Catalogul IKEA împlinește 70 de ani

...și trece în online. Se împlinesc 70 de ani de la prima ediție a catalogului IKEA, iar momentul este celebrat printr-o schimbare majoră - din print în digital. Ediția 2021 a catalogului IKEA se lansează în format web. Coperta e gata!
 

2021 - prima ediție online a catalogului IKEA
  |  

De acum, catalogul IKEA se află deci la un click distanță, sub forma unui ghid digital disponibil cu surse de inspirație și soluții moderne, pline de confort pentru orice locuință privată. Coperta ediției 2021 este dedicată somnului, dar catalogul în sine va putea fi accesat începând cu mijlocul lunii august. Așadar fanii IKEA nu vor mai primi acasă catalogul printat, ca-n fiecare an, ci îl vor accesa online.

„Se pare că viața de acasă nu a fost niciodată atât de importantă ca acum, iar noi, la IKEA, am căutat să răspundem prin intermediul noului Catalog, un material în format modern, în care împărtășim cunoștințe și inspirație pentru mobilarea casei. Așa cum indică și coperta, tema Catalogului IKEA 2021 gravitează în jurul somnului, iar noi înțelegem perfect că o singură soluție nu poate fi potrivită tuturor. Unii oameni preferă să doarmă în timpul zilei, alții se odihnesc mai bine pe canapea. Suntem diferiți, dar cu toții visăm la un somn tihnit. Vrem să oferim soluții pe care să și le poată permite toată lumea, soluții pe înțelesul tuturor, soluții în care oamenii să se regăsească,” a declarat Theodor Nica, Communication and Interior Design Manager, IKEA România.

Un avantaj al ediției digitale a catalogului IKEA este posibilitatea de a identifica imediat produsele din imagini, ajungând în pagina de informații a produsului foarte repede și simplu. De acolo, poate fi amplasat în coșul de cumpărături, iar procesul de achiziționare devine ultramodern și rapid.

De ce format digital? Din nevoia de sustenabilitate, din dorința de a reduce impactul asupra resurselor naturii, urmând ca până în anul 2030 să nu mai rămâne disponibilă decât variata digitală a catalogului IKEA. Totuși, pentru că până în 2030 mai e ceva timp, fanii formatului clasic al catalogului IKEA îl pot obține totuși, direct din magazinul IKEA, în spațiile deja consacrate. Catalogul va fi imprimat pe hârtie 100% sustenabilă, certificată FSC.

Versiunea digitală a Catalogului va fi disponibilă de la mijlocul lunii august, iar clienții pot ridica varianta printată din magazine începând cu 1 septembrie.


Casa Rusu a lansat mobilier modular la Târgu Mureș

Magazin nou la Târgu Mureș. În plină stare de alertă, Casa Rusu a deschis azi un showroom cu vânzare, dar în cadrul unui eveniment ușor atipic, adaptat condițiilor de pandemie. Adică în cadrul unei conferințe de presă online.

 +4
  Șase colecții de mobilier modular lansate online de CasaRusu.ro
  |  

Joi dimineața la ora 9:00, în Târgu Mureș s-au deschis ușile celui mai nou magazin Casa Rusu din România. Inaugurarea a avut loc în condiții de maximă securitate dată fiind situația de alertă, iar conferința de presă s-a desfășurat în mediul online. Carmen Alexandru, director regional Casa Rusu, a anunțat cu acest prilej șase noi colecții de mobilier modular, toate fiind disponibile în magazinul tocmai deschis în Târgu Mureș, dar și în platforma online a producătorului. Este o premieră pentru Casa Rusu, cele șase colecții de mobilier modular adresându-se amenajărilor în stil modern, în special pentru living și dormitor.

„Aveam în plan de mult timp deschiderea unui magazin Casa Rusu în Târgu Mureș, dar în general căutăm spații de showroom foarte mari. Suntem fericiți că am găsit acest spațiu și am putut lansa astăzi acest showroom  în Târgu Mureș”, a declarat Marius Raia, director de expansiune în cadrul Casa Rusu.
În ce privește categoriile de produse Casa Rusu disponibile în magazinul din Târgu Mureș, acestea acoperă o gamă largă de necesități de mobilare: piese pentru livinguri, pentru dining, pentru bucătărie – de la electrocasnice până la mese și scaune. În portofoliul Casa Rusu intră mobilă tapițată și netapițată, dar  și o gamă variată de decorațiuni interioare și accesorii textile.

