Löyly – saună plutitoare

Pornind de la conceptul de spațiu tihnit, menit relaxării totale, Löyly reprezintă interpretarea pe care un absolvent al Universității de Artă și Design din Lausanne a dat-o tradiționalei saune finlandeze. Tânărul se numește Trolle Rudebek Haar și ne propune o saună de montat în șase ore.

 +5
Un proiect realizat de un tânăr student arhitect./Noé Cutter
  |  

Un aspect inedit care ține de creativitatea lui Haar este faptul că a gândit acest proiect un pic altfel, și anume pentru amplasare pe apă. Dotată cu o mică terasă tip ponton, Löyly devine automat un spațiu nu doar de relaxare sub efectul aburilor, dar și un spațiu destinat socializării. E drept că nu încap decât trei persoane deodată pe suprafața saunei, dar și acest lucru e în ton cu vremurile pandemice până la urmă.

Materiale
Din rațiuni practice, sauna a trebuit construită din materiale pe cât de durabile și rezistente, pe atât de ușoare. Fiind un proiect creat de un tânăr arhitect, a ținut cont și de nevoia unei construcții prietenoase cu mediul. Așadar, Haar a ales să lucreze cu lemn de brad, recuperat de la un vechi gater din Finlanda. Ca finisaj, cel mai potrivit a fost uleiul de tec, care pe de o parte protejează excelent fibra lemnoasă și pe de altă parte păstrează aspectul natural al lemnului. Micuța saună Löyly dispune de un perete integral realizat din lemn, un perete realizat din panouri de policarbonat și pereți laterali, construiți parte din lemn, parte din policarbonat. Ușile sunt de tip culisant, ușoare și silențioase, cu o mișcare de alunecare menită să valorifice suprafața destul de redusă a saunei.

La interior, Löyly este amenajată în stil minimalist, având dotările tipice unei saune de tip scandinav – o băncuță de trei locuri și un cuptor pentru obținerea aburilor. Mica terasă tip ponton ce înconjoară spațiul de saună asigură un loc ideal pentru a combina sauna cu statul la soare.  +5 Noé Cutter

Pentru ședința foto de lansare a acestui proiect, Haar a ales lacul Geneva. Löyly poate fi amplasată pe suprafețe de ape liniștite, precum lagune, lacuri sau porturi. S-o asamblezi durează numai șase ore. +5 Noé Cutter +5 Noé Cutter +5 Noé Cutter
 


Solar Egg – cea mai grozavă saună mobilă

Creată la cererea companiei suedeze Riksbyggen, Solar Egg nu este doar o saună, ci un adevărat proiect internațional. Reprezintă o saună mobilă, care a reușit deja să stârnească curiozitate în toate marile orașe în care a ajuns.

 +5
O ciudățenie creativă/Designboom.com
  |  

Sauna Solar Egg a fost realizată de doi designeri suedezi, Mats Bigert și Lars Bergström, sub forma unei creații artistice menite să onoreze sursa căldurii pe pământ – soarele. Sursa de inspirație este, clar, oul de găină, dar structura exterioară este una fațetată, care se compune din 69 de plăci aurii, din oțel inoxidabil, ce reflectă lumina și mediul înconjurător, acolo unde sauna este transportată. Are o înălțime de 5 metri, iar interiorul măsoară în lățime circa 4 metri. Sub fațetele metalice, structura interioară a saunei mobile Solar Egg este tradițională, adică din lemn. +5 www.riksbyggen.se

Accesul în saună se face pe o scară destul de obișnuită. Sauna mobilă Solar Egg poate primi până la opt persoane deodată, asigurând toate funcțiile unei saune tradiționale. Un alt element de inspirație pur artistică e reprezentat de principala sursă de încălzire a saunei la interior: soba are forma unei inimi umane. În jurul sobei e prevăzută o bancă din lemn, suficient de lată și adâncă încât cei care o folosesc în același timp să aibă tot confortul necesar. +5 www.designboom.com +5 www.designboom.com

