logo logo

MagMob este o revistă speciali­zată în domeniul mobilei, din care vă puteţi inspira atunci când trebuie să faceţi o ale­gere pentru casa, biroul sau gră­dina voastră.

Program de promovare la export

Fast Forward Editorial SRL

540322 Târgu Mureş, Str. Bistriţei nr. 9
Romania, jud. Mureş
RO 24342230 • J19/828/2008

+40-730-190077

zilahi@magazinulmobilei.ro
Publicitate

Bolul de lemn – un hobby… responsabil

Am stat de vorbă cu Radu Vădan de la Imagine Design Make și am descoperit că, pe lângă pasiunea devenită profesie în atelierul propriu de mobilier unicat, mai are o pasiune transformată și ea în brand. E vorba despre brandul „Bolul din lemn”, deja cunoscut admiratorilor de accesorii din lemn.

©Ciorchin Studio Cluj
Radu Vădan, pasionat de boluri din lemn recuperat./©Ciorchin Studio Cluj
Publicitate
Andreea Chiru  |  02 Noiembrie 2021

V-am promis să continuăm discuția cu Radu Vădan și chiar asta facem. printre atâtea piese de mobilier spectaculoase, în atelierul Imagine Design Make se realizează și o colecție deja consacrată de boluri pentru acasă. Reprezintă un mic hobby dar care prin diversitate și design a reușit să se impună drept o colecție bine vândută. Bolurile sunt create din lemn, iar materialul provine din timpul toaletărilor publice desfășurate în zona Clujului.

„Am câțiva prieteni care taie și toaletează arbori în oraș și mă sună când au ceva interesant. De la ei primesc lemne extrem de diverse, de la frasin de 80 cm diametru, pe care trebuie să îl manipulez cu transpaletul, la paltin, cireș, ulm, nuc, stejar etc. Cam orice vă puteți imagina crescând prin curți și parcuri în oraș”, ne-a declarat Radu Vădan.

Un atu ce ține de estetica bolurilor din lemn create în atelierul Imagine Design Make îl reprezintă designul mereu altfel; fiind realizate din bucăți când mici când mari de lemn de diverse esențe lemnoase, bolurile nu au cum să semene între ele. Iar sursa de inspirație a formei este dată chiar de lemnul din care se naște. „Nefiind vorba de o sursă constantă de lemn de același fel, dintr-un lot ies 8-10 boluri de diferite mărimi, din care poate că sunt 2-3 similare, dar niciodată identice. Cred că am făcut până acum în jur de 500 de boluri și nu sunt două identice, iar gama de dimensiuni e enormă, de la 10 cm la 60 cm diametru” – Radu Vădan.

Bolurile create de Radu Vădan sunt perfect funcționabile – se pot folosi cu cea mai mare încredere, mulțumită finisajului nu doar aspectuos, ci și durabil.

©Ciorchin Studio Cluj
©Ciorchin Studio Cluj

 

Publicitate