Loco: mobilier outdoor modular

Alluminio Sammarinese este numele unui producător de mobilă outdoor și indoor din aluminiu. Partea interesantă – colecțiile sunt adaptate clientului, fie pentru spații urbane, fie pentru spații private de așteptare. Fiecare model se personalizează în funcție de client.

 +6
Loco - nebunia simplității / Allplus.eu
  |  

Colecția outdoor Loco este un exemplu despre cât de esențiale sunt accesoriile în cazul mobilei outdoor. Din această colecție fac parte mai multe modele de bănci stradale, modulare, compuse dintr-un singur sau două module. Mai nou, pentru a fi cu un pas înaintea timpului său, colecția Loco a fost completată cu accesorii indoor: porturi USB, rame de consolă, suporturi pentru bicicletele, coșuri de gunoi, stații internet.


Secretul acestei colecții de la Alluminio Sammarinese este materialul folosit – aluminiul, foarte ușor de adaptat atât spațiilor indoor cât și outdoor, rezistent la intemperii și simplu de finisat în diferite maniere. O altă noutate a acestei colecții Loco este finisajul de lemn natural, care asigură vizual o impresie de mobilier rustic, dar are calitățile mobilierului din aluminiu. Sunt disponibile mai multe culori. Calități: mobilier stabil și rezistent, adaptabil, simplu de accesorizat, design suplu. Designul colecției Loco este semnat de Ivan Palmini.

 +6 www.allplus.eu

 +6 www.allplus.eu

 +6 www.allplus.eu

 +6 www.allplus.eu


Old Wood – set tradițional din lemn masiv

Old-Wood este unul dintre producătorii de mobilă din România care au ales să valorifice lemnul vechi, recuperându-l, recondiționându-l și dându-i șansa unei noi vieți. Printre colecțiile lor de mobilier se găsesc și câteva piese unicat.

 +2
Stil rustic, materiale naturale, execuție manuală, uz outdoor
  |  

Ne-a atras atenția un set rustic de masă de cafea și scaune, inspirat de buturugile acelea pe cât de naturale pe atât de confortabile, folosite de fiecare dintre noi cel puțin o dată, în vreo excursie pe munte. Scaunele setului par cioplite chiar din trunchiul vreunui copac, în vreme ce măsuța respectă designul rustic, dar vine cu funcție modernă, prin lădița de depozitare integrată atât de discret. Feroneria amintește la rându-i de vremuri de demult, toate aceste detalii de finisaj și accesorii contribuind la impresia unei piese de mobilier tradițional românesc, din lemn masiv, pentru exterior – în grădină, pe terasă, de ce nu chiar pe balcon.


Materiale – lemn masiv foarte vechi, recuperat din construcții. Tehnică de lucru – manuală, setul fiind creat din fețe de grindă cioplite cu toporul. Finisaj – lemnul se află în stare naturală, fiind tratat prin impregnare cu ulei de in. Greutate – 60 kg. Feroneria a fost executată manual, din oțel gros de 5 mm.

 +2 MagMob Old-Wood recuperează și restaurează lemnul natural vechi


Despre Old-Wood
Principala sursă de materie primă o reprezintă lemnul vechi, recuperat din construcții deteriorate de pe suprafața țării. Lemnul este transportat în atelier și restaurat prin procedee complexe. I se dă o nouă viață, prin transformarea lui în piese de mobilier și mai ales sub formă de grinzi, podele sau scânduri, destinate exportului.


GoSun – grătarul... solar!

Lampă solară avem, baterie solară folosim, dar ce ziceți de un grătar care să coacă și încălzească mâncarea cu energie solară? Adio, cărbuni, benzină, lemne și gaze. În plus, noul tip de grătar are și un design din cale afară de prietenos cu... nevoia de comoditate.

 +5
 MagMob
  |  

GoSun este grătarul viitorului. Funcționează exclusiv pe baza energiei solare, ceea ce ne scutește de alergătură după lemne și cărbuni. Este o invenție a lui Patrick Sherwin, expert în energie solară, căruia i-a venit ideea de a-și încălzi mâncarea în natură, afară, la soare. Cum acest lucru dura destul de mult, Patrick Sherwin s-a hotărât să inventeze un grătar prietenos cu mediul, dar eficient pentru omul modern.


Grătarul GoSun are un design adaptat lipsei de spațiu, fiind mult mai mic și ușor de mânuit decât grătarul clasic. Pare o mașinărie-minune, cu atât mai mult cu cât pune pe masă mâncare caldă. Ce-i drept, grătarul are mai degrabă aspectul unei mașini de tocat carnea, dar funcționează exact ca un grătar. Se bazează pe o tehnologie tubulară cu funcție de vacuum, dotată cu reflectoare capabile să capteze razele solare și să le transforme în căldură, în vreme ce aparatul, la exterior, rămâne rece. La interior însă, mâncarea se coace.


