Câștigătorii Pure Talents Contest 2020

Cea de-a șaptesprezecea ediție a Pure Talents Contest s-a desfășurat la Köln, în 13 ianuarie 2020, în cadrul imm cologne. Din douăzeci de participanți, au fost desemnați trei mari câștigători. S-au mai acordat două mențiuni și un premiu special.

 +6
S-a acordat în premieră și premiul din partea audienței/Imm-cologne.com
  |  

Premiul întâi a revenit mesei Levi, creație a doi designeri din Germania, Marie Kurstjens și Iva Coskun. Masa are un cadru de susținere metalic și un blat din lemn, dar ceea ce o face atât de specială este felul în care răspunde nevoii de mobilitate a omului modern. Cu ajutorul unui accesoriu tehnic, cadrul metalic poate fi configurat în așa fel încât masa să-și schimbe forma geometrică, de la o masă pătrată, tipică de mic dejun să zicem până la o masă dreptunghiulară, specifică sălilor de conferințe. +6 www.imm-cologne.com +6 www.imm-cologne.com

A fost premiat și un produs atipic pentru Pure Talents Contest: Omit, un aspirator manual, creat de Hiroyuki Morita din Japonia. Omit este un dispozitiv de curățare non-electric, răsplătit cu un premiu de design pentru aspectul său... decorativ! Spre diferență de aspiratoarele obișnuite, care nu prea au ce căuta la vedere, Omit arată bine și expus pe un raft de bibliotecă. +6 www.imm-cologne.com

Al treilea premiu Pure Talents Contest 2020 a revenit unui designer tot din Germania: Sofia Souidi, pentru Jojo, un dispozitiv de iluminat electric, dar creat în cel mai poetic stil posibil. Jojo se aprinde printr-un buton de tip sfoară și pe măsură ce timpul trece, își pierde din intensitate până ce se stinge singură. Concept: lampa trebuie să amintească proprietarului de scurgerea timpului. +6 www.imm-cologne.com

Pentru prima dată în istoria Pure Talents Contest, a fost înmânat și premiul din partea publicului. Votul s-a făcut via Instagram, iar câștigătorul a fost desemnat un tânăr designer din Polonia, Fillip Lenarick, pentru scaunul Flow. Principalele calități ale scaunului Flow: ușor de asamblat, foarte confortabil. +6 www.imm-cologne.com

Ca tendințe, designerii s-au concentrat pe nevoia de sustenabilitate, mobilitate și funcționalitatea pieselor expuse. Un interes aparte a fost acordat folosirii responsabile a resurselor naturale.


imm cologne 2020 – canapele și fotolii uimitoare

A început încă de ieri ediția 2020 a imm cologne, la Köln, acolo unde se desfășoară an de an. Printre noutățile cele mai surprinzătoare se regăsesc piesele clasice de living, canapele și fotolii. Numai că doar clasice nu se mai poate zice că sunt.

 +5
Trenduri neașteptate în materie de fotolii și canapele, la imm cologne 2020/imm-cologne.com
  |  

Dacă e să ne luăm după ceea ce producători de mobilier din întreaga lume expun la imm cologne 2020, livingurile nu vor mai arăta deloc așa cum sunt ele astăzi. Schimbările propuse de expozanții de la imm cologne 2020 sunt majore, pornind de la culori, materiale și ajungând cu designul dincolo de așteptări.

Compania elvețiană de Sede a uimit și anul acesta la Koln cu canapeaua sa DS-1025, inspirată din nevoia de apropiere între oameni. Canapeaua se compune din două elemente alăturate, create sub forma unei terase în trepte pe care poți sta relaxat la taclale. Cele două elemente ale canapelei pot fi mutate și dispuse în mai multe moduri, pot fi și separate, împrospătând amenajarea de câte ori se simte nevoia. +5 www.imm-cologne.com

Din Italia, compania Tonon a adus la imm cologne 2020 cel mai nou produs al său: scaunul Flower, potrivit și în rol de fotoliu într-un living minimalist, dar îndrăzneț prin culoare. Flower inovează prin armonia dintre designul sculptural și gradul de confort pe care îl oferă. Aparent, un scaun ca o floare care-și deschide petalele, în realitate, o piesă pentru relaxare.  +5 www.imm-cologne.com

Ligne Roset din Franța a lansat astăzi la imm cologne poate cea mai incredibilă canapea, Asmara, în ediție aniversară – 160 de ani de la înființarea companiei. Asmara este o canapea futuristă, creată dintr-o grămadă de module ce pot fi mutate și schimbate între ele la nesfârșit, în căutarea unui loc mereu nou de relaxare cu prietenii sau familia.  +5 www.imm-cologne.com

