Zento – piscină multifuncțională

Nu e o piscină propriu-zis, ci o cadă cu hidromasaj, de instalat într-o curte privată și folosit cu prietenii pe timpul zilelor de vară. Zento are într-o singură piesă de exterior mai multe funcții menite să te facă să te simți ca într-un resort spa.

 +5
O soluție inedită de a avea la un loc mai multe distracții outdoor/Westviewmfg.com
  |  

Zento Coastal Gray a fost creat de compania canadiană Westview Manufacturing, pornind de la un concept ideal pentru perioada pandemiei în special: relaxare completă într-o singură construcție practică și discretă. În jurul unei căzi outdoor cu hidromasaj a fost creat un adevărat chioșc de grădină, iar pentru un plus de distracție i s-a integrat și funcția de bar.

Zento Coastal Gray asigură accesul la cada cu hidromasaj cu ajutorul câtorva trepte; chioșcul este prevăzut cu doi pereți laterali și ferestre cu jaluzele pentru a asigura discreție, iar una dintre laterale a fost dotată cu o tejghea de bar și câteva scaune înalte. Fiind creat cu gândul la relaxare acasă, acoperișului i s-a adăugat o lucarnă, permițând pătrunderea luminii pe timpul zilei și admirarea cerului înstelat pe timpul serii.

Construcția outdoor este realizată din materiale ușoare – polietilenă – dar cu aspect de lemn vopsit. Modul de asamblare este atât de simplu, încât nu necesită asistență din partea furnizorului; clientul își poate monta singur acasă chioșcul Zento Coastal Gray, operațiunea desfășurându-se pe durata a circa 3 ore. Costul acestui produs menit să asigure senzația de vacanță se ridică la suma de 4.200 dolari canadieni.  +5 www.westviewmfg.com +5 www.westviewmfg.com +5 www.westviewmfg.com +5 www.westviewmfg.com

 


Totul despre tapetul outdoor

Sună aproape a fantezie, dar există: tapetul pentru pereții exteriori ai casei. Este o inovație pe care deocamdată o singură firmă producătoare o poate livra clienților din toată lumea: Wall&Deco. Funcționează ca un tapet indoor, dar rezistă la condiții de outdoor.

 +6
Tapet pentru pereții exteriori ai casei/Wallanddeco.com
  |  

Tapetul exterior este o soluție relativ nouă și se recomandă în special pentru fațadele caselor sau pentru accentuarea anumitor pereți. E ideal pentru spațiile comerciale, pentru terasele în aer liber, dar și pentru realizarea unor jocuri estetice între pereții curții și cei ai casei. În cazul în care vrei ceva cu totul ieșit din comun sau ai curajul de a spune nu tencuielii decorative, tapetul outdoor e pentru tine! Firma care îl produce a realizat o întreagă colecție de modele, în general modele de impact, mult mai puternice estetic decât în cazul tapetului indoor. Combinații cromatice vibrante, modele geometrice (cele mai numeroase), chiar desene abstracte – colecția este una plină de fantezie, dedicată spațiilor care vor să se impună și să domine împrejurimile.

Ce este tapetul outdoor
Nu este un simplu tapet, evident, ci un produs care se poartă ca un tapet obișnuit, dar realizat din trei straturi, astfel încât să reziste oricăror condiții meteo. Tapetul propriu-zis, adică partea de model, nu este din hârtie, ci din fibră de sticlă imprimată, și reprezintă stratul de mijloc. Adezivul este pe bază de apă, special pentru suprafețe expuse umidității. Al treilea strat are rol protector și este din polyuretan transparent, protejând modelul tapetului de orice condiții meteo, de la soare puternic până la umiditate sau fulgi de zăpadă.

Montare
Montajul este simplu, tapetul exterior nu trebuie să dea mai multe bătăi de cap în raport cu un tapet obișnuit, pentru interioare – cel puțin așa garantează producătorul Wall&Deco. Se poate folosi pe suprafețe de mai multe feluri, fie pe pereți de beton, fie pe tencuială decorativă sau chiar peste vopsea colorată.