„Ceea ce ne diferențiază de concurența sunt diversitatea pieselor de mobilă și calitatea. Diversitate pentru că acoperim toate încăperile casei, iar calitatea include atât calitatea produsului, cât și pe cea a serviciilor – servicii de asistență, montaj, asamblare. Fiind vorba de sisteme modulare, se pot configura în funcție de utilitatea cerută de client”, a explicat Marius Raia. Printre aceste servicii există și cel de consiliere, un program de virtual planner pentru configurarea mobilei de living și bucătărie în funcție de dimensiunile cerute de fiecare client în parte. Simulatorul este disponibil și în mediul online pe site-ul CasaRusu.ro.

Categorii de clienți cărora li se adresează cele șase colecții modulare lansate de Casa Rusu la Târgu Mureș – colecțiile modulare tocmai lansate sunt variate ca preț și design, tocmai pentru a satisface cât mai multe categorii de clienți.

Până la finalul anului 2020, urmează să mai fie deschise încă două showroom-uri Casa Rusu: unul în București, și cel de-al doilea în Iași, iar pentru anul 2021 planurile Casa Rusu includ noi magazine de lansat în Craiova, Deva, Turda și Miercurea Ciuc. +4 www.casarusu.ro +4 www.casarusu.ro +4 www.casarusu.ro

 


CIFF 2020 se ține!

China International Furniture Fair se numără printre târgurile internaționale de mobilă care urmează să se desfășoare în condiții speciale anul acesta. Ediția cu numărul 45 ar fi trebuit să se desfășoare încă din luna martie, dar a fost amânată în contextul pandemiei de COVID-19.

Ediția 2020 va avea totuși loc/Ciff.Furniture
  |  

Unul dintre cele mai importante evenimente din industria mobilei la nivel mondial, CIFF era programat să aibă loc în două etape: 18-21 martie, târgul dedicat mobilierului casnic și accesoriilor decorative, respectiv 28-31 martie, faza destinată mobilierului de tip office, mobilierului HoReCa și noilor tehnologii.  Din pricina izbucnirii pandemiei de COVID-19, ediția a 45-a CIFF nu s-a mai ținut, organizatorii precizând că urmează să revină cu noi propuneri de desfășurare.

Și conform așteptărilor, ediția a 45-a a CIFF va avea într-adevăr loc anul acesta. Se ține la finalul lunii iulie – între 27 și 30 ale lunii, la Guangzhou. Spre diferență însă de edițiile anterioare, aceasta se va desfășura într-o singură fază, reunind sub aceeași cupolă și în același timp sectoarele de mobilă pentru acasă și mobilă pentru spații publice. Producători din toată lumea vor expune colecții de mobilă pentru indoor și outdoor, decorațiuni, accesorii textile.

Înscrierile expozanților sunt în toi, iar organizatorii se așteaptă la o participare mulțumitoare în condițiile actuale.


SDHOUSE.ro – cel mai nou magazin de stil scandinav

Se lansează o nouă platformă de shopping online în România: sdhouse.ro, magazin de mobilă și accesorii în stil scandinav. Inițiativa aparține companiei Scandinavian Design House, cu o experiență de 15 ani pe piața internațională.

 +4
Mobilier în stil scandinav, la un click distanță/Sdh.ro
  |  

Sdhouse.ro reunește în prezent, colecții de mobilier, accesorii, decorațiuni și finisaje, pentru întreaga familie. Sunt peste 10.000 de produse, reprezentând branduri de top precum Vox, Innovation Living, Cane-Line, Cinas, Frandsen, Flexa, Djeco, Pinio, Lifetime sau Sirius, produse care se adresează tuturor membrilor familiei. Varietatea în funcție de grupe de vârstă e garantată – de la nepot la bunic, oricine poate găsi cel puțin 10 produse pe care să vrea să le aibă acasă.