De la Molo din Canada vine cea mai mare canapea din carton – o adevărată inovație în ce privește dimensiunile de folosire în raport cu dimensiunile de depozitare. Această canapea enormă are forma unui taburet la mărimi exagerate, asigurând rezistență și relaxare pentru membrii întregii familii. Secretul este structura sa de fagure, structură îmbrăcată în material textil și disponibilă în mai multe culori pline de viață. +5 www.imm-cologne.com

Revenim zilele viitoare cu și mai multe piese de mobilă spectaculoase de la imm cologne.
 


MUT Design – invitatul de onoare al ediției 2020 imm cologne

Ediția 2020 a îndelung așteptatului imm cologne stă să înceapă. În perioada 13-19 ianuarie toată lumea bună din industria mobilei, accesoriilor și designului va fi cu ochii pe Köln, acolo unde urmează să se stabilească cele mai noi, ingenioase trenduri ale industriei.

O viziune „A la Fresca”! Mutdesign.com
  |  

Anul acesta, onoarea de a amenaja pavilionul denumit Das Haus a revenit studioului de arhitecți de interioare MUT Design. Aceștia au anunțat deja tema amenajării: „A la Fresca”, o interpretare nouă a spațiului interior, conceput cu acest prilej ca o deschidere spre natură și spargere a granițelor interioare. Revine fascinația pentru formele geometrice simple, dar într-un mod suficient de complicat încât Das Haus să fie, ca-n fiecare an, o suprafață uluitoare.

Viziune: combinație între forme geometrice; mobilă minimalistă; spațiu complet deschis spre exterior

MUT Design a dezvăluit deja câteva informații care să suscite interesul: Das Haus va fi divizat cu ajutorul unor panouri convexe în patru încăperi rotunde, concentrate în jurul unui spațiu central, dar complet deschise spre exterior. Pentru a sublinia viziunea disoluției dintre indoor și outdoor, MUT Design evită cu prilejul imm cologne orice sursă de iluminare artificială. În schimb, spațiul central în jurul căruia sunt concentrate încăperile este iluminat cu un sistem care să imite aproape la perfecție lumina naturală pe măsură ce soarele traversează cerul de-a lungul unei zile.   

Amenajare ingenioasă: patru încăperi dispuse în mod neașteptat

Întreaga amenajare Das Haus realizată de MUT Design promite să răstoarne tipare. Casa pare organizată exact invers decât se obișnuiește: spațiul de recreere în liniștea grădinii este amenajat chiar în centrul pavilionului, iar cele patru încăperi deschise complet spre exterior sunt încăperile de regulă dedicate exclusiv spațiului indoor: bucătăria, baia, o încăpere dedicată odihnei și una dedicată activităților. Stilul?  Multifuncțional!

Stil și culoare: mediteraneene

Scânteia care însuflețește și asigură personalitatea amenajării Das Haus la imm cologne 2020 este desprinsă din stilul mediteraneean de arhitectură și design interior. Pornind de la conceptul clasicelor terase în stil mediteraneean, amenajarea Das Haus este plină de culoare și originalitate. Spațiul interior se îmbină perfect cu cel exterior, practic nu există delimitare între aceste două tipuri de spații.

Bănuiesc că după atâtea informații interesante, ați dori să vedeți și niște imagini. Deocamdată ne e posibil. Abia din 13 ianuarie, Das Haus va face ocolul lumii într-o galerie foto de excepție.


CoeLux a câștigat Good Design Award Australia

La final de 2019, vă arătăm adevărații învingători ai anului. Prestigiosul Good Design Award Australia a fost decernat unui produs care a ieșit în evidență reușind să reproducă fidel lumina și aspectul cerului senin – CoeLux.

 +2
Un trofeu pe măsura inovației/Coelux.com
  |  

Semn că designul evoluează în sensul recreerii lumii, anul acesta unul dintre premiile cele mai importante ale designului internațional a revenit tehnologiei CoeLux, aflată în spatele unui sistem de iluminare a spațiilor interioare ce copiază aproape la perfecție senzația de văzduh liber. Este vorba despre luminatoare absolut revoluționare.

