logo logo

MagMob este o revistă speciali­zată în domeniul mobilei, din care vă puteţi inspira atunci când trebuie să faceţi o ale­gere pentru casa, biroul sau gră­dina voastră.

Publicitate

Fast Forward Editorial SRL

540322 Târgu Mureş, Str. Bistriţei nr. 9
Romania, jud. Mureş
RO 24342230 • J19/828/2008

+40-730-190077

zilahi@magazinulmobilei.ro

Colecția IKEA ART EVENT 2019, în România la RDW!

Opt designeri cu viziuni artistice diferite au creat opt covoare cu o expresie unică și îndrăzneață. Acestea s-au transformat într-o colecție de obiecte de artă, în stoc limitat, care se va afla la dispoziția publicului din România exclusiv online.

IKEA_EVENT_ART_2019-4125
O colecție de covoare speciale, transformată în eveniment de artă: IKEA ART EVENT 2019!
Publicitate
Andreea Chiru  |  16 Mai 2019

Cele opt covoare în ediție limitată sunt confecționate manual, din materiale naturale. Se vor găsi pe site-ul www.ikea.ro începând cu data de 23 mai, iar românii dornici să le vadă cu ochii lor în realitatea noastră, nu cea virtuală, vor avea această ocazie în timpul festivalului Romanian Design Week, sub forma unei expoziții experimentale: IKEA ART EVENT 2019. Aceasta urmează să se desfășoare între 18 și 26 mai.

www.IKEA.ro

Covoarele care fac parte din ediția IKEA ART EVENT de anul acesta oferă opt răspunsuri diferite – și opt moduri eclectice de a personaliza spațiul și au fost create de:

Supakitch, un artist francez a cărui abordare eclectică îmbină tehnici diverse precum vopseaua acrilică, silkscreen, colajul și tatuajul. Covorul creat de el a fost inspirat de șerpi.

www.IKEA.ro

Chiaozza, un duo de artiști americani – Adam Frezza și Terri Chiao, lucrează în mai multe forme: sculptură pictată, instalație, colaj și fotografie. Covorul lor este „Inspirat de scenele de primăvară din deșerturile sud-vestului american.”

Craig Green, designer londonez, absolvent al prestigioasei Central Saint Martin, și unul dintre cei mai inovatori creatori de modă masculină. „Prin acest covor mi-am dorit să explorez ideea paradisului, a evadării din realitate. Ideea de a crea un portal sau o ușă pentru a ne teleporta într-un loc mai bun.”

www.IKEA.ro

Noah Lyon, artist multidisciplinar care a expus în galerii și muzee din toată lumea. Arta lui este inclusă în colecțiile MoMA, The Tate Britain, The Menil Collection, The Brooklyn Museum și The Whitney Museum of American Art. Covorul lui, inspirat de indienii Navajo, „surprinde viețile noastre interconectate într-un vârtej în timp ce lumile noastre fac tumbe prin univers.”

Misaki Kawai, artistă japoneză, cunoscută pe plan international pentru instalațiile create din papier-mache, lemn, textile și alte materiale artizanale precum fetrul și firele. Ea crede că arta este despre bucurie, iar covorul său este dovada acestui lucru: „Mi-a plăcut să creez acest covor, este un obiect foarte… blănos.”

Filip Pagowski, designerul care a creat simbolul Comme des Garçons Play, a realizat un covor minimalist pentru IKEA ART EVENT 2019: „Ideea din spatele acestui design a fost noțiunea de a țese, cu imaginea care reflectă mecanica folosirii firelor pentru a crea un covor.”

www.IKEA.ro

Seulgi Lee, artist coreean-francez al cărui covor personifică expresia franceză „ca un pește în apă”. Toate covoarele au potențialul de a defini un spațiu. Prin covorul său, Seulgi vrea să întruchipeze lumina apei și culori radiante.

Virgil Abloh, Men’s Artistic Director la Louis Vuitton și fondatorul brandului de modă Off-White. Covorul său este un răspuns ironic la grijile părinților care protejează mobila din casă de activitățile copiilor: „Keep Off.”

www.IKEA.ro

Iubitorii de design sunt invitați să deschidă pagina IKEA.ro în dimineața zilei de 23 mai, pentru lansarea colecției IKEA ART EVENT 2019, exclusiv online. Până atunci, IKEA îi invită pe toți să o viziteze, fotografieze și să o admire în cadrul festivalului Romanian Design Week, între 18 și 26 mai, în Piața Universității, Bd. Elisabeta nr. 5, la etajul 2.