Top 3 mobilă pentru iubitorii de animale

Pentru orice piesă de mobilier, sursa de inspirație a designului este cea mai importantă. Kenneth Cobonpue a decis să ofere de-a lungul timpului iubitorilor de animale o colecție de mobilier care să fie pe cât de confortabilă, pe atât de inedită.

 +4
Kenneth Cobonpue - piese de mobilier în formă de animale
  |  

Vă prezentăm în continuare trei exemple de piese de mobilier futuriste, spectaculoase și perfect funcționale. Fiecare este inspirată de câte o vietate din mediul natural.

 +4 www.kennethcobonpue.com Babar - birou în formă de elefant
Babar este unul dintre cele mai neobișnuite modele de birou din lume. Are forma și aproape și dimensiunile unui elefant, dar funcțiile unui produs office tradițional. Babar a fost conceput ca o împletitură din ratan, care să imite textura pielii de elefant. Dispune de sertare cu rol de depozitare, și de blat de lucru, din lemn.

 +4 www.kennethcobonpue.com Peacock - un fotoliu ultraelegant
Peacock reprezintă o reinterpretare a fotoliului cu rol de vedetă. Sursa de inspirație: frumusețea și grația unui păun, transpuse sub forma unui spătar înalt și răsucit de așa manieră încât duce cu gândul la coada impresionantă a acestei păsări. Finisajul este o combinație discretă de albastru și verde, iar materialul este ratanul. Acest fotoliu poate fi folosit indoor, cât și outdoor.

 +4 www.kennethcobonpue.com Clifford - măsuță de cafea și taburet într-o singură piesă
Clifford încheie acest top al pieselor de mobilă de la Kenneth Cobonpue, fiind o piesă multifuncțională. Inspirat de forma unui cățeluș prietenos, Clifford este în același timp taburet și măsuță de cafea – depinde numai dacă pui sau nu blatul de sticlă deasupra. Este o piesă de folosit aât indoor, cât și outdoor.
Ingenios, nu-i așa?
 


Noutate: piscină cu peisaje pictate

Pentru cei care au acasă o piscină oricât de mică sau de mare, avem noutăți interesante: s-a deschis în București un showroom cu faianță special creată pentru a da piscinelor un aspect cu totul nou. Faianța este pictată și se poate executa la dimensiunea cerută de client.

 +4
Personalizarea piscinei se face simplu cu ajutorul faianței pictate / Cameleonia
  |  

Magazinul de faianță pictată pentru piscină se cheamă Cameleonia și poate fi vizitat în București pe strada Smârdan. Sunt disponibile produse din ceramică pictată, special pentru înfrumusețarea și personalizarea casei, la exterior și interior. Faianța pentru gresie este totuși o noutate pentru țara noastră. Este vorba de plăcuțe la dimensiunea de 20x20 cm, faianță pictată manual în diverse decoruri ideale pentru o piscină. Întregul decor acoperă în varianta standard o suprafață de 120x80 cm, dar poate fi produs și pe dimensiunea cerută de client.

 +4 www.cameleonia.ro

 +4 www.cameleonia.ro
Unul dintre decorurile pentru piscină propus de Cameleonia este un peisaj subacvatic cu pești, un decor plin de culoare și veselie, care asigură piscinei private atmosfera de vacanță exotică. Stilul acestei tip de faianță este unul modern, pictura este pe suprafață perfect netedă, iar faianța este din cea clasică. Per total, Cameleonia pune la dispoziția clienților mai multe decoruri pe aceeași temă, variind însă combinația cromatică și elementele de desen. Este un mod simplu și de efect pentru a avea acasă o piscină unică.

 +4 www.cameleonia.ro


Mobilier din fier forjat, mai puțin obișnuit

Deși în ce privește inventivitatea producătorului de mobilă din România s-au spus atâtea lucruri de bine, tot mai reușește câte cineva să ne uimească. De data asta vă prezentăm un producător de mobilier din fier forjat ce a transpus în acest material dur mai multă imaginație decât alții.

 +4
Sofisticat, durabil, outdoor / Mobilierdinfier.ro
  |  

Mobilier din fier este denumirea sub care un producător de mobilier outdoor transformă această meserie în artă. Echipa de angajați lucrează piesele manual, folosind numeroase tehnici străvechi, păstrate de la generațiile înaintașe. „Tradiție și frumusețe” este deviza acestui producător din România.


Dar dincolo de calitatea execuției, demn de luat în seamă este designul la acest producător – transpunerea unor modele de mobilier tipic indoor în fier forjat. Iată la ce ne referim:
1.    Balansoar din fier forjat – elegant într-un stil clasic, este totuși genul de mobilier la care nu te aștepți să te întâmpine în grădină. Își găsește locul ideal inclusiv pe balcon, contribuind la crearea unei atmosfere de terasă romantică.

