logo logo

MagMob este o revistă speciali­zată în domeniul mobilei, din care vă puteţi inspira atunci când trebuie să faceţi o ale­gere pentru casa, biroul sau gră­dina voastră.

Publicitate

Fast Forward Editorial SRL

540322 Târgu Mureş, Str. Bistriţei nr. 9
Romania, jud. Mureş
RO 24342230 • J19/828/2008

+40-730-190077

zilahi@magazinulmobilei.ro

Design şi comunitate creativă la Creative Night Talks din noiembrie

După opt prime conferințe online concentrate pe bunele practici din domeniul industriilor creative, urmează două noi ediții de excepție programate pentru luna noiembrie. Conferințele organizate de Revista Atelierul au creat un spațiu în care profesioniștii comunică, se conectează și învață unii de la alții.

Conferințele Creative Night Talks continuă!/Revista-atelierul.ro
Publicitate
Andreea Chiru  |  01 Noiembrie 2021

Invitații celor opt ediții ce au avut loc acest an și-au împărtășit perspectivele personale, din domeniul industriilor creative şi culturale în care activează    deschizând discuția despre importanța educației în cultură, mixul artă – tehnologie, colaborarea necesară între instituțiile publice și domeniul privat, arta urbană și cea contemporană, comunicarea culturală, comunități și noile forme de exprimare artistică.

Creative Night Talks va mai avea 2 ediții în luna noiembrie, transmise live pe site-ul www.revista-atelierul.ro și pe pagina de FB Revista Atelierul. Invitații care închid acest sezon al proiectului sunt specialista în design Mariana Nicolae, care va vorbi despre tendințe în design interior și în design în general, pe 4 noiembrie, și Cristina Potra-Mureșan, co-fondator și manager al centrului cultural independent FABER și Diana Caducenco, specialist în comunicare și relații publice la centrul cultural FABER, care vor povesti despre cum a luat viață proiectul și despre comunitatea coagulată în jurul său.

Mariana Nicolae este de profesie jurnalist, iar numele său se leagă de reviste de specialitate de design interior şi industrii creative. A participat la târguri internaționale, precum  Ambiente, Tendence, light&building, Christmasworld (desfășurate la Frankfurt), spoga gafa, spoga horse, FSB, aquanale, imm (care au loc la Koln), H.O.M.I și iSaloni, de la Milano, London Design Week, și BIFE România, de la București. Își fructifică experiența acumulată în mulți ani de presă pe site-ul unde scrie despre design, trend-uri, arhitectură, tehnologii inovatoare, brand-uri, evenimente ori personalități.

Cristina Potra-Mureșan este co-fondator și manager al centrului cultural independent FABER. Atașamentul față de Timișoara și oamenii săi, care stă și la baza FABER, a început să îmbrace forme concrete odată cu implicarea în Alergotura, Timotion și Fundația Comunitară Timișoara.  Diana Caducenco activează ca specialist în comunicare și relații publice la centrul cultural Faber.community și ca specialist în marketing digital la agenția Debordant. Centrul cultural independent din a cărui echipă fac parte a luat naștere prin reabilitarea unei clădiri din patrimoniul industrial al Timișoarei de către o echipă de oameni implicați de-a lungul anilor în diverse proiecte civice, sociale și culturale ale orașului. Având sloganul ”The Capacity Building”, centrul reunește spații de evenimente și întâlniri, bistro social, coworking, maker space și, nu în ultimul rând, multe energii din comunitatea creativă.

Edițiile anterioare, care i-au avut ca invitați pe dr. Andreea Grecu, expert cultural, Mihaela Ghiţă, redactor Radio România Cultural şi fondatoare a asociaţiei Qolony, dr. Sorin Predescu, director executiv al Casei Artelor din Timişoara – Direcţia Județeană pentru Cultură Timiş, Andrei-Ioan Racovițan, co-fondator feeder.ro și Unhidden,  Oltea Zambori – specialist în comunicare cultura-lă, Florin Cobuz, fondatorul Nod makerspace şi membru al juriului DIPLOMA, Sorina Jecza, co-organizatoare a Bienalei de artă contemporană Art Encounters şi fondatoarea Fundaţiei Interart Triade și pe Alin Rotariu, manager de producție al festivalului Simultan, pot fi urmărite în conti-nuare pe site-ul www.revista-atelierul.ro și pe pagina de FB Revista Atelierul. Cele 8 ediții au fost urmărite de peste 40.000 de privitori, oferind perspective ale profesioniștilor într-un format acce-sibil, de emisiune live şi online.   

www.revista-atelierul.ro
www.revista-atelierul.ro

Creative Night Talks este un proiect semnat de Revista Atelierul, ce digitalizează o arhivă colectivă a creativilor şi antreprenorilor culturali, demers realizat de o echipă capabilă să gestioneze și să implementeze un astfel de proiect pluridisciplinar. Creative Night Talks propune o abordare multidisciplinară a ceea ce devine un ghid de noi bune practici în domeniul industriilor creative şi culturale; proiectul a avut în ediţiile anterioare peste 24 de speakeri și primele două sezoane au fost urmărite de peste 80.000 de persoane. Creative Night Talks susţine în mod direct dezvoltarea continuă şi prezentarea susţinută a industriilor creative şi culturale din România, oferind acestui sector o vizibilitate constantă.

În cadrul acestui sezon Creative Night Talks, 7 ilustratoare (Gabi Toma, Alina Chiş – Rue Atelier, Diana Grigore – DAIA, Angela Mincă, Loredana Maholea, Alexandra Ciocan și Iulia Mirică) au realizat și o serie limitată de stickere şi cărţi poștale de autor.
Conferințele Creative Night Talks sunt moderate de Mihaela Ion, manager cultural cu o experiență de peste 15 ani în domeniul industriilor creative şi culturale internaţionale, cofondatoare a Revistei Atelierul, doctor în istoria artei și curator independent.