Mobilă din fier forjat în forme și culori originale

Mobilierul outdoor cel mai rezistent și durabil în timp este cel din fier forjat. Este și cel mai dificil de lucrat, dar rezultatele răsplătesc efortul. Vă prezentăm un atelier de mobilier din fier forjat unde se produc cele mai diverse piese, sub cele mai interesante modele de design și culoare.

 +6
Piese de grădină care ies din tipareMobilierdinfier.ro
  |  

Mobilierdinfier este numele atelierului de mobilă outdoor deschis deja de ceva vreme la Oradea. Piesele sunt lucrate manual de echipa atelierului și personalizate cromatic dar și ca stil, pentru a răspunde satisfăcător fiecărui client în parte. Stilurile de mobilier outdoor, pentru balcoane, curți, terase și chiar spații publice sunt variații ale stilului clasic, cu accente de stil romantic, retro, uneori chiar industrial. Designul este cel care sare primul în ochi, prin formele mereu rotunjite, atipice chiar pentru astfel de mobilier. Nici culorile pe care Mobilierdinfier le pune la dispoziția clienților nu sunt chiar cele banale, deja obișnuite – roșu, gri metalic, alb se numără printre variantele cromatice disponibile. +6 www.mobilierdinfier.ro

Ca tip de piese de mobilă, Mobilierdinfier produsele sunt iarăși foarte variate, pornind de la seturi de mese și scaune, băncuțe fixe sau pliabile, suporturi pentru ghivecele de flori până la chioșcuri sau chiar sere din fier forjat. Băncile sunt printre cele mai inedite modele de bănci outdoor disponibile în România, concepute sub forma unor piese de poveste, adaptate spațiilor și dorințelor clienților. Fie că sunt rotunde sau dreptunghiulare, mesele din fier forjat au picioare fermecătoare, realizate sub forma unor înflorituri romantice, jucând inclusiv un rol estetic pentru grădină. Foișoarele de la Mobilierdinfier au de asemenea mai multe variante de design, atrăgând ochiul prin aspectul romantic, tihnit. +6 www.mobilierdinfier.ro +6 www.mobilierdinfier.ro +6 www.mobilierdinfier.ro +6 www.mobilierdinfier.ro

Prețurile pieselor de mobilier din fier forjat nu sunt printre cele mai mici, însă acest aspect reprezintă o garanție a calității și mai ales trăiniciei acestui tip de mobilă pentru spații în aer liber.


Atelierul rustic – mobilă din butoaie

Atelierul rustic este numele unei mici afaceri cu mult farmec în România: un producător de butoaie tradiționale s-a gândit într-o zi să transforme acest produs obișnuit într-o colecție originală de piese de mobilier. Și i-a ieșit de minune. Portofoliul este suficient de variat încât să atragă atenția.

 +6
O afacere de butoaie s-a transformat în atelier de mobilă/Atelierulrustic.ro
  |  

Atelierul rustic funcționează pe rețele sociale sub forma Atelierul de Butoaie, dar este cu adevărat o afacere rustică. Pornind de la un simplu butoi de vin/coniac/țuică, producătorul s-a jucat cu imaginația și a început să confecționeze mai întâi un bar, apoi un set de scaune, de ce nu și o masă, ajungând până la lustre rustice și chiar... piscine în formă de ciubăr din lemn.

Atelierul rustic lucrează numai cu materiale speciale afacerii de butoaie – lemn natural de diverse esențe, iar piesele de mobilier sunt scobite pornind de la interiorul unui butoi. Prețurile sunt accesibile, mai ales pentru piesele cele mai originale: minibarurile pline cu băuturi.

