OLA – mobilier de plajă ingenios

Pentru iubitorii de plaje, în special de plaje sălbatice, un designer din Franța a conceput setul OLA, compus din trei piese de mobilier care țin cu succesul locul tradiționalei pături și al șezlongului. Setul are la bază grija față de mediul înconjurător.

 +3
Propriul set ia locul șezlongului./FloraKoel.fr
  |  

Setul OLA, creat de Flora Koel, a fost produs în colaborare cu casa de modă Bilum și constă în trei piese care dau de fapt numele colecției: trei poufuri inedite, de folosit drept saltea (O), taburet (A) și pernă de plajă (L). Salteaua și taburetul se strâng la sfârșitul zilei, se pliază și așază în sacoșă reprezentată de sulul de plajă, ocupând ingenios de puțin spațiu.

Cum funcționează
Inspirat de nevoia de a folosi natura cât mai practic și mai puțin vătămător, setul OLA se bazează pe... nisip. Salteaua și taburetul se umplu cu nisip; când pleci de la plajă verși nisipul, clătești cele două mici piese și ești gata de drum. Folosirea nisipului pe post de aer ajută la obținerea unei forme după bunul plac al proprietarului.  +3 www.florakoel.fr

Materiale
Fiind un set de mobilier de plajă conceput din grijă față de mediul înconjurător, OLA nu putea conține decât materiale prietenoase cu natura. E vorba despre materiale reciclate – plastic recuperat de la bordul iahturilor, respectiv de centuri de siguranță

„OLA este despre a respecta mediul înconjurător și a lăsa nisipul acolo unde îi este locul. Pur și simplu îl închiriezi pentru o dimineață, apoi îl înapoiezi plajei înainte să te întorci acasă”, explică Flora Koel pe site-ul propriu. +3 www.florakoel.fr


IKEA: magazin cu acoperișul transformat în parc

Un proiect spectaculos va prinde viață până în anul 2023: viitorul magazin IKEA din Copenhaga urmează să reprezinte mai mult decât un spațiu comercial. Colaborarea cu un studio de arhitectură a dus la conceperea unui plan pus în slujba nevoii de spațiu verde.

 +4
La Copenhaga urmează să se deschidă un uimitor magazin IKEA/Dezeen.com
  |  

Studioul de arhitectură Dorte Mandrup și-a asumat o sarcină ambițioasă în numele viitorului magazin IKEA din Copenhaga: clădirea va dispune de o adevărată oază verde, ce va fi construită pe acoperiș. De fapt, oamenii vor avea la dispoziție un adevărat parc într-un oraș sufocat de betoane.

Noul spațiu IKEA va funcționa sub forma unui spațiu de recreere în aer liber. La o înălțime de circa 20 de metri deasupra solului, parcul IKEA va fi prevăzut cu bănci, „plantate” printre copaci, arbuști și vegetație verde bogată – un parc în toată regula, întinzându-se pe o suprafață de 150 mp.

Magazinul IKEA în sine va dispune de o fațadă diferită de cele cu care suntem deja obișnuiți. Se păstrează combinația cromatică de albastru și galben, dar fațada urmează să aibă designul unei draperii, printre faldurile căreia vor fi realizate vitrine cu piesele de mobilier și accesoriile producătorului suedez. Fațada va fi completată în stil natural, cu ajutorul a circa 250 de copaci. Fiind un demers „verde”, noul magazin IKEA din Copenhaga va fi prevăzut cu panouri solare.

„IKEA Copenhaga va fi mai mult decât un nou magazin IKEA – o nouă experiență a cumpărăturilor și un pas mai aproape de nevoile oamenilor. Dar dincolo de funcția comercială, acest magazin va fi și un loc de întâlnire pentru localnicii dornici să iasă la o cafea, să facă o plimbare pe acoperișul verde sau să ia cina în compania prietenilor,” a declarat Johan Laurell, directorul executiv IKEA Danemarca. +4 www.dezeen.com +4 www.dezeen.com


Inedit – o editură apelează la servicii de design interior

Dintotdeauna, Magmob a pledat pentru ca oamenii să înțeleagă cât de mult se pot schimba spațiile cu ajutorul unui designer de interioare. Am întâlnit un caz de excepție: o editură a apelat la un studio de design pentru standul cu care a participat la târgul de carte.

 +9
Cum arată un stand de carte, cu ajutorul unui designer interior/Interioronline.ro
  |  

Editura Vremea din București și studioul de design interior Interioronline au reușit să pună bazele unei colaborări inedite: un proiect de amenajare pentru standul editurii Vremea în cadrul târgului de carte Gaudeamus. Concept: Bucureștiul interbelic. Nenumăratele titluri dedicate oamenilor de marcă din perioada interbelică și istoriei arhitecturale a Capitalei au dat tema amenajării. Suprafața standului: 55 de metri pătrați. +9 www.edituravremea.ro

Mariana Bercu și Milena Țăranu de la Interioronline au compus un proiect personalizat, plin de farmec, bazându-se pe imagini alb-negru, integrate mobilierului din carton. Culoarea cartonului a devenit culoarea de fond, pânza pe care s-a așezat întreaga compoziție. Standul a fost conceput sub forma unei biblioteci personale, pline de cărți și imagini de demult. Piesa centrală au reprezentat-o cele două colaje, la o înălțime de 175 cm, formate din cubulețe, îmbrăcate în imagini preluate din cărțile Editurii Vremea. Colajele au fost printate pe hârtie autocolantă și lipite pe cubulețe; dintre aceste cubulețe, 15 au fost create sub forma unor casete poștale, cu uși deschise. Pe ușă – citate din cărțile Editurii Vremea, în casete – cărțile din care s-au extras citatele.  +9 www.edituravremea.ro +9 www.edituravremea.ro

Cromatic, proiectul s-a bazat pe trei culori: culoarea cartonului și cele două culori ale siglei Editurii Vremea (alb și roșu). Ca pete de accent s-au folosit copertele cărților. Respectându-se linia cromatică, au fost achiziționate scaune în cele trei culori – alb, roșu și negru.

