logo logo

MagMob este o revistă speciali­zată în domeniul mobilei, din care vă puteţi inspira atunci când trebuie să faceţi o ale­gere pentru casa, biroul sau gră­dina voastră.

Program de promovare la export

Fast Forward Editorial SRL

540322 Târgu Mureş, Str. Bistriţei nr. 9
Romania, jud. Mureş
RO 24342230 • J19/828/2008

+40-730-190077

zilahi@magazinulmobilei.ro
Publicitate

Design românesc: top 5 invenții în 2016

Concursul Național de Design de Mobilier a ajuns în 2016 la ediția a XIV-a și și-a desemnat câștigătorii într-o atmosferă festivă, în cadrul târgului BIFE-SIM. Este vorba despre cei mai tineri designeri de mobilier din România.

masa_scursa_profil-1990
Ei sunt designerii viitorului!
Andreea Chiru  |  20 Decembrie 2016

Studenți sau masteranzi, designerii de mobilier desemnați câștigători în cadrul Concursului Național de Design de Mobilier 2016 au împărtășit cu publicul emoția creațiilor originale. S-au acordat trei premii principale, mențiuni și diplome de merit. Iată cele mai reușite piese de mobilier!

Premiul 1: Scaun „Contrapposte”. Autori: Gramatschii Andrei și Naghirneac Roman . Scaunul este realizat din minimum de piese posibil, ocupă puțin loc, iar asamblarea este o joacă de copil.
Materiale reciclabile: șezut din piele naturală, postament din lemn masiv de stejar, picioare metalice din inox. Funcție ergonomică.
Amenajare: spații publice – oficiu cu tendințe moderne, folosit pentru discuții lejere, iar scaunul de este  gândit pentru un coffee-bar; spații private – locuință tinerească, amenajată în stil industrial chic.

scaun_contrapposte-1987
Premiul I la Concursul National de Design de Mobilier 2016

Premiul 2: „Lazy Nightstand”. Autori:  Ursu Vladlen și Mesca Ion
Este o piesă de mobilier integrată trendului de multifuncționalitate ce domină industria actuală a designului, o piesă aparent complicată, misterioasă, concentrată pe principiul modularității, al valorificării spațiilor mici. Elemente componente: măsuță ajustabilă pentru laptop, măsuță pentru micul dejun cu extensii retractabile și un mic taburet cu compartiment pentru depozitare. În poziție de repaos, are aspectul și funcțiile unei măsuțe de companie sau ale unei noptiere clasice.

lazy_nightstand-1989
Premiul II - Concursul National de Design de Mobilier 2016

Premiul 3: Măsuță cafea „EN”. Autor: Gheorghiu Daniela
Măsuța EN este o interpretare minimalistă a măsuței de cafea, în două variante de dimensiune și culoare; împreună reprezintă un set ce poate fi folosit inclusiv ca măsuță și taburet. Material: lemnul natural. Modul de îmbinare și prindere a celor patru picioare suple este un detaliu de originalitate și o soluție de design aparte pentru blatul mesei.

masuta_EN-1991
Premiul III - Concursul National de Design de Mobilier 2016

Set „Mobilier pentru copii” – Mențiune. Autor: Ianaciuc Lăpușan Diana Lucia Maria
Sursa de inspirație: nevoile unei mămici active.
Design: stil minimalist, practic și multifuncțional. Este un set de mobilier pentru copii ce poate fi folosit ani la rând, de la vârsta de 3 luni a bebelușului, până la vârsta adolescenței. Pentru primă perioadă, setul conține un leagăn și un fotoliu pentru mămică, dar după trecerea anilor poate fi folosit ca un set de relaxare – băncuță și scăunel.

mobilier_pt_copii-1992
Mentiune - Concursul National de Design de Mobilier 2016

Masa „Hora” – Diplomă de Merit. Autor: Barbu Bogdan Alexandru
Sursă de inspirație: elemente românești de design tradițional – oameni în horă.
Materiale: placaj cu elemente gravate prin metoda laser
Design: elementul din centrul blatului este interschimbabil, existând mai multe variante de culoare (roșu/turcoaz) și model.

hora-1988
Diploma de merit - Concursul National de Design de Mobilier 2016

Au fost răsplătite cu diplome de merit și mențiune creațiile lui Robert Niculescu (scaunul Box Chair), Oana Maria Petrăreanu (măsuța Twining), Adelina Munteanu & Maria Sas (Cuier).

Rețineți numele lor – ei sunt designerii care vor scrie viitorul mobilei românești!

Publicitate
Publicitate