Au început înscrierile la Expo DIY 2023

Furnizorii de produse DIY și soluții verzi pentru amenajarea locuinței și a spațiilor outdoor își pot da întâlnire într-un cadru formal, organizat sub cupola târgului Expo DIY. Este un eveniment aflat la a doua ediție, dar cu posibilitatea de a crește spectaculos, câtă vreme trendul sustenabilității și al stilului de viață prietenos cu mediul continuă să se impună în industria amenajărilor interioare.

 +72
Un eveniment dedicat soluțiilor verzi pentru acasă./ Expo-diy.com
  |  

Din acest punct de vedere, Expo DIY este un eveniment aparte în România, unul dedicat exclusiv mediului de afaceri și menit să încurajeze adoptarea soluțiilor practice, funcționale, cu minim impact asupra naturii. Urmează să se desfășoare între 28 și 29 iunie 2023, la Universitatea Politehnică din București. Organizator: Bricoretail.

Expo DIY este un eveniment internațional, reunind companii din țară și străinătate și adresându-se exclusiv vizitatorilor profesionali. Reprezintă o adevărată platformă de business, dând participanților prilejul de a-și expune produsele și de a interacționa cu posibili colaboratori din țară și străinătate.

Cui se adresează Expo DIY 2023
Sunt invitați să se înscrie participanți din zona producătorilor de obiecte din sectoarele DIY, Home Improvement & Gardening, cu colecții de tipul home & deco, mobilă și accesorii, bricolaj, ustensile DIY, materiale de construcții și finisaje, produse de menaj și soluții smart home. Înscrierile se pot face sub forma unuia din cele trei pachete puse la dispoziție de organizatori: Green Partner, Smart Partner, Home Partner. Mai multe detalii aici.
Vizitatorii sunt așteptați din categoria managerilor de lanțuri de magazine, a companiilor de construcții și imobiliare, arhitecți și designeri.

Programul Expo DIY 2023
„Pe parcursul celor două zile, în cadrul evenimentului EXPO DIY, vor avea loc și întâlniri de business, programate anterior prin intermediul platformei B2B Meetings. Întâlnirile dintre furnizorii de produse din sectoarele DIY, Home Improvement și Gardening și buyeri se vor desfășura face-to-face, timp de maxim 20 – 30 de minute, într-o zonă special amenajată din cadrul expoziției sau la standuri, pentru companiile care sunt partenerii ai expoziției.”, au transmis organizatorii.


Meubelbeurs 2022 – raport final

Desfășurată sub sloganul „Bubble up your business”, ediția 2022 a evenimentului Meubelbeurs a reprezentat, din punctul de vedere al organizatorilor, un succes. Nu doar sub aspectul cifrelor, ci mai ales al atmosferei, anunțând un viitor mai degrabă luminos în raport cu consecințele pandemiei de COVID.

 +6
Date și impresii de la cel mai recent târg de mobilier al Belgiei.
  |  

Ediția recent încheiată (6-9 noimebrie) a căutat să invite participanții într-o adevărată bulă a energiei pozitive, organizând spațiile de expoziție chiar sub forma unei... bule. „Încă de la intrare, vizitatorii au fost uluiți de o impresionantă amenajare a recepției și barului în spiritul tematicii bulei. Iar acest fapt a dat imediat tonul unei atmosfere festive, transformând bulele în care s-a trăit pe perioada pandemiei într-unele mult mai vesele – motiv de sărbătoare pe tărâmul mobilierului.”, se arată în comunicatul de presă primit la redacția Magmob.  +6 MagMob

Standurile au stârnit interesul vizitatorilor cu ajutorul colecțiilor de mobilă caracterizate prin eleganță și originalitate. Propunerile de afaceri s-au concretizat în comenzi ferme într-un procent mulțumitor, din punctul de vedere al organizatorilor. Pavilionul 6 al spațiului Meubelbeurs a fost rezervat celor din industria somnului, iar succesul de care s-a bucurat îi îndreptățește pe organizatori să considere că în curând târgul din Belgia va deveni unul dintre punctele fierbinți de întâlnire ale producătorilor de mobilier pentru un somn odihnitor. La parterul centrului expozițional, spațiul a fost dedicat celor cu contract de antrepriză, dar tot acolo a fost amenajat și spațiul  „Bubble up your store”, gândit ca o platformă a magazinului de mobilă al zilei de mâine. Iar pavilionul 3 de la târgul din Bruxelles a aparținut „designului pur”, adică tinerilor designeri cu talent.   +6 MagMob

Cifrele ediției 2022 a Meubelbeurs: 17.461 de vizitatori profesionali, cu 8% mai mult față de ediția anterioară. 40% dintre aceștia au provenit din Belgia și Luxemburg, iar restul, din state precum Olanda, Franța, Germania, Polonia, Ucraina.