Sauna mobilă Solar Egg a fost inițial gândită să domine priveliștea suedeză a lacului Siljan, din orașul suedez Kiruna. Proiectul fiind însă inedit și de mare inspirație artistică, Solar Egg a devenit un adevărat simbol internațional, fiind mutată cu răbdare și în alte orașe europene, chiar americane. Se desface bucată cu bucată, fiind încă de la început gândită sub forma unei saune mobile. +5 www.riksbyggen.se

Sauna transportabilă Solar Egg a fost deja vedeta unor gale dedicate designului, precum German Design Awards, Red Dot Awards au London Internațional Awards.


Fibrex - piscine la tine acasă

Pentru că piscina este un vis, dar suprafața grădinii este o realitate, Fibrex vă propune o soluție-minune: minipiscinele. Au toate calitățile unei piscine, dar ocupă mult mai puțin teren decât o piscină obișnuită.

 +5
Atmosferă de vacanță, disponibilă oricând/Fibrexco.ro
  |  

Vacanța de vară e sinonimă cu piscina sub razele soarelui, dar cum ar fi să nu fie nevoie să pleci de acasă pentru o bălăceală la final de zi? În portofoliul fabricii Fibrex se regăsesc mai multe modele de minipiscine ce pot mulțumi orice proprietar de casă cu un strop de curte.

O soluție tare interesantă este minipiscina acoperită. La origine, vorbim de o piscină adaptată unei suprafețe reduse, pe care o poți folosi chiar și în zilele nu tocmai călduroase pentru că este închisă într-un soi de... seră. Principiul de încălzire e împrumutat de la seră, în rest, căsuța piscinei este confecționată din sticlă transparentă, cu acoperiș rotunjit și cu uși care glisează. E un soi de saună în aer liber, de amplasat pe terasa casei. Dimensiunile piscinei acoperite sunt 375 x305 x110 cm, dar se poate executa și pe comandă, la dimensiunile clientului. +5 www.fibrexco.ro

Cei care preferă piscinele cu beneficii tip jacuzzi, Fibrex a pregătit modelul Aqua, cu o formă perfect rotundă, recomandate a fi amplasate într-un spațiu acoperit. Dimensiunile sunt 300x300x103cm, iar modelul cu două trepte în adâncime face ca acest model să poată fi folosit atât de adulți, cât și de copii, sub supravegherea adulților. +5 www.fibrexco.ro +5 www.fibrexco.ro

O altă propunere de la Fibrex este piscina-jacuzzi Palma, un model ideal de amplasat pe o terasă acoperită și destinată clipelor de intimitate la finalul zilei. Are toate calitățile unui jacuzzi, cu funcții de hidroterapie incluse, dotată cu lampă subacvatică și jeturi turbo. +5 www.fibrexco.ro

Despre Fibrex
Înființată cu 20 de ani în urmă, Fibrex este o fabrică de obiecte sanitare și mobilier pentru baie, cu sediul în Cluj.
„În anul 2000 conducerea companiei a decis achiziționarea, din Anglia, a unui utilaj modern, de ultimă generaţie, pentru fabricarea căzilor de baie şi al altor obiecte sanitare din plăci acrilice, prin termoformarea în vacuum a acestor plăci. «Această nouă tehnologie de fabricaţie a fost introdusă în premieră in România de către Fibrex şi este folosită în prezent de toţi producătorii importanţi din lume.
Produsele obţinute prin termoformare sunt net superioare din punct de vedere al finisajului, al durabilităţii şi al factorilor de igienă, faţă de obiectele sanitare fabricate prin alte tehnologii», explică Traian Pop, directorul general al Fibrex Co. În 2007, compania a achiziţionat o nouă linie de termoformare, de capacitate dublă faţă de prima linie, iar în prezent Fibrex ocupă prima poziţie în topul producătorilor de căzi de baie cu hidromasaj, fiind tot mai prezenţi inclusiv pe pieţele externe”, se arată pe site-ul companiei.