Este ideal pentru a găti rapid, simplu și responsabil legume, carne și pește. Vestea și mai bună este că GoSun poate fi folosit inclusiv noaptea sau în zilele înnorate – grătarul dispune de un dispozitiv de stocare a energiei solare, tocmai pentru a putea funcționa indiferent de vremea de afară. 

 +5 www.spogagafa.com

 +5 www.spogagafa.com

 +5 www.spogagafa.com

 +5 www.spogagafa.com


Trenduri pentru grădină în 2017

Fiecare an are moda lui. Deși de cele mai multe ori ne preocupăm de amenajarea și reînnoirea casei, nu trebuie să uităm nici de spațiul exterior în care ne petrecem după-amiezile sau weekendurile. Așa că iată ce se va purta anul acesta în grădină:

 +4
 MagMob
Trenduri pentru curte - 2017
  |  
  • Mobilier outdoor din materiale cât mai naturale. Nevoia de simplitate și naturalețe este una dintre manifestările anului 2017, mai ales în grădină. Așa că la modă vor fi băncuțele, scaunele și alte piese din mobilier create din materiale cât mai naturale, în special din lemn, ratan, tec și piatră, în detrimentul altor materiale des folosite până acum – plasticul și metalul.
  • Upcycling: mobilierul outdoor, în special cel din lemn, va reflecta stilul DIY, plin de originalitate, personalitate și... istorie. Piese de mobilier pentru interior pot fi restaurate și transformate cu succes în mobilier outdoor.

 +4 www.delightfull.eu Trenduri outdoor 2017: culori & materiale

  • Pernele decorative pentru mobilierul outdoor rămân, ca-n fiecare an, la modă. Se vor purta imprimeurile vesele, pline de contraste cromatice, cu modele geometrice dintre cele mai variate. În ce privește trendul anului 2017 din punct de vedere al culorilor, două nuanțe vor domina: ivoar și bleumarin. Cât privește vasele decorative pentru plante, se vor purta cele din teracotă, în culori pământii.

 +4 www.epatio.info Imprimeurile anului 2017 pentru exterior

  • În America în special, se resimte deja o oarecare lene față de îngrijirea gazonului. Așa că acolo a apărut un trend care contrazice oarecum pe cel de sus: gazonul artificial. Nu are nevoie de niciun fel de întreținere, nu trebuie udat, nu trebuie tuns, nu trebuie îngrijit. Pe de altă parte, nu are farmecul unui gazon natural.
  • Ca stil de amenajare, specialiștii anunță o surpriză: în 2017, va fi la modă un amestec de stiluri, până acum nepermis: nou și vechi, clasic și modern, adică un contrast evident între amenajarea spațiului exterior și celui interior. O casă construită în stil rustic tradițional va putea fi înconjurată de o mică curte amenajată în cel mai modern stil cu putință. Sau invers.

 +4 www.housebeautiful.co.uk Stil de amenajare: nou &modern

 


Ikea a construit grădina indoor

Ikea a lansat în Danemarca un produs absolut inovator: un pavilion indoor creat sub forma unei grădini verzi. Sursele de lumină și apă asigură dezvoltarea optimă a plantelor chiar la interiorul unei construcții. În plus, la interiorul fermei poți amplasa biroul de acasă!

 +6
Pavilion Growroom / Boredpanda.com
  |  

Este una dintre cele mai binevenite noutăți în materie de mobilier prietenos cu mediul înconjurător. Pavilionul are, ce-i drept, dimensiuni nu foarte micuțe, dar acționează ca o adevărată fermă și poate fi amplasat în spații închise. Și mai important: se poate asambla de fiecare client, fiind extraordinar de simplu de montan.

 +6 www.boredpanda.com

 +6 www.boredpanda.com


Pavilionul Ikea este conceput din bucăți de placaj, prinse cu șuruburi. Tot ce trebuie este o șurubelniță; pavilionul a fost denumit Growroom și este o creație a designerilor  Mads-Ulrik Husum și Sine Lindholm din Danemarca. Forma este rotundă, imitând globul Pământului, iar pereții sunt decupați parțial pentru a permite pătrunderea luminii și căldurii. E foarte simplă și udarea plantelor amplasate pe polițele aplicate pereților.


Conceptul Growroom: cei doi designeri au pornit de la ideea de a crea o sursă de hrană naturală și privată, astfel că orice familie poate avea propria fermă indoor de plante și legume. Ca și în cazul fermelor acvaponice, Growroom permite creșterea legumelor verzi, de dimensiuni medii. Este o inițiativă ce încurajează nu doar mâncarea sănătoasă, ci și un stil de viață în armonie cu natura.

 +6 www.boredpanda.com

 +6 www.boredpanda.com