logo logo

MagMob este o revistă speciali­zată în domeniul mobilei, din care vă puteţi inspira atunci când trebuie să faceţi o ale­gere pentru casa, biroul sau gră­dina voastră.

Program de promovare la export

Fast Forward Editorial SRL

540322 Târgu Mureş, Str. Bistriţei nr. 9
Romania, jud. Mureş
RO 24342230 • J19/828/2008

+40-730-190077

zilahi@magazinulmobilei.ro
Publicitate

Descoperă identitatea județului tău!

În cadrul unui proiect absolut inedit pentru România, fiecare dintre cele 42 de județe ale României beneficiază de un steag menit să-i exprime identitatea. Este vorba despre un proiect de design organizat de Asociația Local Design Circle.

forme_locale1-5724
42 de steaguri pentru 42 de județe - în cadrul RDW 2020
Publicitate
Andreea Chiru  |  24 Septembrie 2020

Pregătirile acestui proiect au început încă din luna iulie a anului în curs sub denumirea RO42 – forme locale, urmând ca forma finală să fie expusă odată cu celebrul eveniment Romanian Design Week. Pe scurt este vorba despre o provocare lansată designerilor din întreaga țară: să surprindă în designul imprimat pe un steag întreaga identitate a județului de baștină.

„A fost nevoie de realizarea unui index cu poziționarea pe hartă a designerilor sau artiștilor locali și verificarea disponibilității acestora pentru participarea în proiect. Unde nu a fost posibilă asocierea unui județ cu un participant care să fie chiar din acel județ, au fost contactați cei care s-au născut, dar au plecat din județul natal, care s-au mutat ulterior în județul respectiv sau care au o conexiune cu acel județ, precum casa bunicilor”, se arată în comunicatul de presă al Asociației Local Design Circle.
Steagurile realizate pentru cele 42 de județe ale României au făcut obiectul unei expoziții realizate pe gardul Muzeului de Național de Artă al României din Calea Victoriei, expoziție pe care bucureștenii o pot vedea în perioada 12-26 septembrie.

Local Design Circle

Evenimentul organizat de Local Design Circle se află la cea de-a doua ediție. „În cadrul primului eveniment Local Design Circle, în 2019, am luat pulsul comunității de design din București printr-o serie de întrebări la care am colectat un total de aproape 3000 de răspunsuri. Anul acesta ne-am dorit să creăm un cadru comun pentru comunitatea din întreaga țară”, a declarat  Andrei Grosu, membru fondator al Local Design Circle.

Ediția 2020 a propus participanților să construiască imagini de identitate locală pe baza formelor geometrice primare: cerc, pătrat, triunghi, dar cu posibilitatea de a crea și alte forme prin intersecții, suprapuneri sau redimensionări. Aceștia au realizat lucrările prin reinterpretări ale steagurilor existente sau creații originale.

„Cred ca este un proiect care merită dus mai departe, în această căutare a designerilor foarte buni de peste tot din România, în aceasta încercare de a-i aduce în jurul unei unice teme, o temă care are și darul de a crea emoție, conversație, poate și acțiune”, este de părere Andrei Borțun, organizator Romanian Design Week.

Printre participanți au fost designeri sau artiști cu experiență, dar și tineri studenți ai universităților de arte din țară.

LDC_Flag
Identiate locală pentru Municipiul București
Print
Identitatea locală a județului Mureș
Print
Identitatea județului Tulcea

Publicitate