Un student a inventat căsuța de copac portabilă

Nevoia te învață, se spune. Un student din Olanda, urmând cursurile unei facultăți dedicate designului de produs, a creat pentru ieșirile de câteva zile în natură o adevărată soluție de înnoptare: o căsuță portabilă pe care o poți folosi... în copac.

 +2
Cu casa în spinarea bicicletei/Designboom.com
  |  

Henry K. Wein a conceput o mică construcție practică pe care o poți lua cu tine în excursii. Are rolul unui adăpost pentru pauzele de odihnă și pentru somn, și se deplasează pe roți, fiind inspirată după modelul rulotelor pentru camping. Căsuța se poate atașa la motocicletă, dar mai ales la bicicletă, fiind o soluție inspirată în special de nevoile studenților.

Căsuța este denumită căsuță de copac datorită faptului că se poate prinde pe trunchiul unui copac și ridica, astfel încât să fie demnă de numele său. „Scopul meu a fost acela de a experimenta clipele de odihnă în natura într-un mod diferit. Căsuța se poate suspenda de un copac tocmai pentru a-ți crea impresia că te-ai întins confortabil pe o creangă”, a explicat Henry K. Wein pentru cei de la DesignBoom.com. Căsuța se poate ridica la orice înălțime – depinde de preferințele fiecăruia. +2 www.designboom.com

Căsuța de copac este construită din materiale refolosite; placajul exterior provine de la un oblon recuperat, iar restul componentelor sunt bucăți din lemn și o grindă metalică ce acționează ca suport. Căsuța e prevăzută chiar cu mici ferăstruici pe laterale, iar acoperișul beneficiază de o lucarnă prin care să poți admira cerul.

Evident, spațiul este pentru o singură persoană, iar singurul lucru pe care-l deservește este odihna. Practic, este un soi de cort transformat în căsuță portabilă. Inedit!


Homelux – noutăți pentru terasă

Cu ocazia venirii primăverii, ne pregătim să petrecem timp tot mai mult pe terasa casei sau pe balconul apartamentului. Homelux propune un tip de mobilier special dedicat acestei perioade. Mobilier pliabil și mobilier din aluminiu șlefuit.

 +5
Aluminiu șlefuit, noua soluție outdoor de la Homelux/Homelux.ro
  |  

În materie de mobilier outdoor, Homelux anunță două colecții potrivite perioadei de primăvară-vară. Și anume o colecție de mobilier ideal pentru balcoanele apartamentului, mobilier ideal din punctul de vedere al depozitării în spații limitate – e vorba despre mobilier pliabil. În special măsuțele proiectate pentru a fi prinse de balustrada balconului, ocupând foarte puțin spațiu atât în momentul în care se folosesc, cât și ulterior, putând fi depozitate în locuri înguste. În aceeași colecție intră și scaunele pliabile, având aceleași avantaje din punct de vedere al depozitării. +5 www.homelux.ro +5 www.homelux.ro

O noutate absolută marca Homelux e reprezentată de colecția de mobilier outdoor din aluminiu șlefuit – un material inovator, ce rezolvă de asemenea problema depozitării mobilierului pe timp de iarnă. Și anume, mobilierul outdoor nu mai trebuie depozitat, ci poate fi lăsat pe terasă, fiind proiectat să reziste intemperiilor.

„În portofoliul Homelux găsești mobilier de grădină și terasă realizat din aluminiu șlefuit, unic pe piața din România, cu un raport calitate-preț excelent. Pe lângă faptul că este un material aparte, diferit față de ceea ce mai este pe piața locală, aluminiul șlefuit rezistă cât terasa (dacă nu mai mult), nefiind afectat de diverse șocuri sau lovituri. În plus, spre deosebire de aluminiul vopsit, care prezintă posibilitatea de decojire a vopselei, aluminiul șlefuit, turnat în masă, rămâne intact pe o perioadă nedeterminată. Dacă mai adăugăm și faptul că mobilierul din acest material nu necesită depozitare pe timpul iernii, rezistând cu brio intemperiilor vremii, nu mai este nicio îndoială că reprezintă cea mai bună decizie pe care o poți lua pentru tine și grădina sau terasa ta” – se arată în comunicatul de presă Homelux. +5 www.homelux.ro +5 www.homelux.ro

Despre Homelux
Homelux este o firmă de retail de mobilier și decorațiuni, în plină expansiune, ce integrează soluții de design unic, modern sau clasic, prin produse de o calitate deosebită pentru toate bugetele. Compania are în momentul de față 3 magazine fizice: Homelux DN1 Value Centre București (fostul centru comercial Prisma), Homelux Ploiești (DN 1, Ploiesti-Brașov, km 6) și Homelux Focșani (Strada Aleea Parc nr. 2 Focşani, jud. Vrancea).


