logo logo

MagMob este o revistă speciali­zată în domeniul mobilei, din care vă puteţi inspira atunci când trebuie să faceţi o ale­gere pentru casa, biroul sau gră­dina voastră.

Program de promovare la export

Fast Forward Editorial SRL

540322 Târgu Mureş, Str. Bistriţei nr. 9
Romania, jud. Mureş
RO 24342230 • J19/828/2008

+40-730-190077

zilahi@magazinulmobilei.ro

Culorile capătă textură și dimensiune în cadrul expoziției Haptic Perception

Joi, 28 iunie 2018, de la ora 18:00, la Galeria Horațiu Mălăele are loc vernisajul expoziției Haptic Perception a artistei Cornelia Petrea, curatoriată de Mihaela Ion. Spațiul Galeriei Horațiu Mălăele (str. Smârdan, nr. 37, București) este potrivit pentru lucrările într-o cromatică caldă a Cornelia Petrea, iar Mihaela Ion propune un concept curatorial capabil să transpună vizitatorii într-un cadru cultural ce inspiră simțul tactil.

cornelia_petrea-3430
Publicitate
Andreea Chiru  |  21 Iunie 2018

Expoziția poate fi vizitată până pe 12 iulie 2018 și, pe parcursul panotării evenimentului, duo-ul artist – curator va propune întâlniri cu publicul interesat.

Mihaela Ion, curatoarea expoziției Haptic Perception menționează: „Evenimentul se va desfășura într-un spațiu destinat consumului de cultură, un spațiu monocrom capabil să prezinte corespunzător lucrările artistei. Fiecare lucrare a Corneliei Petrea redă prin cromatică un alt aspect al unei percepții posibil tactile, de aici și numele expoziției Haptic Perception. Tablourile sale inspiră o anumită textură pentru fiecare culoare.”

Cornelia Petrea este un caz insolit de artistă care, fără un parcurs educațional în domeniul artei, reușește să expună și să vândă lucrările sale în Statele Unite ale Americii, Canada și țări din Europa, cea mai recentă expoziție la care a participat având loc în Monaco. Artista folosește acrilicele și tehnica de mixed media într-un joc artistic definit de spontaneitate, emoție și energie, joc în urma căruia rezultă picturi care atrag toate privirile. Cornelia Petrea își definește lucrările ca fiind medii vizuale care transpun o lume aflată între vis și aievea, realitate și imaginație artistică, transcendent și imanent.

„Fiecare lucrare prezintă un nou aspect al unei posibile realități, și de multe ori aceste lumi imaginate au nevoie de o pânză mai amplă, multe dintre creațiile sale fiind diptice sau triptice. Picturile sale nu au nevoie de o ramă, acestea își definesc perimetrul convențional prin culorile care se continuă natural și pe marginile sașiului”, afirmă Mihaela Ion, curatoarea expoziției.

Expoziția Haptic Perception se desfășoară în centrul vechi al Bucureștiului – Galeria Horațiu Mălăele – atrăgând astfel un nou public neemancipat din punct de vedere artistic. Evenimentul reprezintă prima expoziție personală a artistei, iar intrarea este liberă.

Cornelia Petrea, artistă ce lucrează și locuiește în București, are capacitatea nativă a de putea reda în lucrările sale o anumită percepție tactilă, de a transpune un univers paralel cu realitatea, un univers ce este relevat publicului prin alegerea numelui lucrării.

Mihaela Ion, manager cultural și curatoare din București,  are o experiență de peste 12 ani în domeniul vizual; ea a fondat proiectele Revista Atelierul și Noaptea albă a creatorilor și designerilor de produs, destinate promovării industriilor creative și culturale naționale și internaționale. Din 2018, este lector universitar în domeniul tranzacțiilor operelor de artă, și din 2016 co-organizează conferințele de Design de la Ambient Expo și BIFE SIM. S-a specializat în domeniul artei contemporane și a managementului cultural în Franța (Paris, 2017) și Marea Britanie (Londra, 2012).  Mihaela crede că arta și mai ales arta contemporană trebuie să se prezinte ea direct publicului larg, de aceea selectează spații neconvenționale pentru proiectele sale curatoriale: galerii de artă insolite, foaiere de clădiri de birouri, ateliere de artist.

 

Publicitate