Silent Spa – saună la superlativ

Într-o lume tot mai sofisticată, era imposibil ca tocmai sauna să rămână un spațiu construit minimalist pentru sănătatea corpului. Așa că de la sauna finlandeză s-a ajuns la sauna cu o arhitectură nespus de complexă.

 +6
 MagMob
Silent Spa
  |  

Silent Spa este un concept definit printr-un design copleșitor, inspirat din arhitectura clasică sacră. Concept – construcție ecleziastică, interpretată în manieră modernă, adică adaptată serviciilor digitale. Centrul a fost deschis în Austria la sfârșitul anului 2016, în cadrul complexului hotelier Therme Laa și a devenit deja de renume internațional. Silent Spa se bazează pe experiența unei relaxări totale, pornind de la caracteristicile tradiționale ale unei saune și mergând până la servicii ultra Premium pentru clienți – accesorii, produse, tratamente de înfrumusețare și masaje executate de specialiști.


Arhitectura centrului Silent Spa este cea cu adevărat uimitoare. Silent Spa este alcătuit din patru elipse, având în centru o construcție tip turn, de zece metri înălțime, înconjurat de ape sub forma fântânilor și piscinelor. Fiecare dintre cele patru elipse diferă de celelalte, fiind amenajate pe zone de relaxare -  piscine reflectorizante, băi de abur, piscine saline și termale și saună exclusivistă. Nu putea lipsi nici o zonă de răsfăț culinar – un restaurant dedicat gurmanzilor.


Arhitectura Silent Spa este o creație a arhitectului Wolfgang Vanek, care a dorit să aducă la interior o lume a apelor, liniștită, calmă, îmbietoare. Complexul Silent Spa a fost deja răsplătit cu trofeul World Luxury Spa Awards.

 +6 www.therme-laa.at Silent Spa

 +6 www.therme-laa.at Silent Spa

 +6 www.therme-laa.at Silent Spa

 +6 www.therme-laa.at Silent Spa


Ibek: saună de sare ACASĂ!

Sauna cu terapie de sare are avantajele unei saline naturale, dar se potrivește ca dimensiuni necesităților reale ale beneficiarului. Arată ca o saună obișnuită, pe mărimi personalizate, și poate fi amplasată fie la interiorul casei, fie outdoor.

 +3
Efect de salină într-o saună cu aspect tradițional - Saune.ro
  |  

În România, conceptul de saună cu terapie de sare este oferit de Ibek Saune, cu experiență în construirea de minisaline pentru spații HoReCa și spații private.

 +3 www.saune.ro Sauna IBEK Salt-Relax 3200x2000 mm, cu perete de sare de Himalaya iluminată din spate, cromoterapie LED și muzică, front din sticlă securizată, cu bănci din plop alb

Sauna cu terapie de sare prin Ibek Saune folosește cărămidă de sare ce emană, prin încălzire, ioni negativi, necesari tratării unor afecțiuni respiratorii, inflamatorii și detoxifierii organismului uman. Încălzirea sării se poate face prin folosirea unei sobe la interiorul saunei. Ibek Saune lucrează cu sare din România (de la Praid) și sare din Pakistan, la alegerea clientului. Diferența de preț: sarea românească este mai ieftină, în vreme ce sarea din Himalaya asigură și un efect vizual deosebit. Calitățile curative sunt însă aceleași.

 +3 www.saune.ro În România, o serie de hoteluri și pensiuni au apelat la Ibek Saune pentru amplasarea de saune cu terapie de sare, tot mai căutate și de către români

Sauna cu terapie de sare de la Ibek Saune are aspectul unei saune obișnuite - cu pereți din lemn, parțial sau complet placați cu cărămizi de sare. Pe timpul folosirii, cărămida de sare se încălzește la circa 55 grade, cu ajutorul unei sobe electrice, într-un climat uscat. Nu trebuie decât să trageți aer în piept!