XDom – spațiu multifuncțional outdoor

În pas cu nevoile de relaxare și constrângerile generate de pandemia de COVID-19, XDom este cel mai nou produs al companiei Good Sign Production, creat pentru o multitudine de scopuri, de la cele comerciale până la cele casnice.

 +6
O soluție rotundă pentru relaxare în aer liber/Xdom.ro
  |  

XDom a fost lansat în această vară complicată de firma GoodSign Production (fosta PrinActiv), drept o soluție multifuncțională pentru persoane fizice și juridice în egală măsură. Este vorba despre o construcție modernă sub forma unui dom geodezic, beneficiind de acoperire contra soarelui și asigurând maxim de discreție a discuțiilor.

XDom poate fi folosit în nenumărate feluri, pornind de la nevoile de relaxare ale unei familii până la nevoile de spațiu delimitat în cazul teraselor comerciale. Poți organiza atât întâlniri de business în cadrul unor târguri profesionale, poți transforma un XDom într-un separeu acoperit în cazul unui restaurant cu terasă, poți avea acasă un astfel de dom pentru a petrece clipe de liniște, odihnă sau pentru socializare cu prietenii.

Sunt disponibile mai multe variante de acoperire pentru XDom – acoperire totală sau parțială, acoperire transparentă sau mată, în mai multe tipuri de culori. XDom poate funcționa inclusiv ca spațiu de tip cort pentru petrecerea nopții sub cerul înstelat, mai ales în variantă cu acoperire completă transparentă. Unul dintre marile avantaje ale XDom este rezistența XDom – rezistă în spații verzi la vânturi, ploi și chiar ninsori. Poate fi deci montată și lăsată astfel pe tot parcursul anului în curte.

Materiale și alte detalii tehnice
XDom reprezintă o structură din țeavă PVC, extrem de ușoară. Are o înălțime de aproape 3 metri și o asigură o suprafață de 5 mp. Se poate monta de către client sau, la cerere, de către furnizor. Pentru montaj e nevoie de 2 persoane cu circa 3 ore la dispoziție. Prețul unui XDom fără acoperire ajunge la 600 de euro, iar cu acoperire ajunge la 900 de euro.

XDom chiar reprezintă un refugiu interesant, un spațiu outdoor pe care fiecare și-l poate organiza cum își dorește – spațiu parțial acoperit pentru luat masa, loc de lectură în aer liber, chioșc pentru socializare etc. +6 www.xdom.ro XDom cu acoperire parțială A5030  +6 www.xdom.ro XDom cu acoperire parțială A5015, material mat  +6 www.xdom.ro XDom cu acoperire textilă, contra razelor UV  +6 www.xdom.ro XDom, structură neacoperită  +6 www.xdom.ro XDom sau chioșc de vară


Mobilier outdoor pentru economisirea apei

Ceva estetic, ceva practic, ceva ce să ne ajute să scădem factura la apă, atunci când cea mai mare parte a timpului o petrecem în curtea casei. Pe scurt, mobilier șic pentru colectarea apei de ploaie și folosirea ei cât mai eficientă.

 +4
Soluții de folosire a apei de ploaie/iGarden.ro
  |  

Sub denumirea iGarden, Acvapur System ne propune sisteme moderne, chiar inovatoare, de colectare a apei. E vorba de câteva modele de bazine pentru curte, care nu mai trebuie ascunse vederii atunci când avem musafiri. Pot fi lăsate la vedere întrucât au un design pitoresc, adaptat nevoilor estetice moderne.

