logo logo

MagMob este o revistă speciali­zată în domeniul mobilei, din care vă puteţi inspira atunci când trebuie să faceţi o ale­gere pentru casa, biroul sau gră­dina voastră.

Program de promovare la export

Fast Forward Editorial SRL

540322 Târgu Mureş, Str. Bistriţei nr. 9
Romania, jud. Mureş
RO 24342230 • J19/828/2008

+40-730-190077

zilahi@magazinulmobilei.ro

Monobloc – banalul scaun de grădină, în variantă sclipitoare

Știți scaunul acela de grădină (sau terasă de bere) nespus de simplu, ieftin și omniprezent? Special pentru expoziția „Out of Office” de la Viena, această piesă a fost lustruită bine-bine și, căpătând luciul potrivit, s-a transformat peste noapte într-o apariție inovatoare care să-ți ia ochii la propriu. Inițiativa aparține designerului Uma Vogl-Fernheim de la HFA Studio care s-a inspirat din atmosfera disco a anilor 1980.

Monobloc – banalul scaun de grădină, în variantă sclipitoare
designboom.com
Publicitate
Andreea Chiru  |  30 Mai 2024

Conceptul a ținut de transformarea unei piese de mobilier banale într-un adevărat obiect al dorințelor, menit să facă senzație în cadrul spectacolului de design din Austria. „HFA Studio a transformat scaunul Monobloc obișnuit într-o piesă de artă strălucitoare care dovedește semnificația culturală a timpului liber și a nevoii de relaxare. Această transformare evidențiază evoluția scaunului de la o piesă obișnuită și ieftină, la un obiect al dorințelor, cu ajutorul unui meșteșug complex, punând accentul pe importanța plăcerilor simple ale vieții.”, au scris reprezentanții studioului pe pagina de instagram.

Uimitor este că munca de transformare a scaunului a fost una deosebit de meticuloasă, transmisă în mai multe reprize pe canalele de comunicare ale studioului HFA – vorbim de o muncă manuală! Mii de mici piese de faianță cu aspect de oglindă au fost lipite bucățică lângă bucățică pe suprafața scaunului care la final a fost rebotezat Glitter Monobloc. Munca a durat săptămâni în șir, dar efortul a meritat. Glitter Monobloc strălucește la propriu în spațiile verzi, invocând starea de petrecere, de tinerețe și de jovialitate specifică atmosferei disco.

designboom.com
designboom.com
designboom.com
designboom.com

De ce tocmai acest scaun?
Banalul scaun outdoor de plastic nu a fost ales întâmplător de echipa HFA Studio. În orașul Basel din Elveția, acest scaun a împânzit la un moment dat toate spațiile outdoor, private și publice, încât au dat localității un aspect ieftin, banal, per ansamblu neplăcut. Autoritățile l-au interzis tocmai din cauza designului neprietenos cu ochiul, iar terasele, barurile și alte spații verzi horeca au fost constrânse să se orienteze spre mobilier outdoor estetic. Până zilele acestea însă! Designerii HFA Studio speră că efortul lor va dovedi tuturor că până și cea mai urâtă piesă de mobilier se poate transforma radical cu ajutorul creativității.

Publicitate
Publicitate