OMBYTE de la IKEA – colecție destinată mutării

IKEA lansează colecția limitată OMBYTE pentru tinerii cu un stil de viață alert. Mutare după mutare, împachetare și despachetare – IKEA propune o serie de cutii speciale pentru aceste ocazii.

 +3
Colecția OMBYTE este limitată/IKEA.ro
  |  

Colecția este rezultatul colaborării dintre IKEA și o echipă de trei designeri, Erik Thomasson, Philipp Süssmann și Ida Pettersson Preutz tocmai pentru a veni în întâmpinarea nevoilor generației tinere de astăzi. Conceptul colecției OMBYTE pornește de la capacitatea de a împacheta într-un mod foarte practic și util și de a despacheta la fel de organizat pentru a nu pierde timpul mai mult decât e nevoie cu depozitarea lucrurilor în noua casă.

Practic, colecția MOBYTE include patru modele de cutii și toate obiectele necesare pe timpul mutării și instalării la noul domiciliu. +3 www.IKEA.ro

„Produsele disponibile în colecția OMBYTE sunt obiecte indispensabile în procesul de mutare, dar care, de asemenea, îți pun în valoare identitatea și vor putea fi expuse cu ușurință în noua locuință pentru a-ți reflecta stilul și personalitatea," spune James Futcher, IKEA Creative Leader.

„Știm că procesul mutării nu este unul ușor. Fie că te muți în altă parte a casei, peste stradă sau în cealaltă parte a orașului, cu OMBYTE, ne-am dorit să transformăm mutatul într-o activitate practică, dar și interesantă, adăugând culori, modele și expresivitate lucrurilor esențiale folosite la mutat.”, a declarat Mats Nilsson, IKEA Creative Leader. +3 www.IKEA.ro

Colecția OMBYTE include cutii de depozitare din lemn sau oțel, cutii mobile, și genți — tipul de produse la care vă așteptați de la IKEA — plus unele accesorii indispensabile atunci când te muți, precum cutii de carton, un cărucior, benzi adezive, și cuverturi de protecție. În locul griului utilitar, simplu, și a maroului pe care îl vedeți în mod obișnuit la produsele de deplasare și de depozitare, produsele din această colecție sunt disponibile în culori vii,  texturi interesante și imprimeuri creative. OMBYTE vă va face cu adevărat să vă doriți schimbarea locuinței!
 
Colecția ediție limitată OMBYTE va fi disponibilă începând cu 1 august în magazinele IKEA și online.
 


Colecția Ostinato by Cristian Branea atrage admirația străinilor

Colecția Ostinato aparține designerului Cristian Branea, co-fondator al studioului Materia. Designul modern turnat în forme clasice și combinațiile ingenioase la nivelul materialelor fac din această colecție una de excepție care atrage atenția specialiștilor din întreaga lume.

 +3
O colecție de succes nu doar în țară, ci peste tot în lume/Materia.studio
  |  

Colecția Ostinato poartă un nume provenit din muzică și care se referă la repetarea unui motiv sonor de-a lungul aceleiași compoziții muzicale. Secretul ostinato constă în faptul că repetarea sunetului nu are voie să ducă la monotonia piesei. Pornind de aici, colecția de piese de mobilier Materia reprezintă același concept de design repetat în forme și combinații de fiecare dată altfel. Ca material de lucru, lemnul este la putere, monopolizând atenția, în vreme ce accesoriile necesare sunt aproape nevăzute, în general din sticlă.

Ostinato Towers sunt două structuri de tip cabinet, minuțios lucrate atât la exterior, cât și la interior, în două variante de finisaj – natural (lemn de nuc) și lemn ars. La interior, cele două piese sunt prevăzute cu polițe din sticlă, pereții interiori fiind căptușiți cu alamă, ceea ce produce un efect luminos, ca de aur. Ostinato Tower dispune de trei compartimente, două cu ușă, unul de tip sertar, de asemenea îmbrăcat în alamă. +3 www.materia.studio +3 www.materia.studio

Iar ingeniozitatea acestei piese de mobilier cucerește începând cu anul 2018 scena internațională a designerilor de mobilier. Colecția Ostinato, cuprinzând și alte piese de mobilă, a fost răsplătită cu trei premii (la New York, Milano, Singapore), iar zilele acestea Cristian Branea a anunțat nominalizarea Cabinetului Ostinato în cadrul BIG SEE Product Design Awards, ce urmează a avea loc în toamnă la Ljubljana. Felicitări, Cristian Branea!