Întreținerea tapetului exterior
Tapetul exterior de la Wall&Deco are garanție de zece ani din momentul montării pe perete. Este un tapet superlavabil, astfel că se întreține simplu, putând fi curățat relativ des cu ajutorul unei cârpe umezite. Pentru a-și păstra aspectul proaspăt, acest tip de tapet este un strop lucios.
Se poate realiza pe comandă, la orice dimensiune, oricât de ciudată – în funcție de imaginația clientului sau cerințele peretelui exterior. Chiar și la nivel de model sau culoare, acest tapet pentru outdoor se poate personaliza, pe gustul clientului.

Nu știm dacă este neapărat un produs care să schimbe aspectul caselor, dar e clar o soluție inovatoare în ce privește adaptarea la condițiile de afară. În România, tapetul exterior de la Wall&Deco e disponibil prin mai mulți furnizori, printre care și Delta Studio. +6 www.wallanddeco.com +6 www.wallanddeco.com +6 www.wallanddeco.com +6 www.wallanddeco.com +6 www.wallanddeco.com
 


Kalman – căsuțe de joacă pentru copii

Căsuțele Kalman reprezintă afacerea de succes a doi soți din București, cu un atelier deschis însă în Harghita. E vorba de căsuțe de joacă pentru cei mici, dar realizate la un nivel de calitate destul de lipsit de concurență în România.

 +6
O soluție cochetă pentru spațiile de joacă private/Casutekalman.ro
  |  

Afacerea a fost începută cu circa zece ani în urmă, adresându-se copiilor cu părinți înstăriți. Deci, din start, o afacere cu produse peste prețul pieței. Căsuțele Kalman reprezintă o alternativă cochetă pentru spațiile de joacă ale copiilor în curți private, dar și în spații publice. Se pot utiliza în curtea casei, dar și în curtea grădiniței/școlii, sau chiar în parcuri. În medie costă cam de patru ori mai mult decât produsele similare disponibile în magazinele de bricolaj, dar există o explicație pentru acest lucru.

Materialele
Materialele sunt de cea mai bună calitate, special alese pentru a nu risca sănătatea celor mici. E vorba de lemn natural de brad, și de vopsele ecologice într-o mare varietate de culori. Vopselele se aplică în trei straturi pe fiecare față a scândurii, asigurând o acoperire perfectă, dar și rezistența culorii în timp. +6 www.casutekalman.ro +6 www.casutekalman.ro

Lucru manual
Căsuțele Kalman sunt realizate manual, fiecare dintre ele reprezentând un produs unicat, personalizat la maximum. Lambriurile de lemn de brad sunt perfect șlefuite, urmărindu-se îndepărtarea tuturor așchiilor de lemn care ar putea înțepa copiii. În echipa lucrătorilor sunt cooptați meșteri artizani din partea locului.

Se execută pe comandă
Există mai multe modele de căsuțe Kalman, și pornindu-se de la fiecare, clientul poate alege dimensiunile, culorile și eventual piesele de mobilier de la interior. Pereții sunt din lambriuri, iar podeaua este acoperită cu parchet laminat. Unele modele au terasă, altele au chiar și un mic podeț. Printre modele, se găsesc și căsuțe Kalman de construit în copac. Multe dintre modele poartă numele copiilor pentru care au fost comandate.  +6 www.casutekalman.ro

În ce privește execuția, căsuțele Kalman nu se pot cumpăra de pe o zi pe alta; se pot doar comanda, și în funcție de dimensiunile și modelul ales, construirea durează 3 și 6 săptămâni. Sunt construite în atelierul din Harghita, apoi transportate la adresa clientului. Aici, montajul mai durează circa o zi, uneori chiar două. Dar sunt căsuțe personalizate pe cât de mult posibil pe gustul copiilor, iar siguranța materialelor folosite e parcă mai importantă decât orice altceva. +6 www.casutekalman.ro +6 www.casutekalman.ro


Leagăne de balcon cu design atipic

Mai avem aproape 20 de zile de petrecut în casă sau pe balcon. Pentru că vremea e tot mai frumoasă, cred că balconul va fi spațiul cel mai folosit al locuinței. Așa că vă prezint câteva leagăne de balcon care să vă scoată din plictiseală.

