.com
Publicitate
Andreea Chiru  |  25 Martie 2020

Andrei e meșterul din spatele atelierului Transylvanian Wood și pe site-ul afacerii sale el povestește cum a ajuns să vândă piese de mic mobilier și accesorii decorative: „De când mă știu mi-a plăcut să călătoresc și să adun obiecte din lemn vechi, reciclat. În prezent, lucrez ca bucătar într-un restaurant, dar în timpul liber mă relaxez confecționând produse din lemn, în micul meu atelier de tâmplărie.”

Obiectele disponibile la Transylvanian Wood sunt create cel mai adesea din bucăți de lemn recuperat. Designul este unul rustic, aproape fiecare dintre produse având un mic mesaj care invită omul să se întoarcă cu ochii spre natură.

Un cuier rustic, confecționat dintr-o șipcă de lemn aparținând (cândva) unui butoi de vin, nu a avut nevoie decât de recuperare, curățare, aplicare accesorii organizatoare și finisare. A fost confecționat manual, iar designerul sugerează mai multe moduri în care poate fi folosit: drept cuier pentru hol, drept cuier de tacâmuri pentru bucătărie sau chiar decorațiune de perete în apropierea minibarului.

www.transylvaniawood.com

Tot un butoi de lemn se găsește și la originea unui corp de iluminat menit să aducă încăperii (fie că e dormitor, bucătărie sau living) atmosfera caldă și tihnită a unei case de vacanță. Butoiul cu pricina s-a aflat în familia designerului vreme de 60 de ani, până când a fost transformat într-o lampă inedită. Are o greutate destul de impresionantă – 8,5 kg, din cauza lemnului natural, dar și a lanțului de inspirație rustică care-i asigură prinderea de tavan.

www.transylvaniawood.com

Life este o sculptură cu un mesaj foarte puternic: natura are nevoie să-i redăm viața. E vorba despre o piesă din lemn natural recuperat și din metal, sub forma unei sculpturi ca o secțiune în lemn. „Această sculptură reprezintă puterea mâinilor noastre în clipa în care dăruim viață plantând un copac”, explică designerul. De asemenea, este o piesă realizată manual.

www.transylvaniawood.com
www.transylvaniawood.com

În atelierul Transylvanian Wood se primesc și comenzi; oricare dintre aceste piese unicat se poate comanda, eventual cu mici modificări cerute de client.

Publicitate