FÖRNYAD: o colecție destinată vieții studențești

FÖRNYAD este o colecție limitată, disponibilă în magazinul IKEA de la finalul lunii mai, având în centrul atenției un personaj deja celebru, oul designerului Sarah Andelman  și denumit Darcel Disappoint. Colecția este o colaborare între IKEA și celebrul designer.

 +2
Mobilier și accesorii IKEA inspirate de un personaj celebru/IKEA.ro
  |  

Colecția FÖRNYAD  pare o invitație în lumea desenului animat, combinând mobilier și accesorii funcționale cu designul jucăuș: albastrul colette și  personajul în formă de ou Darcel Disappoint cu un singur ochi și un monoclu. În acest fel, câteva produse disponibile în colecția FÖRNYAD, precum un taburet și un covor, iau forma acestui desen animat jucăuș, în timp ce clasicele piese consacrate IKEA, cum ar fi canapeaua KLIPPAN sau sacoșa FRAKTA, sunt împrospătate cu noi modele, buline albastru colette și imaginea lui Darcel.

„Viața este un amestec de suișuri și coborâșuri, iar modelul pe care l-am creat pentru sacoșa FÖRNYAD reflectă acest lucru. Sacoșa IKEA a devenit un produs iconic, deci este distractiv să îmi folosesc imaginația și să îmi imprim perspectiva pe acest produs. Am o mulțime de sacoșe albastre clasice acasă, le folosesc pentru lucruri nu atât de glamouros, precum depozitarea hainelor pe care trebuie să le spăl, dar cu acest nou model sacoșa poate fi folosită la fel de bine ca și geantă de călătorie sau dacă îți dorești să arați cool în timp ce rezolvi câteva treburi în oraș”, precizează co-designerul acestei colecții și al personajului Darcel, care descrie noul model de sacoșă FRAKTA.

 +2 www.IKEA.roColecția include și un covor haios, dar funcțional, care se potrivește într-o mulțime de camere și locuințe, dar și accesorii amuzante, precum un rucsac, un set de birou, o cutie de carton, umerașe și o husă pentru tablete. Nu lipsesc din colecția FÖRNYAD  nici jucăriile din pluș, scotch și patch-uri din material textil.

Colecția FÖRNYAD este disponibilă în magazinul IKEA Băneasa și online pe www.IKEA.ro.
 


Spoga+gafa 2019 – trendurile din industria amenajărilor outdoor

În perioada 1 septembrie 2019-3 septembrie 2019 va avea loc cea mai nouă ediție a târgului spoga+gafa. Suprafața destinată expozanților a fost deja rezervată în procent de 98% încă de pe acum. Vorbim de o suprafață de 230.000 mp și de 210 expozanți din 60 de state.

 +5
S-a stabilit data ediției 2019 a târgului spoga+gafa/Spogagafa.de
  |  

Impresionant, nu-i așa? Dincolo de participarea mare a actorilor din industria mobilei, accesoriilor și amenajărilor pentru spații outdoor, important este mai ales nivelul de inovație pe care îl are acest eveniment. Este locul în care se afirmă cele mai noi trenduri, cele mai îndrăznețe proiecte, cele mai interesante soluții. Anul acesta, tematica este despre spațiile verzi ale orașului: City Gardening. Pe scurt: grădinăritul urban. Un întreg pavilion, Pavilionul 6, este special dedicat acestei teme, incluzând aici soluții de irigare, creșterea plantelor și mobilier outdoor multifuncțional.

 +5 www.spogagafa.deEdiția 2019 spoga+gafa marchează și o premieră: prima secțiune a evenimentului, dedicată în mod special producătorilor de plante, secțiune denumită Power of Plant Brands. Vor fi reluate și teme care s-au bucurat la ediția trecută de un real succes: bucătăria în aer liber sau grădinăritul... smart – tehnologii de iluminare a spațiilor verzi, soluții pentru irigare și întreținerea gazonului, mașini și unelte. Sunt preconizate mari schimbări în ce privește trendurile despre decorarea spațiilor outdoor.

