logo logo

MagMob este o revistă speciali­zată în domeniul mobilei, din care vă puteţi inspira atunci când trebuie să faceţi o ale­gere pentru casa, biroul sau gră­dina voastră.

Program de promovare la export

Fast Forward Editorial SRL

540322 Târgu Mureş, Str. Bistriţei nr. 9
Romania, jud. Mureş
RO 24342230 • J19/828/2008

+40-730-190077

zilahi@magazinulmobilei.ro
Publicitate

Mobilier inoxidabil într-o casă de secol XVII

Când spui bucătărie din oțel inoxidabil, te gândești la o casă foarte modernă, chiar plină de tușe îndrăznețe. Și totuși, italienii de la Abimis au răspuns provocării de a îmbrăca în oțel inoxidabil o bucătărie veche de sute de ani.

atelier-4353
Bucătăria Atelier by Abimis împacă stilul modern cu cel clasic/Cavalleri.com
Publicitate
Andreea Chiru  |  29 Iulie 2019

E vorba despre o veche construcție de secol XVII din apropierea Parisului, construcție căreia i s-a acordat o nouă șansă la viață. Echipa de arhitecți de interioare, echipă condusă de Julie Smith,  care s-a ocupat de renașterea clădirii, fostă fermă de familie, a dorit să o aducă în vremurile contemporane fără a o curăța complet de încărcătura istorică.

A fost ales un stil clasic cu accente rustice pentru a pune în valoare finisajele istorice, dar a da casei completă funcționalitate. Conceptul: transformarea fostei ferme într-un mic castel care să atragă admirația.

Așa s-a ajuns la dotarea bucătăriei cu produse de la celebrul brand italienesc Abimis. S-a optat pentru bucătăria Atelier, din oțel inoxidabil, dar adaptată perfect cerințelor estetice și funcționale ale construcției. Suprafața generoasă a bucătăriei a fost dotată după planurile bucătăriilor actuale, cu zonă de preparare a mâncării, respectiv zonă de curățare a alimentelor și coacere. Pe scurt, în mijlocul bucătăriei a fost plasată o insulă robustă, de formă rectangulară, care să joacă rol inclusiv de zonă de socializare a familiei. Insula este concepută sub forma unui modul impozant, cu nenumărate spații de depozitare sub forma sertarelor și dulapurilor în egală măsură. Material: oțel inoxidabil, un material de impact, ultrarezistent și care să reflecte în același timp finisajele istorice ale bucătăriei. Blatul de lucru este din gresie colecția Pietra Serena.

În ce privește zona de spălat și copt mâncarea, s-au păstrat pe cât a fost cu putință vechi piese de mobilier de secol XIX, dar recondiționate în așa fel încât să poată deveni perfect utilizabile. Pentru integrarea în conceptul Atelier by Abimis, aceste corpuri de dulap au fost îmbrăcate în oțel inoxidabil. Pentru blaturi s-a folosit tot gresia Pietra Serena. Lavoarul din piatră a fost plasat chiar în locul vechii chiuvete. Și în acest fel, s-a obținut o bucătărie franco-italienească, extrem de primitoare, gata să devină principala încăpere a clădirii.

www.cavalleri.com
www.cavalleri.com
www.cavalleri.com

 

Publicitate
Publicitate