Modelele cele mai numeroase sunt sub forma unor butoaie, cu capace de forme variate, pe mai multe alternative de înălțime și prevăzute, la alegere, chiar cu piedestal. Se potrivesc curților amenajate în stil rustic Ar mai fi și un model de cutie jardinieră înaltă, de formă dreptunghiulară, ideale pentru curțile amenajate mai degrabă modern.

Cum funcționează
Se atașează la țeava de scurgere a apei/burlanul casei, cu ajutorul unui filtru de scurgere care transferă apa cursă de pe acoperișul casei direct în butoi, la modul cel mai discret posibil. Filtrul este  prevăzut să împiedice scurgerea resturilor vegetale din jgheaburile acoperișului, permițând numai apei de ploaie să pătrundă în butoi. Pentru folosirea apei strânse în butoi, modele de la iGarden dispun și de robinet frontal, cu design cochet, astfel că de câte ori e nevoie să stropești florile, nu trebuie decât să deschizi robinetul butoiului și apa curge ca la robinetul de cișmea.

Butoaiele pentru colectarea apei de ploaie de la iGarden sunt confecționate din poliuretan cu o garanție de cinci ani. Au aspect de lemn masiv, în mai multe variante de finisaj, rezistă bine la acțiunea razelor ultraviolete și nu cântăresc deloc mult, astfel că poți muta butoiul dintr-un loc al curții în altul cu cea mai mare ușurință. În funcție de modelul ales, butoaiele de colectare a apei de la iGarden pot fi alese în diferite înălțimi și capacități de stocare a apei.

„Colectarea apei de ploaie gratuite îți permite să reduci factura de apă și să folosești apă care nu conține clor - un produs chimic adăugat apei potabile care inhibă creșterea plantelor.
Un alt beneficiu al stocării apei de ploaie în exterior este temperatura naturală a apei, care nu vă va șoca  termic plantele cum ar putea face apa rece de la robinet”, se arată pe site-ul iGarden. +4 www.igarden.ro +4 www.igarden.ro +4 www.igarden.ro


Grătare-Sibiu: grătare pe comandă

Pentru că este perioada grătarelor și petrecerii timpului în curte, vă prezentăm un producător de grătare de curte... la comandă. Pornește de la principiul mobilierului la comandă și chiar implică, la cerere, realizare nu doar de grătar, ci și de mobilier aferent, după specificațiile clientului.

 +7
  Specialiștii în grătare/Grataresibiu.ro
  |  

E vorba de o afacere din Sibiu, Grătare Sibiu, care ia avânt. Se primesc comenzi din toată țara, iar echipa se deplasează la client acasă și execută grătarul de curte la fața locului. În funcție de complexitatea lucrării, execuția poate dura între 3 și 10 zile.

Complexitatea grătarului
Cei de la Grătare Sibiu execută lucrări oricât de mari, pornind de la un grătar de curte simplu și ajungând până la mai multe grătare și mobilier de grătar. Puteți alege între grătar simplu sau grătar cu plită și cuptor pe lemne, cu sau fără blat de lucru, prevăzut sau nu cu chiuvetă. Se execută și grătare pe colț cu mobilierul de colț aferent, un model care valorifică din plin spațiul destinat grătarului. Întreaga lucrare se execută manual, iar la cerere există și posibilitatea unor finisaje speciale – pictură cu motive tradiționale. Clientul poate alege și construcție de stâlpi din cărămidă, fiecare element al grătarului fiind de sine stătător, adică se pot realiza configurații pentru toate gusturile.

Prețuri
Prețurile sunt exprimate în euro și variază evident în funcție de complexitatea lucrării. Cel mai simplu grătar de la Grătare Sibiu costă 750 de euro, adică fără blat de lucru, iar cel mai scump model poate ajunge la 2850 de euro, implicând grătar cu plită, blat de lucru, cuptor de table, chiuveta și cuptor pe lemne. Pentru comenzile în afara Sibiului, se percep și taxe de deplasare.

La începerea lucrării se achită de către client contravaloarea a 50% din valoarea manoperei, diferența fiind achitată de către client la finalizarea lucrării. +7 www.grataresibiu.ro +7 www.grataresibiu.ro +7 www.grataresibiu.ro +7 www.grataresibiu.ro +7 MagMob   Specialiștii în grătare/Grataresibiu.ro