Studenții UAUIM fac mobilă APOCALIPTICĂ
Studenții Universității de Arhitectură și Urbanism Ion Mincu obișnuiesc să transforme stagiile de practică în prilejuri de a crea mobilă din materiale reciclate. Imaginația nu cunoaște limite, pe când bugetul e restrâns. Rezultă piese de mobilă neobișnuite.
Obiectiv: mobilier indoor și outdoor din materiale reciclate. Criterii de design: modularitate, estetică, funcționalitate. Stil minimalist. Tehnică prietenoasă cu mediul. Iată ce a ieșit!
Canapea invizibilă la UAUIM
O canapea mai simplă de atât nu se poate! Foarte bine poate juca și rolul unei băncuțe outdoor. Tapițeria e aproape invizibilă, din cale afară de ieftină – din folie de împachetat industrială. Cadrul metalic de culoare neagră ajută la integrarea acestei banchete în orice stil de design interior, provocarea ridicând-o designul extrem de simplu, din bare metalice cu îmbinările circulare. Deci, până și în industria mobilei din România se adeverește ideea că plastic is fantastic! Cel puțin, fantastic de ieftin.
Set de cafea… sau ulei?
Ne place tot mai mult cuvântul ăsta – upcycling. Studenții noștri la UAUIM au conceput un set de fotoliu și măsuță de cafea din resturi industriale: un butoi metalic în care s-a transportat uleiul și o roată de cauciuc, de pe vremea unui tir străvechi. Una dintre laturile butoiului a fost decupată circular și astfel a luat naștere spătarul! Apoi, s-a aplicat o placă lemnoasă și iată șezutul! Pentru ca măsuța de cafea să fie din același set, cauciucul transformat în blat a fost aplicat unei suprafețe desprinse din același butoi industrial. Tehnica de finisaj: fără finisaj! Autori: Carabasel Andra Diana și Dobre Dragoș Mihai.
Scaun de tortură cu taburet din… lână!
Un set cel puțin bizar. Un scaun de tortură, completat cu un taburet simpatic și confortabil – prima piesă e din resturi lemnoase, iar a doua este din resturi găsite în dulapul bunicii, adică niște lână nefolosită. Scaunul în sine are un design ce intimidează, dar victimele torturii sunt doar bucățile de lemn! Taburetul îmbină lâna cu duritatea metalică a cadrului de susținere, și mai degrabă l-am vedea ca instrument terapeutic decât ca piesă de mobilier. Îți tot vine să-ți treci mâna printre smocurile de lână. Creatoarea sa, Simona Tugearu de la UAUIM, l-a denumit Fluffy Chair.