logo logo

MagMob este o revistă speciali­zată în domeniul mobilei, din care vă puteţi inspira atunci când trebuie să faceţi o ale­gere pentru casa, biroul sau gră­dina voastră.

Publicitate

Fast Forward Editorial SRL

540322 Târgu Mureş, Str. Bistriţei nr. 9
Romania, jud. Mureş
RO 24342230 • J19/828/2008

+40-730-190077

zilahi@magazinulmobilei.ro

ASKIA Furniture la Stockholm Furniture Fair 2023

Stockholm Furniture Fair s-a încheiat în urmă cu doar câteva zile și am vrut să știm cum a fost această ediție din perspectiva unuia dintre participanții din România. Așadar, am stat de vorbă cu Dragoș Motica, aflând nu doar impresii, ci și noutăți interesante despre participarea brandului ASKIA Furniture.

ASKIA Furniture la Stockholm Furniture Fair 2023
Askia Furniture la Stockholm 2023
Publicitate
Andreea Chiru  |  20 Februarie 2023

Întrebarea cea mai directă a fost: cum ți s-a părut această ediție a Stockholm Furniture Fair – ce ți-a plăcut/ce te-a nemulțumit? Iar Dragoș Motica a răspuns cu onestitate: „Târgul, din păcate, a devenit mai mic față de anii precedenți. Din câte am înțeles, au fost cu aproximativ 150 de participanți mai puțini.

Astfel, este un târg foarte elegant, cu multe branduri nordice care fac lucruri de calitate. Nu știu dacă ne-a nemulțumit neapărat, însă, după acest târg, trăiesc cu senzația că ei sunt destul de naționaliști/regionaliști. Adică țin foarte mult la brandurile locale și, în primul rând, încearcă să lucreze cu acele branduri. Acest lucru nu este deloc rău pentru brandurile locale, însă mai puțin benefic pentru cei ca noi, veniți să încerce să își găsească colaboratori și în țările nordice.”

ASKIA Furniture la Stockholm, ediția 2023 – noutăți
Standul ASKIA a avut o suprafață de 72 mp, amenajată în stilul tineresc, modern, curat ce caracterizează acest brand românesc. Accentul a fost pus pe deja consacrata gamă de cabine office Kameleon, noutatea venind din partea seriei LINK, menită să dezvolte funcția de depozitare a cabinelor Kameleon.

www.askiafurniture.ro
www.askiafurniture.ro

„Gama conține dulapuri de diferite dimensiuni cu și fără uși, garderobă. Noi am observat că mulți arhitecți propun cabinele acustice înșiruite ca niște cabine de telefon. Astfel ne-a venit ideea să le conectăm ( «linkuim») prin folosirea diferitelor elemente de conectare menționate mai sus. Credem că, în acest fel, cabinele se pot integra mai bine în imaginea de ansamblu a birourilor, fiind mai ușor percepute ca niște elemente de mobilier.”, a explicat Dragoș Motica pentru Magmob.

www.askiafurniture.ro

Aceasta a fost însă doar prima dintre cele trei noutăți ASKIA în cadrul Stockholm Furniture Fair. Cea de-a doua a constat în adăugarea „spatelui plin”, în sensul că fiecare dintre cabinele Kameleon are de acum opțiunea închiderii spatelui cu un perete din sticlă transparentă, sau opacă, și prevăzut pe interior cu proprietăți de absorbire a zgomotului. „Avantajul acestui «spate plin» este că face mai ușoară integrarea cabinelor Kameleon în spațiile unde acestea sunt lipite la un perete.”

În fine, a treia noutate ASKIA Furniture ține de mobilarea cabinelor Kameleon. În cazul variantelor K1.5 și K1.5+, biroul fix a fost transformat într-un birou reglabil pe înălțime, ceea ce ușurează lucrul la calculator.

Reacții față de standul ASKIA Furniture la Stockholm Furniture Fair 2023

„Eu zic că standul, pe lângă produsele afișate, a fost unul curat și decent. De aceea, reacțiile au fost bune. Cred că ne-am integrat bine printre standurile altor producători, fără să-i deranjam prea tare cu prezența noastră. :)” – Dragoș Motica.

Publicitate