Cea mai mare suprafață a spoga+gafa 2019 va fi însă dedicată segmentului de mobilier în aer liber, fie că vorbim de mobilă pentru relaxare și petrecerea timpului, mobilier pentru petreceri în jurul grătarului, mobilier de camping sau mobilier decorativ. +5 www.spogagafa.de +5 www.spogagafa.de +5 www.spogagafa.de

Spoga+gafa se desfășoară tradițional la Köln, în Germania, fiind organizat de Koelnmesse, în portofoliul căruia se regăsesc alte evenimente la fel de majore – imm Cologne, Orgatec, Interzum.
 


Colecția IKEA ART EVENT 2019, în România la RDW!

Opt designeri cu viziuni artistice diferite au creat opt covoare cu o expresie unică și îndrăzneață. Acestea s-au transformat într-o colecție de obiecte de artă, în stoc limitat, care se va afla la dispoziția publicului din România exclusiv online.

 +6
O colecție de covoare speciale, transformată în eveniment de artă: IKEA ART EVENT 2019!
  |  

Cele opt covoare în ediție limitată sunt confecționate manual, din materiale naturale. Se vor găsi pe site-ul www.ikea.ro începând cu data de 23 mai, iar românii dornici să le vadă cu ochii lor în realitatea noastră, nu cea virtuală, vor avea această ocazie în timpul festivalului Romanian Design Week, sub forma unei expoziții experimentale: IKEA ART EVENT 2019. Aceasta urmează să se desfășoare între 18 și 26 mai. +6 www.IKEA.ro

Covoarele care fac parte din ediția IKEA ART EVENT de anul acesta oferă opt răspunsuri diferite – și opt moduri eclectice de a personaliza spațiul și au fost create de:

Supakitch, un artist francez a cărui abordare eclectică îmbină tehnici diverse precum vopseaua acrilică, silkscreen, colajul și tatuajul. Covorul creat de el a fost inspirat de șerpi. +6 www.IKEA.ro

Chiaozza, un duo de artiști americani - Adam Frezza și Terri Chiao, lucrează în mai multe forme: sculptură pictată, instalație, colaj și fotografie. Covorul lor este „Inspirat de scenele de primăvară din deșerturile sud-vestului american.”

Craig Green, designer londonez, absolvent al prestigioasei Central Saint Martin, și unul dintre cei mai inovatori creatori de modă masculină. „Prin acest covor mi-am dorit să explorez ideea paradisului, a evadării din realitate. Ideea de a crea un portal sau o ușă pentru a ne teleporta într-un loc mai bun.” +6 www.IKEA.ro

Noah Lyon, artist multidisciplinar care a expus în galerii și muzee din toată lumea. Arta lui este inclusă în colecțiile MoMA, The Tate Britain, The Menil Collection, The Brooklyn Museum și The Whitney Museum of American Art. Covorul lui, inspirat de indienii Navajo, „surprinde viețile noastre interconectate într-un vârtej în timp ce lumile noastre fac tumbe prin univers.”

Misaki Kawai, artistă japoneză, cunoscută pe plan international pentru instalațiile create din papier-mache, lemn, textile și alte materiale artizanale precum fetrul și firele. Ea crede că arta este despre bucurie, iar covorul său este dovada acestui lucru: „Mi-a plăcut să creez acest covor, este un obiect foarte... blănos.”

Filip Pagowski, designerul care a creat simbolul Comme des Garçons Play, a realizat un covor minimalist pentru IKEA ART EVENT 2019: „Ideea din spatele acestui design a fost noțiunea de a țese, cu imaginea care reflectă mecanica folosirii firelor pentru a crea un covor.” +6 www.IKEA.ro

Seulgi Lee, artist coreean-francez al cărui covor personifică expresia franceză „ca un pește în apă”. Toate covoarele au potențialul de a defini un spațiu. Prin covorul său, Seulgi vrea să întruchipeze lumina apei și culori radiante.

Virgil Abloh, Men’s Artistic Director la Louis Vuitton și fondatorul brandului de modă Off-White. Covorul său este un răspuns ironic la grijile părinților care protejează mobila din casă de activitățile copiilor: „Keep Off.” +6 www.IKEA.ro

Iubitorii de design sunt invitați să deschidă pagina IKEA.ro în dimineața zilei de 23 mai, pentru lansarea colecției IKEA ART EVENT 2019, exclusiv online. Până atunci, IKEA îi invită pe toți să o viziteze, fotografieze și să o admire în cadrul festivalului Romanian Design Week, între 18 și 26 mai, în Piața Universității, Bd. Elisabeta nr. 5, la etajul 2.