 +6
Soluții de petrecut timpul în pandemie/Mobexpert.ro
  |  

Cele mai multe dintre balcoanele din România nu se bucură de suprafețe generoase, dimpotrivă. Pentru a avea mobilier de calitate, confortabil, dar care să și ocupe spațiu rezonabil (adică să nu blocheze trecerea pe balcon) soluția este... leagănul. Sunt o groază de modele disponibile pe piață, la prețuri de lux dar și prețuri accesibile, iar în cele ce urmează am ales câteva modele care să fie interesante mai ales din punctul de vedere al designului.

MO171 este denumirea unui leagăn de balcon de la Zondo, confecționat din lemn de pin, cu o rezistență și durabilitate bune. Modelul este atipic, având totuși ca sursă de inspirație nevoia de culcuș. Scaunul în sine este rotund, prevăzut cu perne, și atârnă efectiv de un cadru de lemn ergonomic, sprijinit în trei picioare sigure. Poate susține persoane cu greutate de până la o sută de kg. Dacă dispuneți de un balcon tip terasă, puteți opta pentru modelul MO174, pentru două persoane. Designul e același, rezistența este sporită.  +6 www.zondo.ro +6 www.zondo.ro

Magazinul Mobilaratan.ro vinde un model de leagăn/scaun care se prinde direct de tavanul balconului, pe un suport de lemn sau metal. Este mai degrabă un model de scaun suspendat, în stil romantic, dar chiar confortabil, care să te legene ușor, în bătaia vântului. Scaunul în sine este construit ca un fotoliu de ratan, dotat cu perne pentru a asigura o poziție confortabilă. Șnurul este rezistent, realizat din oțel tratat cu grund. Clientul poate alege între mai multe variante de culoare la nivelul pernelor și șnurului.   +6 www.magazinmobilaratan.ro

Un leagăn chiar atipic este Adonis, de la Maison Market, ce asigură trei funcții într-o singură piesă de balcon: leagăn, șezlong și umbrelă. Designul este inedit, materialele sunt special concepute pentru afară (cadrul este din oțel, restul elementelor sunt dintr-un material impermeabil, tratat inclusiv contra razelor de soare prea puternice), iar ca estetică chiar se integrează unui decor de pandemie.  +6 www.maisonmarket.ro

Cei care preferă stilul sport au posibilitatea de a alege pentru balcon un leagăn foarte simplu de la Kiwi.ro. E mai degrabă un scaun pentru copii, plictisiți de stat în casă, un scaun în formă de cuib ce ocupă tare puțin spațiu, dar asigură multă distracție.  +6 www.kivi.ro

Dincolo de aspect, nu uitați că cel mai important este ca leagănul să se potrivească cu dimensiunile balconului.


Ethimo – mobilă outdoor în stil montan

În așteptarea iernii, încă mai sunt zile frumoase, numai bune de petrecut în aerul scăldat de soare. Ethimo este un producător de mobilier outdoor din Italia, care în acest sezon tocmai a lansat o nouă colecție de piese pentru terasele cabanelor de munte.

 +3
Mobilă italienească, disponibilă în România/Ethimo.com
  |  

Vă prezentăm această colecție ca bază de inspirație. Cei de la Ethimo au o lungă experiență a colaborărilor fructuoase cu diverși designeri din Italia dar și alte state. Dețin și propria echipă de designeri și au un concept de mobilier la care nu renunță de ceva vreme: mobilă outdoor care să reflecte stilul mediteraneean, să inspire confort și să asigure o atmosferă de vacanță. +3 www.ethimo.com

De data asta: mobilă în stil montan. Adică mobilier numai din lemn masiv, cu finisaj cât mai natural, menit să pună în valoare fibra lemnului, dar și să asigure un grad mare de rezistență la intemperii. Designul este unul minimalist, cu unele accente rustice, dar cu o aparentă suplețe, în ciuda stabilității. De remarcat prospețimea componentelor textile, ce transmit aceeași idee de suplețe și simplitate. Accentul cade pe cromatica vie, curajoasă, păstrând clasicul tipar al carourilor. De altfel, această suplețe este și secretul din spatele eleganței. Colecția poartă denumirea de Allaperto Mountain și se compune din două seturi de scaune și mese, care se pot combina foarte bine între ele. +3 www.ethimo.com

Setul Allaperto Mountain de la Ethimo poate fi comandat în România prin furnizorul local, cu adresa în Cluj: Primera Interiors.