ASKIA e gata de RDW 2022

Echipa ASKIA a pregătit surprize nenumărate pentru Romanian Design Week ediția 2022. Vine cu noutăți proprii, dar și cu proiectele câștigătoare ale concursului lansat la început de an – ASKIA Young Designers Award (AYDA).
 

 +33
Cu imaginație și multă varietate, ASKIA vă așteaptă la RDW 2022./Askiafurniture.ro  
  |  

Participarea ASKIA la ediția a zecea a Romanian Design Week 2022 va avea loc în două feluri: expoziția din cadrul Așezămintelor Brătianu (în data de 16 mai), respectiv o expoziție a proiectelor câștigătoare ale concursului din urmă cu câteva luni, ASKIA Young Designers Award (în cadrul Combinatului Fondului Plastic).

În cadrul expoziției de la Așezămintele Brătianu, ASKIA va prezenta publicului bucureștean cele mai noi colecții destinate lucrului la birou. Este vorba despre colecțiile Easy Glide Desk Collection (birouri cu acces rapid la fire, prin sistemul de glisare integrat în blaturi), Connect (paravane despărțitoare pentru birouri), respectiv Ha (paravane fonoabsorbante).

La Combinatul Fondului Plastic, echipa ASKIA vă invită să vedeți proiectele transformate în realitate, pe urma concursului AYDA. De la design la prototip pare că nu a fost decât un pas, dar a fost de fapt multă muncă. Veți vedea o colecție inedită de pouf-uri pentru living, un fascinant și mai ales versatil sistem de obiecte fonoabsorbante, un produs multifuncțional care-și schimbă forma și funcția trecând de la panou la mobilier office, și chiar un prototip uimitor de corpuri de iluminat.

„Timpul a fost scurt, dar toți colegii mei s-au mobilizat să le terminăm la timp. Nu au ieșit rău, zic eu.” – zice Dragoș Motica, de la AȘKIA Furniture.


S-a lansat Chameleon Online Studio

Revista Magmob salută lansarea unui adevărat instrument-minune, menit să ușureze enorm munca oricărui creator de spații frumoase. În cadrul unui eveniment petrecut zilele trecute, a fost oficial anunțată implementarea soft-ului Chameleon Online Studio.

 +4
Un instrument-minune dedicat freelancerilor din industria amenajărilor interioare./ Chameleonfurniture.ro  
  |  

Vorbim despre un configurator de mobilier la comandă a cărui funcționare se bazează pe platforma IMOS NET. Evenimentul desfășurat la Onești s-a bucurat de o prezență pe cât de numeroasă, pe o participare pe atât de onorantă. A fost de față dl Dell, CEO al IMOS, pentru a marca faptul că în țara noastră, brandul Chameleon Furniture este singurul care a implementat IMOS NET ca platformă de browser a softului de proiectare.

Ce este Chameleon Online Studio?
„Este un configurator de mobilier la comandă, foarte personalizabil din toate punctele de vedere, bazat pe platforma IMOS NET. Este destinat freelancerilor, dar și clienților finali”, ne-a declarat Gabriel Năfureanu de la Lux-Artim, compania care deține brandul Chameleon Furniture.

Ca mod de funcționare, Chameleon Online Studio are beneficiile unui magazin online, în sensul că afișează prețurile în timp real și poți adăuga câte elemente dorești pentru a plănui spațiul clientului. Ajută nu doar la faza de proiectare a mobilierului, ci și în faza de producție a fiecărui element în parte. „Față de cum lucrează freelancerii în mod normal (debitare și cantuire la fabrici), folosind Chameleon Online Studio, aceștia vor beneficia și de proiectare, și de prelucrări mecanice, ceea ce face montajul mult mai simplu” - Gabriel Năfureanu.

Una peste alta, industria amenajărilor interioare evoluează în pas cu tehnologia. Acest produs inovator propus de Lux-Artim prin intermediul brandului Chameleon Furniture se adresează tuturor celor interesați să eficientizeze timpul de lucru, concentrându-se mai mult pe sporirea imaginației. De detaliile tehnice se ocupă Chameoleon Online Studio.  +4 www.chameleonfurniture.ro +4 www.chameleonfurniture.ro +4 www.chameleonfurniture.ro


RDW 2022 – s-au pus biletele în vânzare

Întreaga industrie de design românească așteaptă cu interes data de 13 mai, ziua în care va începe cea de-a zecea ediție a festivalului deja consacrat Romanian Design Week. Concepută în jurul temei Forward, această ediție se anunță una spectaculoasă.
 

 +33
Au mai rămas 12 zile până la ediția a zecea a Romanian Design Week./Romaniandesignweek.ro  
  |  

Organizatorii au anunțat peste 60 de evenimente în program, de-a lungul celor zece zile de RDW. Va fi o ediție maraton, cu participarea a numeroase entități culturale pe lângă participanții din industria designului, și prin desfășurarea în spații cât mai diverse ale Capitalei.

Programul de vizitare: de luni până vineri între orele 12:00 și 22:00, respectiv în zilele de sâmbătă și duminică, între orele 10:00 și 22:00. Printre locațiile anunțate de organizatorii se numără: Combinatul Fondului Plastic (spații indoor și outdoor), Muzeul Național al Țăranului, Așezămintele Brătianu.

Biletele s-au pus în vânzare și pot fi achiziționate accesând platforma Eventbook. Prețul unui bilet este de 32 de lei, iar studenții au accesul liber pe baza carnetului de student, dar și a înscrierii pe formularul de obținere a biletelor, folosind codul rdwstudents2022.