 +4 www.mobilierdinfier.ro Balansoar outdoor
2.    Bancă pentru mai multe persoane – ușor de integrat unui decor verde sălbatic. Dincolo de paleta bogată de culori în care poate fi executat acest model, inedită este forma circulară, special creată pentru a se potrivi în jurul copacilor sau stâlpilor de iluminat stradal.

 +4 www.mobilierdinfier.ro Bancă semicirculară
3.    Fotoliu retro – o demonstrație de bun-gust sub forma unui scaun de tip fotoliu, ce face petrecerea clipelor outdoor extrem de tihnite. Atenție la detaliile sculpturale neașteptate ce împodobesc această piesă de mobilier! Sunt de o eleganță clasică.

 +4 www.mobilierdinfier.ro Fotoliu... de grădină
Producătorul Mobilier din fier vă pune la dispoziție mult mai multe produse, toate realizate cu aceeași dragoste pentru frumos și calitatea materialelor. Vă recomandăm să aruncați un ochi inclusiv asupra jardinierelor și serelor de grădină urbană!


Loco: mobilier outdoor modular

Alluminio Sammarinese este numele unui producător de mobilă outdoor și indoor din aluminiu. Partea interesantă – colecțiile sunt adaptate clientului, fie pentru spații urbane, fie pentru spații private de așteptare. Fiecare model se personalizează în funcție de client.

 +6
Loco - nebunia simplității / Allplus.eu
  |  

Colecția outdoor Loco este un exemplu despre cât de esențiale sunt accesoriile în cazul mobilei outdoor. Din această colecție fac parte mai multe modele de bănci stradale, modulare, compuse dintr-un singur sau două module. Mai nou, pentru a fi cu un pas înaintea timpului său, colecția Loco a fost completată cu accesorii indoor: porturi USB, rame de consolă, suporturi pentru bicicletele, coșuri de gunoi, stații internet.


Secretul acestei colecții de la Alluminio Sammarinese este materialul folosit – aluminiul, foarte ușor de adaptat atât spațiilor indoor cât și outdoor, rezistent la intemperii și simplu de finisat în diferite maniere. O altă noutate a acestei colecții Loco este finisajul de lemn natural, care asigură vizual o impresie de mobilier rustic, dar are calitățile mobilierului din aluminiu. Sunt disponibile mai multe culori. Calități: mobilier stabil și rezistent, adaptabil, simplu de accesorizat, design suplu. Designul colecției Loco este semnat de Ivan Palmini.

 +6 www.allplus.eu

 +6 www.allplus.eu

 +6 www.allplus.eu

 +6 www.allplus.eu


Old Wood – set tradițional din lemn masiv

Old-Wood este unul dintre producătorii de mobilă din România care au ales să valorifice lemnul vechi, recuperându-l, recondiționându-l și dându-i șansa unei noi vieți. Printre colecțiile lor de mobilier se găsesc și câteva piese unicat.

 +2
Stil rustic, materiale naturale, execuție manuală, uz outdoor
  |  

Ne-a atras atenția un set rustic de masă de cafea și scaune, inspirat de buturugile acelea pe cât de naturale pe atât de confortabile, folosite de fiecare dintre noi cel puțin o dată, în vreo excursie pe munte. Scaunele setului par cioplite chiar din trunchiul vreunui copac, în vreme ce măsuța respectă designul rustic, dar vine cu funcție modernă, prin lădița de depozitare integrată atât de discret. Feroneria amintește la rându-i de vremuri de demult, toate aceste detalii de finisaj și accesorii contribuind la impresia unei piese de mobilier tradițional românesc, din lemn masiv, pentru exterior – în grădină, pe terasă, de ce nu chiar pe balcon.


Materiale – lemn masiv foarte vechi, recuperat din construcții. Tehnică de lucru – manuală, setul fiind creat din fețe de grindă cioplite cu toporul. Finisaj – lemnul se află în stare naturală, fiind tratat prin impregnare cu ulei de in. Greutate – 60 kg. Feroneria a fost executată manual, din oțel gros de 5 mm.

 +2 MagMob Old-Wood recuperează și restaurează lemnul natural vechi


Despre Old-Wood
Principala sursă de materie primă o reprezintă lemnul vechi, recuperat din construcții deteriorate de pe suprafața țării. Lemnul este transportat în atelier și restaurat prin procedee complexe. I se dă o nouă viață, prin transformarea lui în piese de mobilier și mai ales sub formă de grinzi, podele sau scânduri, destinate exportului.