logo logo

MagMob este o revistă speciali­zată în domeniul mobilei, din care vă puteţi inspira atunci când trebuie să faceţi o ale­gere pentru casa, biroul sau gră­dina voastră.

Program de promovare la export

Fast Forward Editorial SRL

540322 Târgu Mureş, Str. Bistriţei nr. 9
Romania, jud. Mureş
RO 24342230 • J19/828/2008

+40-730-190077

zilahi@magazinulmobilei.ro
Publicitate

Biomobila – cursuri practice despre mobilier

Militând pentru transmiterea meseriei din generație în generație, pentru specializare în muncă și pentru valorificarea resursei umane în țară, Biomobila a pornit o inițiativă admirabilă: organizează cursuri intensive pentru elevii de liceu.

biomobils-5811
Publicitate
Andreea Chiru  |  19 Martie 2021

Este vorba despre elevii liceului „Ioan Nistor” din Vicovu de Sus; aceștia au răspuns afirmativ provocării lansate de Ovidiu Isan – designer de mobilier în cadrul Biomobila – și s-au înscris la cursurile de inițiere în tainele fabricării de mobilier din lemn. Inițiativa se încadrează într-un proiect bazat pe accesarea de fonduri europene, sub denumirea „Strategii de practică pentru elevi, primul pas pentru o carieră de succes”.

La baza proiectului se află dorința de a preda meserie, nu doar teorie, noii generații, în așa fel încât România să continue să aibă producători de mobilier, nu numai importatori. Primele lecții sunt deja în toi, iar elevii au ca prim proiect realizarea unui scăunel din lemn masiv. „Pentru început, învățăm să facem un mic scăunel, in diverse moduri de construcție și design. S-au tras bilețelele, s-au proiectat la scara, s-a calculat necesarul de material, s-a mai repetat și Teorema lui Pitagora… am ajuns să croim și panotăm blatul șezutului. Și mai avem multe de făcut.”

Cursurile organizate de Ovidiu Isan de la Biomobila se desfășoară timp de un an de zile; la capătul acestei perioade, intenția este ca tot mai mulți tineri să se îndrăgostească de această meserie, dedicându-i-se pe viață.

Despre Biomobila
Înființată în anul 2015, prin deschiderea unui atelier în inima Bucovinei, Biomobila a pornit ca un proiect onorant, dedicat creșterii copiilor într-un mediu cât mai prietenos cu natura: fabricare din mobilier folosind materiale non toxice. Nu se folosesc agenți chimici, nici alte substanțe nocive, iar primele colecții lansate de BioMobila aveau ca sursă de inspirație basmele clasice.

 

Publicitate
Publicitate