logo logo

MagMob este o revistă speciali­zată în domeniul mobilei, din care vă puteţi inspira atunci când trebuie să faceţi o ale­gere pentru casa, biroul sau gră­dina voastră.

Program de promovare la export

Fast Forward Editorial SRL

540322 Târgu Mureş, Str. Bistriţei nr. 9
Romania, jud. Mureş
RO 24342230 • J19/828/2008

+40-730-190077

zilahi@magazinulmobilei.ro

Cum să amenajezi curtea în stil marocan

Dacă îți dorești să admiri stilul marocan nu doar în revistele de amenajări interioare, ci chiar la tine acasă, te invităm să citești acest material cu reguli și imagini despre acest stil. Se potrivește și în spațiile outdoor ale românilor!

maroc_OTOMANE_jaimeerose_com-1665
Stil marocan pentru exterioare din România cu produse autohtone / Jaimeerose.com
Publicitate
Andreea Chiru  |  21 Septembrie 2016

Principiile stilului marocan:
•    mobilă joasă tapițată
•    combinații de două culori
•    mozaic
•    corpuri de iluminat

Mobilier outdoor în stil marocan
Taburete cu șezut din material textil puternic colorat și accesorizat cu ciucurei sau alte ornamente de acest gen sunt reprezentative pentru stilul marocan. Cu cât taburetele sunt mai joase, cu atât mai bine. Nu uitați de otomane – perne de șezut pe jos, specific marocane. Trebuie să existe și o măsuță joasă, în jurul căreia să se așeze taburetele.

www.retroboutique.ro
Taburete Retroboutique în stil marocan: model Etno cu spătar și model Amjar

www.exotique.ro
Taburet marocan de la Exotique

Combinații de culori în stil marocan
Tradițional, stilul marocan se recunoaște după combinația dintre doar două culori specifice: turcoaz (simbolizând Marea Mediterană) și culoarea nisipului (simbolizând Deșertul Sahara). Astăzi, stilul marocan s-a transformat – cele două culori au fost despărțite și se folosesc fiecare ca și culoare principală în cadrul altor combinații vibrante cu roșu intens, verde crud, caramel sau galben sângeriu.

Mozaic
Cartea de vizită a stilului marocan este mozaicul. Se poartă pe pereții exteriori ai casei, în jurul piscinei sau ca podea outdoor. În România însă, mozaicul autentic marocan nu este disponibil decât la prețuri exorbitante. Soluția: covoarele de grădină și terasă ce imită sub aspectul modelului și culorii mozaicul marocan.

www.mobexpert.ro
Covor Belfast de la Mobexpert pentru spații în stil marocan

www.mobexpert.ro
Covor de exterior model Cool de la Mobexpert

Corpuri de iluminat în stil marocan

www.mexatk.com
Corpuri de iluminat în cel mai pur stil marocan

Pe cât de simple, pe atât sunt de spectaculoase. Corpurile de iluminat în stil marocan sunt din cupru sau alamă și au abajur metalic, perforat după modele diverse ce permit luminii să răzbată sub forma unui joc de umbre feeric. Se găsesc în România la diverse magazine de mobilier, ori se pot realiza acasă, folosind metoda Do It Yourself, din materiale casnice – răzătoare de bucătărie, site metalice etc.

www.kika.ro
Lustră Almera în stil marocan de la Kika

www.praktiker.ro
Pendul Almera în stil marocan de la Praktiker

Publicitate
Publicitate