Casa de marcat a fost creată ca un corp de mobilier în forma literei L, cu spații de depozitare carte pe exterior. Pentru punerea în valoare a celor mai noi titluri ale Editurii Vremea s-au folosit două corpuri de tip piramidă și patru corpuri de tip cuburi, cu printuri inspirate de lumea cărții – scris de mână și ștampile poștale. Mobilierul a fost comandat la Foldo, iar printurile au fost executate la Evergreen Printing. +9 www.edituravremea.ro +9 www.edituravremea.ro +9 www.edituravremea.ro +9 www.edituravremea.ro +9 www.edituravremea.ro


Reamenajare interioară la McDonald's

O cosmetizare este oricând binevenită. Mai ales dacă vorbim despre un local al cărui prag e trecut de foarte mulți oameni. Din dorința de a deveni cât mai prietenos cu clienții, lanțul de fast-food-uri McDonald's din România a decis să opereze schimbări inclusiv la nivel de design interior.

Reamenajare interioară. Proiect: MsDonald's Arad
  |  

Lanțul de restaurante McDonald's este mereu în căutarea unor soluții menite să atragă tot mai mulți clienți. Instruirea personalului, diversificarea meniului și practicarea unei politici a prețurilor reduse au reprezentat câteva dintre modalitățile de atragere a clienților. De acum, inclusiv amenajarea interioară a restaurantelor este în plină evoluție. Reprezentanții McDonald's în România ne anunță că de-a lungul anului care tocmai se încheie, șase dintre aceste restaurante au fost reamenajate - șase localuri din patru orașe.


Ce s-a introdus ca noutate: spațiu de joacă pentru copii, cafenele McCafe, inovații digitale (meniu digital la casa de marcat, kioskuri digitale unde clienții își pot face singuri comanda, ecrane de prezentare a unor materiale video despre McDonald's).


Fiecare dintre cele șase restaurante McDonald's a fost amenajat tematic. Astfel:
Localul McDonald's Deva are ca temă familia - este amenajat sub forma unui spațiu destinat familiei.
Localul McDonald's Oradea Nufărul a fost reamenajat după proiectul tematic Alfabet.
Localul McDonald's Galați își întâmpină clienții într-o atmosferă de cafea tihnită.
Localul McDonald's Prisma este amenajat special pentru momentele aniversare cu prietenii.
Localul McDonald's Careffour Militari din Chiajna a fost remodelat cu designul Mall Facade.
Localul McDonald's Arad este reamenajat în stil Alfabet.

Costurile acestei investiții la nivelul țării noastre: zece milioane de euro!


Alencon: mobilier stradal atipic

Alencon este o companie din Timișoara care oferă românilor șansa de a personaliza, mai mult decât suntem obișnuiți, spațiile publice. Modelele de bănci și fotolii stradale au meritul unui design împrumutat parcă din alte locuri ale lumii.

 +4
 MagMob
Alencon - furnizor de mobilier stradal inovator
  |  

Autointitulându-se experți în mobilierul pentru spații publice, Alencon ne propune lucruri noi: de la clasicele bănci stradale până la fotolii în aer liber sau chiar aparatură de fitness de folosit sub cerul liber.


Ce ziceți de un fotoliu tip colțar, cu o denumire atipică? Fotoliul Corten Fatima este din oțel, deci rezistent intemperiilor, iar forma ultramodernă a spătarului este întrecută numai de modelul de broderie obținut prin tăiere cu laser. Este disponibil și în varianta de șezlong.

 +4 www.alencon.ro Fotoliu Corten
Coșuri stradale cu... scrumieră – o inovație sub aspectul designului! Modelul propus de Alencon este fabricat din tablă de oțel microperforată, are o formă suplă, circulară și e dotat cu un accesoriu practic: scrumieră. Conceptul este clasic, designul este original. Sistemul de golire este de tip balansare.

 +4 www.alencon.ro Coș stradal
Taburetele Footpoint sunt o alternativă extrem de veselă și originală la obișnuitele bănci stradale. Sunt inspirate din modelul mobilierului indoor de tip minimalist, dar adaptate prin prisma materialelor la cerințele mobilierului stradal – oțel zincat, imprimat cu fosfat de zinc. Cele două culori contrastante sunt rezistente la intemperii. Taburetele Footpoint se fixează la sol cu șuruburi zincate.

 +4 www.alencon.ro Taburete Footpoint
Pe lângă aceste modele de mobilier stradal, Alencon oferă și soluții la fel de inovatoare în ce privește accesoriile stradale, locurile de joacă și aparatura fitness. Dar despre acestea, cu altă ocazie.