Minibarurile pot fi complet închise, cu polițe la interior și cu suporturi speciale pentru pahare, pot fi cu deschidere prin două uși prevăzute și ele cu suporturi pentru sticle și pahare sau pot fi confecționate sub forma unor lădițe de zestre, denumite vinoteci. Minibarurile sunt din lemn de stejar în general, și se lăcuiesc în nuanța dorită de client. Există și minibaruri deschise, confecționate dintr-o jumătate de butoi prevăzută cu suporturi de diverse feluri pentru sticle și pahare. +6 www.atelierulrustic.ro +6 www.atelierulrustic.ro +6 www.atelierulrustic.ro

Și ca să ducă distracția și mai departe, Atelierul rustic pune la dispoziția clienților din România seturi de masă și scaune confecționate de asemenea din butoaie, sau mese de diferite forme, cu design chiar inedit. Și chiar o minipiscină cu jacuzzi, creată sub forma unui ciubăr simpatic.  +6 www.atelierulrustic.ro +6 www.atelierulrustic.ro


ArtEvo Furniture – setul Tractor face furori în online

Ai crede că printre atâția producători de mobilier de serie, printre atâtea colecții de mobilă ultramodernă personalizată nu se mai poate vedea nimic nou, că mobilierul se naște în fabrici și trebuie inspirat neapărat din stilul impus de clientul zilelor noastre. ArtEvo Furniture este însă exact contrariul.

 +8
Dimensiuni: 770mm X 430mm X 360mm/ @GeorgeArtevo
  |  

Un tânăr gălățean pe nume George Daniel Bâra este în spatele atelierului ArtEvo Furniture, iar piesele sale din lemn masiv de diferite esențe sunt mult apreciate prin comenzile pe care le primește din țară și din străinătate. Setul Tractor, recent prezentat publicului pe pagina de Facebook a atelierului ArtEvo Furniture s-a bucurat de un succes foarte mare în online. +8 @GeorgeArtevo

Setul Tractor este o lucrare desăvârșită sub aspect estetic, prin finisajul care a păstrat și chiar pus în valoare fibra lemnului, dar mai ales prin farmecul formelor și ingeniozitatea îmbinărilor. Grija față de resursa primă - lemnul – aduce încă un plus acestui set de masă și scaune de tip bar, lemnul fiind procurat dintr-o sursă sustenabilă. Scaunele sunt aparent simple, dar nu e nimic simplu în frumusețea lor; șezutul a fost realizat dintr-un bloc solid de stejar european, adâncitura aceea perfectă obținându-se prin frezare. Picioarele înalte și suple se bucură de rezistență trainică, îmbinarea făcându-se cu pană de fixare din lemn de nuc. În ce privește suportul pentru picioare, de dragul pitorescului, dar și al protejării lemnului a fost îmbrăcat în împletitură din fire de iută. Masa este înaltă, dar suplă, având punctele de sprijin diferite unul față de celălalt.  Întregul set, scaune și masă, este finisat cu ulei danez, perfect incolor, pentru a nu afecta deloc nuanța naturală a materialelor. +8 @GeorgeArtevo +8 @GeorgeArtevo +8 @GeorgeArtevo +8 @GeorgeArtevo +8 @GeorgeArtevo +8 @GeorgeArtevo

Setul Tractor de la ArtEvo Furniture este ideal pentru o casă de vacanță, caz în care-și află locul și într-un living pentru oameni petrecăreți, și într-o bucătărie de oameni așezați. Poate fi folosit indoor și outdoor, completând perfect o locuință primitoare. Felicitări, George Daniel Bâra și ArtEvo Furniture!


În (mare) trend: mobila gonflabilă

Cum vă sună ideea unui mobilier indoor dar mai ales outdoor ușor de luat cu voi oriunde în vacanță și automat ușor de stocat acasă pe perioada timpului rece? În lumea occidentală, mobila gonflabilă este un trend deja ultracunoscut. De la perne și până la seturi de masă și bănci, orice e posibil.

 +4
Tot e cald și stai mai mult pe afară! Mobila se adaptează/Archiproducts.com
  |  

Mobila gonflabilă este un subiect al zilelor de vară. Ieftin, practic, extrem de adaptabil nevoilor de ieșire în aer liber – fie că ieși cu partenerul de viață, cu o pereche de prieteni sau cu toată gașca, mobila gonflabilă se adaptează! Vă prezentăm trei propuneri de mobilă gonflabilă, care s-a impus deja drept un trend nostim, plăcut și foarte accesibil în statele occidentale.