„CoeLux este o combinație inteligentă de știință, know-how, tehnologie și creativitate care oferă un produs remarcabil. Cu ajutorul acestui produs, se poate instala un luminator hiperrealist să zicem într-un apartament de la parterul blocului, fără a deranja în vreun fel vecinii de la etajul superior. Ce soluție minunată! Este o realizare extraordinară, mai ales ținând cont de numărul mare și de calitatea produselor înscrise în cursa pentru Good Design Award Australia”, se arată în motivarea deciziei juriului.

Luminatoarele reconstituie la perfecție impresia de cer liber și lumină a soarelui, iar despre ele MagMog a scris deja un material.

Despre Good Design Award Austrialia

Este un trofeu înființat cu 60 de ani în urmă, sub umbrela Casei Regale a Marii Britanii, urmărind să încurajeze și răsplătească designul inovator, designul capabil să influențeze pozitiv dezvoltarea economică a Australiei și a lumii întregi până la urmă. Este unul dintre cele mai importante trofee ale Australiei care de-a lungul timpului a adunat un palmares respectabil: 700 de candidaturi, din partea a 378 de branduri, 123 dintre acestea provenind din afara Australiei. +2 MagMob

Criteriile de desemnare a câștigătorului sunt deja legendare: manufactură și construcție la cele mai înalte standarde, inventivitate, originalitate, aspect și ușurință în folosire. Începând cu anul 1968, Good Design Awards Australia este prezidat onorific de Prințul Philip al Marii Britanii.


Evenimentele anului 2019 – retrospectivă

Un an plin de evenimente tocmai se încheie. Magmob a participat de-a lungul lui 2019 la câteva dintre cele mai importante târguri internaționale dedicate mobilei și accesoriilor. Vă reamintim pe scurt cum a fost!

 +6
Pe scurt, cam ce s-a întâmplat pe plan internațional în 2019
  |  

Așa cum se întâmplă la fiecare început de an, în Germania, la Koln, se desfășoară un eveniment major pentru industria producătorilor de mobilă și accesorii, inclusiv pentru domeniul amenajărilor interioare – imm cologne. Ediția 2019 a fost una dintre cele mai reușite, atât din punctul de vedere al numărului mare de participanți și vizitatori, cât și prin trendurile care s-au afirmat. Ca stil de amenajare, a dominat o nevoie de întoarcere spre o estetică plină de căldură, o estetică a ospitalității, susținută însă de funcționalitate modernă. Combinații de culori odihnitoare și totuși pline de... culoare, design care îndeamnă la relaxare și tihnă, o atmosferă de casă cu adevărat locuită. +6 MagMob

În luna martie 2019 a avut loc o nouă ediție IFEX – Indonezia International Furniture Expo – unde o premieră absolută a constat într-o expoziție inedită, denumită Craftnation și dedicată meșteșugarilor locali. Inedită nu e doar prezența acestor rude mai mici ale producătorilor de mobilier, ci și expoziția în sine, având colecții de piese de mic mobilier și accesorii realizate în chip tradițional, dar beneficiind de design inovator, adaptat cerințelor omului modern. +6 MagMob

Meble Polska, ediția 2019, s-a desfășurat în luna martie și a marcat trecerea acestui eveniment de la unul destinat promovării mobilierului produs în Polonia, la un eveniment dedicat mobilei din toată lumea. Au participat oameni din nu mai puțin de 65 de țări, accentul căzând tocmai pe diversitatea stilurilor și designului. A fost una dintre cele mai benefice ediții din punctul de vedere al contactelor de afaceri. +6 MagMob

În luna mai 2019, în Malaysia s-a desfășurat o nouă ediție a târgului MIFF – Malaysian International Furniture Fair,  unde elementul de noutate (și încântare) l-a constituit prezența... românească. Un număr de 60 de producători de mobilă din România au fost prezenți, sub forma a două grupuri organizate de Romanian Wood Crafts și Cluster Mobilier Transilvan. +6 MagMob

Unul dintre cele mai așteptate evenimente dedicate mobilierului la nivel internațional a fost Spoga+Gafa, care a avut loc la Köln, mai spre finalul anului 2019, adică în toamnă. Tema principală a fost nevoia omului modern de a se bucura de cel puțin același confort și funcționalitate la nivelul mobilierului outdoor, ca și în cazul mobilierului de interior. Accentul a căzut pe tehnologia smart și pe soluțiile de dezvoltare a unei grădini verzi în mijlocul orașelor aglomerate. +6 MagMob

Cam așa a fost 2019 în ce privește evenimentele industriei. Organizatorii promit însă ediții și mai interesante în 2020.