Organizatorii țin să mulțumească tuturor celor care au luat parte la această ediție, imprimând evenimentului o atmosferă caldă și optimistă.   +6 MagMob +6 MagMob +6 MagMob


Istanbul Furniture Fair se pregătește pentru ediția 2023

Un târg cu desfășurare în două centre simultan, de-a lungul a cinci zile, Istanbul Furniture Fair (IIFF) ajunge în 2023 la ediția cu numărul șaptesprezece. Considerat un eveniment de marcă pentru industria mobilierului din Eurasia, IIFF se adresează vizitatorilor profesionali.

 +72
Organizatorii îl numesc cel mai mare târg de mobilă din Europa./Îstanbulfurniturefair.com  
  |  

Organizatorii, adică Federația Asociaților de Mobilier și Centrul Expozițional și Tuyap Group, au decis să aplice și pentru ediția 2023 modul de desfășurare experimentat în 2022 și anume organizarea în două centre simultan, crescând astfel suprafața dedicată expozanților și vizitatorilor. Ediția 2023 va avea loc în perioada 25-29 ianuarie, la Istanbul Expo Center și Tuyap Fair Convention, sub forma a 25 de galerii pe o suprafață totală de 260.000 metri pătrați.

Companiile care vor expune standuri la IIFF 2023 provin din zona mobilierului pentru living, bucătării, dormitoare, camera copilului, exterior. Printre colecțiile cele mai populare se numără cele de mese și scaune, corpuri de iluminat, tapițate, accesorii textile și decorative. Vizitatorii preconizați provin din rândul arhitecților și designerilor de interioare, industria ospitalității, reprezentanți ai domeniului imobiliar.

Organizatorii se așteaptă la o ediție de succes, având deja câteva previziuni: 140.000 de vizitatori, dintre care 20.000 ar fi vizitatori profesionali din afara Turciei. „La capătul unei intense campanii de promovare, ne așteptăm la vizitatori din aproape 150 de țări, concentrându-ne în mod special de această dată pe cei din America și Europa.”, se arată în comunicatul de presă.

Ediția 2022 a IIFF a fost un succes, înregistrând cifre precum: 122.000 de vizitatori profesionali, dintre care 14.000 veniți din 138 de state. În ce privește expozanții, 850 de companii au adus în jur de 3000 de branduri în cele două locații expoziționale din centrul Istanbulului.

Cei interesați – vizitatori și expozanți – se pot înscrie, accesând platforma târgului.https://www.istanbulfurniturefair.com


Cei mai cei de la Brussels Furniture Fair 2022

În perioada 6-9 noiembrie, s-a desfășurat la Bruxelles o nouă ediție de târgului internațional de mobilier Meubelbeurs, la care a luat parte și revista Magmob prin persoana redactorului-șef Zilahi Imre. Un moment îndelung așteptat a fost decernarea premiilor Balthazar în cadrul acestui eveniment.

 +5
Design și inovație răsplătite cu trofeele Balthazar./Furniturefairbrussels.be  
  |  

Organizatorii au avut bucuria de a anunța o rată mare de participare pentru ediția acestui an: au fost înscrise în competiție 110 piese de mobilier, 65 dintre acestea aparținând expozanților din afara Belgiei. „Pe scurt, piesele au fost atât de numeroase, de variate și de internaționale încât au pus juriul într-o încurcătură: cum să aleagă dintre ele?” – se arată în comunicatul de presă. În cele din urmă, câștigătorii au fost hotărâți după cum urmează:

