logo logo

MagMob este o revistă speciali­zată în domeniul mobilei, din care vă puteţi inspira atunci când trebuie să faceţi o ale­gere pentru casa, biroul sau gră­dina voastră.

Program de promovare la export

Fast Forward Editorial SRL

540322 Târgu Mureş, Str. Bistriţei nr. 9
Romania, jud. Mureş
RO 24342230 • J19/828/2008

+40-730-190077

zilahi@magazinulmobilei.ro
Publicitate

Studenții UAUIM fac mobilă APOCALIPTICĂ

Studenții Universității de Arhitectură și Urbanism Ion Mincu obișnuiesc să transforme stagiile de practică în prilejuri de a crea mobilă din materiale reciclate. Imaginația nu cunoaște limite, pe când bugetul e restrâns. Rezultă piese de mobilă neobișnuite. 

bizar_profil_adelaparvu_com-1654
Studenții UAUIM creează frumosul din resturi lemnoase - Adelaparvu.com
Publicitate
Andreea Chiru  |  20 Septembrie 2016

Obiectiv: mobilier indoor și outdoor din materiale reciclate. Criterii de design: modularitate, estetică, funcționalitate. Stil minimalist. Tehnică prietenoasă cu mediul. Iată ce a ieșit!

Canapea invizibilă la UAUIM
O canapea mai simplă de atât nu se poate! Foarte bine poate juca și rolul unei băncuțe outdoor. Tapițeria e aproape invizibilă, din cale afară de ieftină – din folie de împachetat industrială. Cadrul metalic de culoare neagră ajută la integrarea acestei banchete în orice stil de design interior, provocarea ridicând-o designul extrem de simplu, din bare metalice cu îmbinările circulare. Deci, până și în industria mobilei din România se adeverește ideea că plastic is fantastic! Cel puțin, fantastic de ieftin.

www.magmob.ro
O băncuță invizibilă - din plastic transparent, extrem de ieftin și ușor de întreținut indoor și outdoor

Set de cafea… sau ulei?
Ne place tot mai mult cuvântul ăsta – upcycling. Studenții noștri la UAUIM au conceput un set de fotoliu și măsuță de cafea din resturi industriale: un butoi metalic în care s-a transportat uleiul și o roată de cauciuc, de pe vremea unui tir străvechi. Una dintre laturile butoiului a fost decupată circular și astfel a luat naștere spătarul! Apoi, s-a aplicat o placă lemnoasă și iată șezutul! Pentru ca măsuța de cafea să fie din același set, cauciucul transformat în blat a fost aplicat unei suprafețe desprinse din același butoi industrial. Tehnica de finisaj: fără finisaj! Autori: Carabasel Andra Diana și Dobre Dragoș Mihai.

www.magmob.ro
Un vechi butoi de ulei a căpătat o a doua șansă la viață. Se cheamă UPCYCLING

www.magmob.ro
Fotoliu și măsuță de cafea - set Upcycling

Scaun de tortură cu taburet din… lână!
Un set cel puțin bizar. Un scaun de tortură, completat cu un taburet simpatic și confortabil – prima piesă e din resturi lemnoase, iar a doua este din resturi găsite în dulapul bunicii, adică niște lână nefolosită. Scaunul în sine are un design ce intimidează, dar victimele torturii sunt doar bucățile de lemn! Taburetul îmbină lâna cu duritatea metalică a cadrului de susținere, și mai degrabă l-am vedea ca instrument terapeutic decât ca piesă de mobilier. Îți tot vine să-ți treci mâna printre smocurile de lână. Creatoarea sa, Simona Tugearu de la UAUIM, l-a denumit Fluffy Chair.

www.magmob.ro
Un scaun care exprimă durere. Dar e scaun!

www.magmob.ro
Între tortură și confort - scaun cu impact vizual dramatic și taburet ce amintește de bucuriile copilăriei

Publicitate
Publicitate