logo logo

MagMob este o revistă speciali­zată în domeniul mobilei, din care vă puteţi inspira atunci când trebuie să faceţi o ale­gere pentru casa, biroul sau gră­dina voastră.

Program de promovare la export

Fast Forward Editorial SRL

540322 Târgu Mureş, Str. Bistriţei nr. 9
Romania, jud. Mureş
RO 24342230 • J19/828/2008

+40-730-190077

zilahi@magazinulmobilei.ro

IKEA: magazin cu acoperișul transformat în parc

Un proiect spectaculos va prinde viață până în anul 2023: viitorul magazin IKEA din Copenhaga urmează să reprezinte mai mult decât un spațiu comercial. Colaborarea cu un studio de arhitectură a dus la conceperea unui plan pus în slujba nevoii de spațiu verde.

CREATOR: gd-jpeg v1.0 (using IJG JPEG v62), quality = 82
La Copenhaga urmează să se deschidă un uimitor magazin IKEA/Dezeen.com
Publicitate
Andreea Chiru  |  10 Iunie 2021

Studioul de arhitectură Dorte Mandrup și-a asumat o sarcină ambițioasă în numele viitorului magazin IKEA din Copenhaga: clădirea va dispune de o adevărată oază verde, ce va fi construită pe acoperiș. De fapt, oamenii vor avea la dispoziție un adevărat parc într-un oraș sufocat de betoane.

Noul spațiu IKEA va funcționa sub forma unui spațiu de recreere în aer liber. La o înălțime de circa 20 de metri deasupra solului, parcul IKEA va fi prevăzut cu bănci, „plantate” printre copaci, arbuști și vegetație verde bogată – un parc în toată regula, întinzându-se pe o suprafață de 150 mp.

Magazinul IKEA în sine va dispune de o fațadă diferită de cele cu care suntem deja obișnuiți. Se păstrează combinația cromatică de albastru și galben, dar fațada urmează să aibă designul unei draperii, printre faldurile căreia vor fi realizate vitrine cu piesele de mobilier și accesoriile producătorului suedez. Fațada va fi completată în stil natural, cu ajutorul a circa 250 de copaci. Fiind un demers „verde”, noul magazin IKEA din Copenhaga va fi prevăzut cu panouri solare.

„IKEA Copenhaga va fi mai mult decât un nou magazin IKEA – o nouă experiență a cumpărăturilor și un pas mai aproape de nevoile oamenilor. Dar dincolo de funcția comercială, acest magazin va fi și un loc de întâlnire pentru localnicii dornici să iasă la o cafea, să facă o plimbare pe acoperișul verde sau să ia cina în compania prietenilor,” a declarat Johan Laurell, directorul executiv IKEA Danemarca.

CREATOR: gd-jpeg v1.0 (using IJG JPEG v62), quality = 82
CREATOR: gd-jpeg v1.0 (using IJG JPEG v62), quality = 82

Publicitate
Publicitate