 +4 www.archiproducts.comZiba produs de Mojow este un minunat set de mobilă gonflabilă pentru picnic. Știți seturile acelea rustice, răsărite în zonele montane în jurul grătarelor? O masă și două mese din lemn masiv într-o singură piesă; numai că piesa propusă de Mojow nu este din lemn, ci din material gonflabil. Patru perne de umflat cu aer pe care le poți folosi ca bănci și susținere a blatului de masă. Setul Ziba e disponibil în mai multe variante de culoare care se pot combina chiar între ele.

 +4 www.archiproducts.comYomi, tot de la Mojow, este un set de canapele de care să te bucuri în curte sau într-o poieniță fermecată. Se compune dintr-o canapea cu trei locuri și două fotolii – totul gonflabil. Structura este una metalică, dar pernele se umflă cu aer. Forma canapelei și fotoliilor Yomi este una geometrică, cu spătar și șezut de tip masiv, asigurând maximum de confort. Se umflă repede și se pot expune în soare, fiind tratate contra ultravioletelor.

 +4 www.archiproducts.comLamzac de la Fatboy este o altă propunere de mobilă gonflabilă. De data asta vorbim de o pernă imensă, pernă în toată regula pe care o poți folosi în spații outdoor; se umfla rapid, are dimensiuni ce permit să fie folosită de două persoane în același timp și este rezistentă la mai multe tipuri de suprafață – nisip, pietriș, iarbă. În stare de repaos, încape într-un sac de mărime mică, fiind simplu de transportat spre zonele de distracție și apoi de depozitat acasă.

Mobila gonflabilă se înscrie într-un trend tot mai puternic al mobilierului ușor de transportat/păstrat, ideal pentru oamenii tineri, care-și schimbă des locuința dar rămân fideli aceluiași stil de viață liber, în aer liber.


Uimitor mobilier outdoor de la Fabio Novembre

Colecțiile de mobilă pentru spații în aer liber de la Fabio Novembre sunt adevărate prilejuri de uimire și admirație pentru toți iubitorii de artă. Sub forma unor piese pline de stil se află de fapt modalități de personalizare a teraselor și grădinilor în chip absolut neașteptat.

 +6
Mobilier outdoor inspirat de arta sculpturii/Encompassco.com
  |  

Fabio Novembre nu creează mobilă pentru outdoor, ci creează adevărate povești. De formație arhitect de interioare, are darul de a schimba complet atmosfera unui spațiu outdoor cu ajutorul creațiilor sale pe cât de impresionante la nivel estetic, pe atât de practice.

 +6 www.encompassco.com +6 www.encompassco.comAND este un model de bancă modulară pentru spații în aer liber imposibil de trecut cu vederea. Realizată de Fabio Novembre pentru brandul Vondom, se încadrează stilului ultramodern, prin designul sculptural și posibilitățile de configurare. Poate fi prevăzută cu sistem de iluminare pe timpul serii, fiind deci o piesă de mobilier ideală pentru spații horeca. De altfel, dimensiunile generoase recomandă banca AND unor interioare masive – da, poate fi folosită și la exterior, și la interior.

 +6 www.patioliving.com +6 www.patioliving.com +6 www.patioliving.comPentru brandul de mobilier Diade, același Fabio Novembre a creat scaunul outdoor Nemo, în același stil ultramodern ca și banca AND, dar cu și mai multă personalitate: adică cu un chip uman imprimat pe spătar. Inspirat de arta greacă, Fabio Novembre a creat scaunul Nemo sub forma unei piese sculptate, care prinde viață imediat ce o persoană ia loc pe suprafața lui. Este confortabil, și poate fi folosit în spații outdoor, cât și indoor, în mai multe variante de culoare.

Creațiile lui Fabio Novembre dovedesc capacitatea artistului de a transforma un design abstract într-o piesă perfect funcțională.