logo logo

MagMob este o revistă speciali­zată în domeniul mobilei, din care vă puteţi inspira atunci când trebuie să faceţi o ale­gere pentru casa, biroul sau gră­dina voastră.

Program de promovare la export

Fast Forward Editorial SRL

540322 Târgu Mureş, Str. Bistriţei nr. 9
Romania, jud. Mureş
RO 24342230 • J19/828/2008

+40-730-190077

zilahi@magazinulmobilei.ro

Terasa, un loc special pentru relaxare

Fie că îl numim terasă, verandă, balcon sau pur şi simplu anexă, acest spaţiu aflat în prelungirea casei este o parte componentă importantă a locuinţei noastre care nu trebuie neglijată. Amenajând-o cu grijă vom reuşi să transpunem atmosfera primitoare din casă în aer liber.

*
Terasa – un loc ideal unde se pot aduna prietenii la un grătar sau o partidă de rummy, altundeva decât în casă şi totuşi ferit de capriciile vremii.
Publicitate
Szeklerman  |  10 Aprilie 2015

Terasele reprezintă un spaţiu intermediar între interior şi exterior, un loc care poate aduce numeroase beneficii. Pe lângă aspectul estetic pe care îl conferă locuinţei, o terasă amenajată corespunzător este locul ideal pentru relaxare, petrecerea momentelor plăcute în aer liber, în compania celor dragi. Acest spaţiu trebuie să îmbine în mod armonios siguranţa şi confortul locuinţei cu senzaţia de libertate oferită de natură.

Terasa este de fapt o cameră în aer liber, o extensie a casei, astfel amenajarea ei este la fel de importantă ca cea a întregii locuinţe. Principalul aspect de care trebuie ţinut seama la amenajarea teraselor este confortul. Astfel canapelele sunt piesele de mobilier cu rol principal în dotarea teraselor, apoi urmează scaunele şi fotoliile. Dacă dispunem de spaţiu generos, putem să adăugăm şi câteva taburete şi canapele tip şezlong.

Astăzi, aceste piese de mobilier nu diferă de cele folosite în interiorul locuinţei, sunt potrivite atât pentru uz extern cât şi intern. Astfel, materialele cele mai des întâlnite în amenajările teraselor sunt lemnul şi ratanul. Piesele de mobilier realizate din aceste materiale sunt rezistente, stabile şi elegante, se potrivesc şi se adaptează oricărui stil de amenajare.

Accesorii importante ale scaunelor/fotoliilor şi ale canapelelor sunt saltelele şi pernele, care sporesc senzaţia de confort.

Un alt element indispensabil este masa. În funcţie de spaţiul avut la dispoziţie, dar şi de preferinţe, putem să optăm pentru măsuţe de cafea, şi/sau pentru o masă de dining la care se pot aşeza mai multe persoane în cazul unei cine cu familia şi prietenii.

Pentru a dispune de spaţiu de depozitare, putem să adăugăm dulapuri, cutii personalizate sau rafturi suspendate de diferite modele şi dimensiuni pentru a etala câteva obiecte decorative care să se încadreze în stilul terasei.

De asemenea, putem să includem şi piese de mobilier inedite cum ar fi balansoare şi leagăne.

Iluminarea poate fi asigurată prin intermediul lampadarelor, care conferă terasei un aspect mai romantic. Adăugarea draperiilor de culori deschise contribuie de asemenea la crearea ambianţei plăcute şi oferă protecţie în zilele fierbinţi de vară. Pentru a întregi imaginea spaţiului, nu trebuie să uităm de plante. Florile împrospătează terasa şi adaugă o notă de culoare.

Incluzând în amenajarea terasei toate aceste elemente necesare pentru obţinerea unei atmosfere relaxante şi plăcute, se obţine de fapt un living în aer liber, de care putem să ne bucurăm în orice moment al zilei.

Protejarea teraselor

Pentru confort şi pentru a fi accesibilă indiferent de vreme, terasa trebuie acoperită. Putem să optăm pentru o construcţie deschisă, numai cu acoperiş, astfel părţile laterale ale terasei nu vor fi protejate şi se va putea utiliza numai în anotimpuri călduroase.

În cazul în care se adaugă pereţi tip roletă sau rulouri din plastic transparent, se obţine o soluţie „semi-deschisă” care se poate utiliza deschisă sau închisă, în funcţie de preferinţe şi de vreme.

Terasele închise – cu multe geamuri, pot fi folosite chiar şi în timpul sezonului rece, de obicei fiind prevăzute şi cu sisteme de încălzire.

*
Cu ajutorul copertinelor te poţi bucura de terasă, indiferent de vreme.

Acoperişul teraselor poate fi din lemn, dacă se potriveşte ansamblului locuinţei sau poate fi o copertină. Terasele cu acoperiş de lemn sunt elemente arhitecturale decorative, care creează spaţii plăcute de relaxare. Copertinele pot fi mobile sau fixe, montate atât la terasele construite la sol, cât şi la cele amenajate la etaj, sau în prelungirea mansardei. Copertinele, de obicei, au grad ridicat de protecţie ultravioletă şi sunt impermeabile la apă. Copertinele retractabile pot fi dotate cu senzor de vânt şi senzor de soare.

Acoperişurile trebuie să protejeze împotriva soarelui şi luminii puternice, să asigure ventilaţie corespunzătoare şi să protejeze de ploaie.

O soluţie de închidere a teraselor este şi cea folosită în preponderenţă de restaurante sau cafenele, cu panouri de sticlă mobile, cu ajutorul cărora oricând se poate crea un spaţiu închis, unul ventilat sau unul deschis complet.

Amenajarea terasei trebuie să fie în concordanţă cu stilul în care este conceput interiorul locuinţei, şi în acelaşi timp trebuie să se încadreze armonios în grădina sau natura din jurul casei. Totuşi, nu trebuie să uităm că atmosfera plăcută este dată de elementele personale incluse, nu de amenajarea strictă conform regulilor.

The oasis of relaxation in the extension of the houseThe terrace is an intermediate space between inside and outside, a place that can bring many benefits. Beside the aesthetic aspect, a properly arranged terrace is the ideal place for relaxing and spending pleasant moments outdoors in the company of loved ones. The main aspect that has to be taken into account when arranging a terrace is the comfort. Therefore, the couches are the pieces of furniture with main role in the arrangement of the terraces, followed by the armchairs and chairs. Today, these pieces of furniture does not differ from those used in the house, are suitable for both, internal and external use.For comfort and to be accessible regardless of the weather, the terraces must be covered. We can opt for an open construction, only with roof, or a “semi-opened” solution, adding roller shutters or transparent plastic blinds, or completely closed terraces - with many windows.
Publicitate
Publicitate