logo logo

MagMob este o revistă speciali­zată în domeniul mobilei, din care vă puteţi inspira atunci când trebuie să faceţi o ale­gere pentru casa, biroul sau gră­dina voastră.

Program de promovare la export

Fast Forward Editorial SRL

540322 Târgu Mureş, Str. Bistriţei nr. 9
Romania, jud. Mureş
RO 24342230 • J19/828/2008

+40-730-190077

zilahi@magazinulmobilei.ro

Old Wood – set tradițional din lemn masiv

Old-Wood este unul dintre producătorii de mobilă din România care au ales să valorifice lemnul vechi, recuperându-l, recondiționându-l și dându-i șansa unei noi vieți. Printre colecțiile lor de mobilier se găsesc și câteva piese unicat.

old_wood-2547
Stil rustic, materiale naturale, execuție manuală, uz outdoor
Publicitate
Andreea Chiru  |  12 Iunie 2017

Ne-a atras atenția un set rustic de masă de cafea și scaune, inspirat de buturugile acelea pe cât de naturale pe atât de confortabile, folosite de fiecare dintre noi cel puțin o dată, în vreo excursie pe munte. Scaunele setului par cioplite chiar din trunchiul vreunui copac, în vreme ce măsuța respectă designul rustic, dar vine cu funcție modernă, prin lădița de depozitare integrată atât de discret. Feroneria amintește la rându-i de vremuri de demult, toate aceste detalii de finisaj și accesorii contribuind la impresia unei piese de mobilier tradițional românesc, din lemn masiv, pentru exterior – în grădină, pe terasă, de ce nu chiar pe balcon.

Materiale – lemn masiv foarte vechi, recuperat din construcții. Tehnică de lucru – manuală, setul fiind creat din fețe de grindă cioplite cu toporul. Finisaj – lemnul se află în stare naturală, fiind tratat prin impregnare cu ulei de in. Greutate – 60 kg. Feroneria a fost executată manual, din oțel gros de 5 mm.

old_wood_feronerie-2546
Old-Wood recuperează și restaurează lemnul natural vechi

Despre Old-Wood
Principala sursă de materie primă o reprezintă lemnul vechi, recuperat din construcții deteriorate de pe suprafața țării. Lemnul este transportat în atelier și restaurat prin procedee complexe. I se dă o nouă viață, prin transformarea lui în piese de mobilier și mai ales sub formă de grinzi, podele sau scânduri, destinate exportului.

Publicitate