Best of Belgium: Blossom de la Mobitec, adică o masă de dining spectaculoasă prin estetică și inovatoare prin materialele din care este fabricată. Blossom are un blat oval așezat pe un picior-piedestal inspirat de forma unei lalele – privit de aproape, se compune din două elemente ce sugerează petalele încă închise ale lalelei. Materiale: resturi de fabricație provenite din producția de scaune și mese a producătorului belgian.  +5 www.furniturefairbrussels.be

Best International: Cheers de la Kler, o canapea minimalistă având ca elemente moi două forme geometrice. Șezutul dreptunghiular este combinat cu un spătar-braț de formă cilindrică rotunjită, asigurând cel mai mare confort în cel mai simplu mod cu putință. +5 www.furniturefairbrussels.be

Innovation Award: So Far So Good de la SOFAR reprezintă o canapea cu o speranță de viață tare lungă, mulțumită versatilității sale. Conceptul este cel al pernelor-șezut care se pot oricând schimba cu unele mai mari sau mai mici. Sunt îmbrăcate în huse cu fermoar, detașabile, astfel că se pot oricând spăla – și încă la mașina de spălat.  +5 www.furniturefairbrussels.be

Best of Design Street: Lili, creația a designerului Boukje Adriaensen. Ce este? Mobilier stradal pentru copii, inspirat de metoda de educație Montessori. Pentru a-l înțelege și folosi, trebuie să te pui în mintea unui copil – iată o piesă de mobilier stradal care să-i bucure pe cei mici, ajutându-i să-și consume energia folosindu-l.  +5 www.furniturefairbrussels.be

Despre târgul Meubelbeurs
Prima ediție a avut loc în anul 1937, deci vorbim despre un eveniment cu tradiție în Belgia. Obiectivul: punte de legătură între producătorii de mobilier și distribuitorii de pe piața națională, ulterior internațională. Târgul a crescut de la o ediție la alta ca prestigiu, ajungând unul de talie europeană cu participare regulată din partea expozanților din țări precum: Olanda, Franța, Luxemburg, Marea Britanie, Elveția, Germania și țările scandinave.


Standurile românești de la Orgatec 2022

Orgatec 2022 a avut loc la finalul lunii octombrie și dincolo de succesul anunțat de organizatori, a marcat și un succes al țării noastre. La acest mare târg internațional au participat cinci companii din România, cu standuri reușite.

 +7
Prezență onorantă la cel mai mare târg dedicat amenajărilor office/Orgatec.com  
  |  

Cele cinci companii au fost ASKIA Furniture, Traffic Chairs, Plexirom, Infinity Divisions și Greenforest. A fost o ediție vie, caracterizată de inovație și sustenabilitate, atrăgând vizitatori profesionali în număr mare.

Standul ASKIA Furniture a fost amenajat în jurul colecției Kameleon, o colecție dedicată soluțiilor acustice pentru spațiile office. Standul a reprezentat o colaborare între ASKIA, Corvin Cristian Studio și Ioka Design. Printre exponate s-au regăsit cabinele office în mai multe variante de dotări și estetică, dar și piese de mobilier deja consacrate precum Marco Stool.  +7 www.facebook.com/askiafurniture +7 www.facebook.com/askiafurniture

Standul Traffic Chairs s-a caracterizat prin culoare. Au fost expuse scaune office din materiale diferite, inclusiv piele ecologică, modelele provenind din colecții cât mai variate – scaune de birou cu spătar înalt și reglabil, scaune fixe sau scaune de tip directorial. Accentul s-a pus însă pe creativitate la nivelul cromaticii, iar scaunele au surprins prin spătar în culori neașteptate, prin șezut cu model curcubeu, prin tetiere în nuanțe vibrante.  +7 www.facebook.com/TrafficChairs +7 www.facebook.com/TrafficChairs +7 www.facebook.com/TrafficChairs

Standul Infinity Divisions a expus sistemele de compartimentare pentru birou marcă proprie, caracterizate prin folosirea sticlei. Trei modele au fost puse sub lumina reflectoarelor la Orgatec 2022, cel mai inovator fiind Infinity Light, exclusiv din sticlă securizată și lipsit de îmbinări vizibile. În acest fel, compartimentarea se face la modul practic, funcțional și aproape invizibil din punct de vedere estetic.   +7 www.zf.ro

Următoarea ediție Orgatec se va desfășura în perioada 22-24 octombrie 2024.