logo logo

MagMob este o revistă speciali­zată în domeniul mobilei, din care vă puteţi inspira atunci când trebuie să faceţi o ale­gere pentru casa, biroul sau gră­dina voastră.

Program de promovare la export

Fast Forward Editorial SRL

540322 Târgu Mureş, Str. Bistriţei nr. 9
Romania, jud. Mureş
RO 24342230 • J19/828/2008

+40-730-190077

zilahi@magazinulmobilei.ro
Publicitate

Connections – tema ediției 2023 a RDW

Organizatorii Romanian Design Week, adică The Institute și Unicredit Bank, au anunțat datele ediției 2023: 12 – 28 mai. Va fi o ediție destul de diferită de cea a anului trecut, atât prin revenirea la formatul de expoziție centrală, cât și prin tema și chiar intenția de a pune în valoare zonele istorice ale Capitalei.

Connections – tema ediției 2023 a RDW
Publicitate
Andreea Chiru  |  02 Februarie 2023

Aceasta este ediția cu numărul 11 a RDW și are ca temă nevoia de conectare la nivel creativ. Connections urmărește stimularea colaborării dintre diferitele industrii creative din România și se adresează arhitecților și designerilor, cu accent pe următoarele categorii: arhitectură, design interior, design de produs, graphic design și ilustrație. Perioada de înscriere a proiectelor s-a încheiat la începutul lunii decembrie 2022, după o prelungire a datei anunțate inițial.

Obiectivul aflat în spatele temei centrale a RDW 2023 este dezvăluit chiar de către organizatori: „Încercarea de a genera spații de dialog și procese de cross-contaminare creativă și dorința de a încuraja proiectele interdisciplinare și colaborative.”, se arată pe site-ul RomaniaDesignWeek.

La bază, este vorba despre promovarea proiectelor creative atât între actorii activi ai industriei culturale, cât și către publicul larg, cu accent pe creșterea standardului de calitate în arhitectură și design, pe bunele practici și pe stabilirea unor adevărate trenduri de urmat în viitorul imediat. Cu acest prilej, RDW 2023 își asumă rolul unui motor de stimulare creativă și culturală la nivelul întregii societăți bucureștene, nu doar la nivelul industriei de profil.

Revenirea la formatul unei expoziții centrale fizice implică anul acesta și o noutate: „Romanian Design Week invită participanții ultimei ediții a expoziției cu call (ediția 2021) să voteze înscrierile care merită recunoaștere. Dintre acestea, o serie de curatori pe fiecare domeniu (arhitectură, arhitectură de interior, fashion, graphic design, ilustrație, product design) va face selecția pentru expoziția fizică. Proiectele care merită aplaudate, dar care nu intra în expoziție, vor rămâne pe romaniandesignweek.ro ca exemple de bune practici și vor putea fi consultate pe tot parcursul anului.”

Din programul acestei ediții nu vor lipsi evenimentele-satelit, despre care organizatorii promit să fie în număr amplu; acestea se vor desfășura în zonele istorice ale Capitalei tocmai pentru a da și acestui aspect – istoria arhitecturală a Bucureștiului – o mai mare și binemeritată atenție. Cu alte cuvinte, ediția 2023 a RDW va urmări transformarea Capitalei într-una a creativității și colaborării la nivel cultural, mai mult ca oricând.

Publicitate
Publicitate