„Peste 60 de evenimente și activități propuse de designeri, galerii de artă, studiouri de design & arhitectură, ateliere, muzee, showroom-uri sau cafenele vor transforma orașul într-o scenă a designului în perioada 13-22 mai. Publicul va putea participa la workshop-uri, va putea vizita ateliere de design și expoziții, desenându-și astfel propriile trasee prin oraș, (re)descoperind cartiere, locuri și idei.” – se arată pe site-ul Romanian Design Week.


READY-STEADY-GO: impresii posteveniment EFdeN

În data de 28 aprilie, echipa EFdeN a lansat o campanie de strângere de fonduri în vederea participării, în numele României, la evenimentul Solar Decathlon ce urmează să se desfășoare în Germania. La eveniment au luat parte personalități ale vieții politice și financiare.

 +33
Oficial, a început campania de strângere de fonduri./Efden.org  
  |  

În plin context politico-militar dificil în Europa de Est, echipa EFdeN militează (și nu numai) pentru orașele viitorului apropiat sub forma unor centre urbane sustenabile din punctul de vedere al energiei. Calitatea mediului și tehnologia construcțiilor sunt alte două aspecte asupra cărora insistă cei de la EFdeN – 44 de studenți, implicați activ în construcția unui prototip de casă solară, eficientă din punct de vedere energetic.

Toate eforturile EFdeN se concentrează zilele acestea în jurul participării la competiția internațională Solar Decathlon, participare pentru care este nevoie de o sumă de bani destul de importantă: 300.000 de euro. În total, echipa va fi plecată 43 de zile, timp în care studenții vor trece prin mai multe faze și probe ale competiției:
•    faza de asamblare a casei - de 15 zile,
•    perioadă de monitorizare - de 7 zile,
•    perioadă de prezentări către publicul larg, jurii și specialiști - de 14 zile unde sunt așteptați 200.000 de vizitatori,
•    dezasamblarea în 7 zile.

Campania de strângere de fonduri lansată în data de 28 aprilie s-a bucurat de participarea unor importanți reprezentanți ai mediului de afaceri și ai mediului administrativ. Iată câteva dintre declarațiile de susținere ale acestora:

„Îi felicit pe cei din EFdeN pentru că au reușit să devină un stindard al sustenabilității.” - Iulian Popescu, Secretar de Stat in cadrul Ministerului Cercetării Inovării și Digitalizării.

„AFM încearcă să contribuie la dezvoltarea acestui domeniu de eficiență energetică (...) pentru că astfel de inițiative vin și promovează soluții de reducere a costului la nivelul gospodăriilor.” - Director general de proiecte la Administrația Fondului de Mediu - Andrei Iorgulescu.

„Am ales să susținem acest proiect generos cu oameni tineri care doresc să se dezvolte în această direcție foarte importantă care este sustenabilitatea.” -  Mihai Boldijar, Director General Bosch România.

„Îi susținem pentru că sunt foarte inovatori și inventivi.” - Ghiocel Popescu, Director  Regional Foerch România.

„Aș vrea să descriu conceptul casei în trei cuvinte: inovație, sustenabilitate și creativitate.”- Gabriela Tudorache, HR & Communication Director TIAB.

Despre modul de susținere a echipei EFdeN, puteți afla accesând site-ul organizației.


READY-STEADY-GO – se lansează prototipul EFdeN Vatra

În Germania urmează să aibă loc o nouă ediție a competiției de case solare, sub denumirea Solar Decathlon Europe. România va fi reprezentată de echipa EFdeN cu propotipul Vatra, însă pentru acest lucru e nevoie de un strop de implicare din partea publicului.
 

 +33
EFdeN la competiția Solar Decathlon Europe 2022./Efden.org  
  |  

Joi, 28 aprilie, echipa EFdeN organizează evenimentul READY-STEADY-GO, menit să lanseze Vatra, prototipul de casă solară la care lucrează de o bună perioadă de timp. Acest eveniment are menirea nu doar de a marca lansarea oficială a casei EFdeN Vatra, ci și de a invita posibili parteneri la a susține drumul echipei până la locul competiției Soalr Decathlon Europe și anume, în Germania, la Wuppertal.

„Prefabricarea prototipului se întâmplă în cadrul INCD URBAN-INCERC (Șoseaua Pantelimon 266). Tot aici va avea loc și o conferință de lansare unde invitații sunt reprezentanți ai companiilor partenere cât și Radu Mihaiu, Primarul Sectorului 2 (TBC) și Barna Tánczos, Ministrul Mediului (TBC).În urma conferinței vă propunem un cocktail party în cadrul EFdeN Sustainable City pe Pache Protopopescu nr. 66.” – se arată în comunicatul de presă venit la redacția Magmob.

Despre prototipul în sine, revista noastră a mai publicat materiale de-a lungul timpului și acestea pot fi citite aici.

Cât despre eveniment, READY-STEADY-GO conține și o dimensiune de crowdfunding, invitații la evenimentul din 28 aprilie (și nu numai) fiind invitați să sprijine financiar deplasarea echipei EFdeN la Wuppertal. Evenimentul începe la ora 13:30 cu prezentarea laboratoarelor INCD Urban-Încerc, apoi urmează o conferință de presă și la final are loc expunerea prototipului Vatra. La conferința de presă au fost anunțați următorii participanți: Mihai Boldijar, director general Bosh Romania, Liviu Sonea (FOERCH Romania) Gabriela Tudorache (TIAB), Radu Mihaiu (Primarul sectorului 2), Horia Petran (INCD Urban-Incerc), Marcel Boloș (Ministrul Cercetării), Barna Tanczos (Ministrul Mediului), Laurențiu-Adrian Neculaescu (Administrația Fondului pentru Mediu).

Despre ce costuri este vorba? Un kilometru de distanța care separă Bucureștiul de Wuppertal costă 150 de euro. Iar distanța totală este de 2000 km.