„Noua platformă online vine în întâmpinarea pasionaților de design interior scandinav, modern, inteligent și urban, şi a celor care sunt în căutarea unor piese de mobilier şi accesorii premium, de care să se bucure o viaţă întreagă”, se arată în comunicatul de presă al Scandinavian Design House.

Pe lângă diversitatea produselor, noua platformă online pune la dispoziția clienților și servicii: design interior, montaj pentru mobilier și accesorii textile, serviciul de măsurători și service post-garanție. Există și o secțiune utilă de tur virtual, invitând utilizatorii platformei în cele patru magazine Scandinavian Design House, dar și cataloage de amenajări, puse la dispoziție spre inspirație, de către furnizorii de piese de mobilă și accesorii. Tot pentru inspirație în ton cu moda amenajărilor interioare este și pagina de blog a site-ului, unde sunt oferite informații legate de trenduri, reguli de amenajare și chiar sfaturi de îngrijire a mobilierului. +4 www.sdh.ro +4 www.sdh.ro +4 www.sdh.ro

Despre Scandinavian Design House
- peste 15 ani de experiență,
- peste 1,000,000 de piese de mobilier montate
- peste 5,000,000 de ore de montaj până în prezent.

Scandinavian Design House își propune să fie prima destinație pentru iubitorii de mobilier și decorațiuni cu design scandinav inteligent și urban, punând la dispoziție clienților săi un magazin online modern - sdhouse.ro, si cele patru magazine fizice: BoConcept (Șos. București-Ploiești 44C, Sector 1, București – Galeriile Mobexpert Băneasa), Fleximo Băneasa (Șos. București-Ploiești 44C, Sector 1, București – Galeriile Mobexpert Băneasa), Fleximo Zăgazului (Str. Zăgazului nr. 21-25, One Herăstrău Plaza) și VOX (Swan Office and Technology Park, Șos. București-Nord nr. 15-25).
 


Spectral Mobila deschide un nou magazin, în plină pandemie

După o amânare de 45 de zile din pricina pandemiei de COVID-19, cel de-al zecelea magazin Spectral Mobila s-a deschis totuși pe 15 mai. Inițial, deschiderea acestuia fusese stabilită pentru data de 31 martie. Locație: Târgu Jiu.

 +5
Eveniment petrecut la Târgu Jiu/Spectral.ro
  |  

Magazinul Spectral Mobilă din Târgu Jiu este primul magazin deschis în 2020 și al treilea în franciză după cele deschise anul trecut în Pitești și Calafat. Funcționează în regim de franciză, pe o suprafață de 270 mp. Investiția s-a ridicat la suma de 70.000 de euro.
"Cu siguranță deschiderea magazinului din Târgu Jiu, care este al zecelea magazin Spectral Mobilă, va fi de neuitat pentru noi din cauza contextului epidemiologic actual. Deschiderea inițială a magazinului a fost programată pentru 31 martie, iar amenajarea și investițiile în marketing au început încă din luna februarie. Pe măsură ce ne apropiam de data deschiderii, realizam că este compromisă deschiderea la acea dată, dar totodată existau materiale publicitare deja tipărite cu data de 31 martie, distribuția acestora era în plină desfășurare, marketingul online deja avea un buget semnificativ consumat pentru acea dată și am luat decizia să deschidem totuși pe 31 martie deși traficul și vânzările în celelalte magazine erau deja scăzute cu până la 90%. Nu am vrut să-i dezamăgim pe cei care, în ciuda situației de atunci, ar fi venit să ne vadă produsele în ziua deschiderii. Absurdul contextului a creat o situație delicată pe care acum o percepem ca amuzantă. Pe 31 martie am deschis magazinul, iar a doua zi, pe 1 aprilie acesta s-a închis, angajații intrând în șomaj tehnic. Odată cu încheierea stării de urgență, pe 15 mai magazinul s-a deschis cu program normal și sperăm că nu vor mai exista perioade de inactivitate cauzate de eventuale restricții reintroduse de autorități”, a declarat Dan Dodiță, director de vânzări al Spectralcom SRL.

Magazinul din Târgu Jiu este al zecelea magazin Spectral Mobilă după cele deja deschise în Bârlad, București, Buzău, Calafat, Călărași, Galați, Râmnicu Sărat, Pitești și Tecuci.