logo logo

MagMob este o revistă speciali­zată în domeniul mobilei, din care vă puteţi inspira atunci când trebuie să faceţi o ale­gere pentru casa, biroul sau gră­dina voastră.

Program de promovare la export

Fast Forward Editorial SRL

540322 Târgu Mureş, Str. Bistriţei nr. 9
Romania, jud. Mureş
RO 24342230 • J19/828/2008

+40-730-190077

zilahi@magazinulmobilei.ro
Publicitate

DREMA 2024 — mai puternic decât anul trecut

Târgul internațional de mașini, unelte și componente pentru industria lemnului și a mobilei DREMA sărbătorește anul acesta cea de-a 40-a ediție. Evenimentul va avea loc în perioada 10-13 septembrie 2024 în incinta MTP Poznań Expo, și va atrage câteva mii de specialiști din industria lemnului și a mobilei aflați în căutarea celor mai noi mașini și tehnologii pentru prelucrarea lemnului și producția de mobilă.

DREMA 2024 — mai puternic decât anul trecut
MagMob  |  08 Iulie 2024

CEA DE-A 40-A ANIVERSARE A TÂRGULUI DREMA

DREMA a fost organizat pentru prima dată în 1978. Inițial, evenimentul a avut loc bienal, alternând cu Expoziția de mașini și echipamente pentru producția de mobilă, prezentând doar oferta expozanților polonezi. În 1994, datorită dezvoltării dinamice și a potențialului uriaș al industriei lemnului din Polonia, s-a decis schimbarea formulei în una anuală.

De-a lungul anilor, DREMA a evoluat, extinzând gama de subiecte. Evenimentul a devenit din ce în ce mai popular în rândul expozanților și vizitatorilor polonezi și străini. A existat un interes deosebit în anii 1990, când a devenit posibilă deschiderea completă a pieței poloneze. În ultimii ani, tematica DREMA s-a extins pentru a include unelte, materiale și componente pentru producția de mobilier, atât de tip cutie, cât și tapițat.

DREMA este unul dintre puținele târguri din lume care, în perioada pandemiei, s-a desfășurat în mod regulat, fără întrerupere, conform calendarului. În prezent, DREMA este cel mai mare centru de aprovizionare pentru producătorii de mobilă din Europa Centrală și de Est. Importanța târgului de la Poznan este evidențiată de faptul că DREMA este unul dintre cele douăsprezece evenimente globale dedicate industriei prelucrării lemnului care sunt aprobate oficial de Federația Europeană a Producătorilor de Mașini pentru Prelucrarea Lemnului (EUMABOIS). În plus, evenimentele care însoțesc târgul – cum ar fi evenimentul caritabil DREMA for Children și proiectul DREMA Design – s-au alăturat proiectului interdisciplinar “New European Bauhaus” (NEB) lansat de Comisia Europeană în 2020, sprijinind punerea în aplicare a ideii de dezvoltare durabilă

DREMA 2024 MAI MARE DECÂT ANUL TRECUT

Ediția din acest an promite să fie foarte pozitivă. Aceasta va fi mai mare decât Drema 2023, atât în ceea ce privește suprafața expozițională, cât și numărul de expozanți. Încă o dată, companii importante s-au înscris pentru a participa la eveniment, care va prezenta soluțiile inovatoare și tehnologiile de mâine pentru industria prelucrării lemnului, a mobilei din lemn și a cherestelei.

Expoziția include, de asemenea, mașini pentru tăierea și coaserea țesăturilor, componente pentru producția de mobilier și accesorii pentru mobilier, precum și adezivi și lacuri. Lista actuală a expozanților poate fi consultată la adresa: www.drema.pl

Vizitatorii vor fi invitați în zona DREMA Tools, unde ITA Tools și partenerii săi vor prezenta o gamă completă de unelte pentru tâmplari și artizani. Vor avea loc ateliere de lucru privind prelucrarea complexă a materialelor moderne și demonstrații de ascuțire a sculelor prin metoda inovatoare de ablație laser. Pe de altă parte, în zona TRENDY 2024, producătorii de feronerie și accesorii pentru mobilă își vor prezenta noutățile.

Încă o dată, Fabrica de mobilă LIVE va funcționa într-unul dintre pavilioane. Aceasta este o nouă tranșă a proiectului DREMA FOR CHILDREN. Este un eveniment caritabil desfășurat sub forma unei demonstrații live de producție de mobilier, organizat de Asociația Producătorilor de Mașini, Dispozitive și Unelte pentru Prelucrarea Lemnului DROMA, Facultatea de Silvicultură și Tehnologia Lemnului din cadrul Universității de Științe ale Vieții din Poznań și Grupa MTP. Lazzoni Group este partenerul executiv. Evenimentul va prezenta cele mai recente tehnologii de fabricare a mobilei, combinând un scop nobil cu educația practică. O suprafață de 2 000 mp va deveni o arenă de abilități practice pentru studenți. Mobila produsă în timpul târgului va fi donată Grădiniței administrației locale din Myślenice și Centrului de educație pentru tineret din Jastrow.

O parte considerabilă a expoziției a fost dedicată prelucrării lemnului, uneltelor de mână și uneltelor electrice. Acesta este un tratament nu numai pentru profesioniști, ci și pentru entuziaștii DIY și iubitorii DYI. Cu ei în minte, vor exista un Hobby DREMA și zone pregătite, printre altele, de drewno.pl. În zona exterioară, pe lângă prezentarea utilajelor în mișcare, vor avea loc demonstrații cu stivuitoare, iar o noutate va fi zona Infotech City, care prezintă un atelier de tâmplărie mobil digital.

De asemenea, merită să vizitați zona de parchet pregătită de Asociația Producătorilor Polonezi de Parchet, Campionatul Polonez de Ciocănit cuie și o expoziție a lucrărilor premiate în cadrul concursului Conjurat în lemn organizat de Editura Inwestor. În cooperare cu grupul Narzędzioholicy.pl, va avea loc o Acțiune-Renovare, care va avea ca rezultat reconstrucția unei piese de mobilier vechi (informații detaliate disponibile la www.drema.pl

EXPERT ÎN INDUSTRIE – ACADEMIA DREMA

Programul include peste 20 de evenimente: conferințe și paneluri de discuții privind situația actuală a pieței și automatizarea și mecanizarea proceselor de producție în spiritul Industriei 4.0. În ajunul târgului, va avea loc o nouă ediție a Congresului industriei lemnului KOOPDREW. Această conferință internațională organizată de Camera Economică Poloneză a Industriei Lemnului va discuta despre oportunitățile și amenințările pentru sectorul forestier-lemnos în următorii ani. Experți din Polonia și din străinătate vor prezenta cum să facă față provocărilor actuale și să pregătească soluții pentru protejarea companiilor naționale.

Perspectivele industriei mobilei și a lemnului și provocările legate de aprovizionarea industriei cu materii prime lemnoase vor fi discutate de participanții la cel de-al 9-lea Congres național al mobilei, organizat de Camera de comerț poloneză a producătorilor de mobilă (OIGPM). Evenimentul, care va avea loc pe 11 septembrie 2024, va reuni manageri din companii de top. Aceștia vor discuta despre direcțiile de schimbare, provocările viitoare și strategiile de dezvoltare din industrie. OIGPM pregătește, de asemenea, cea de-a 6-a reuniune a femeilor asociate industriei mobilei. Printre noile evenimente se va număra prima ediție a Forumului Tinerilor Tehnologiști, destinat viitorilor specialiști și cadrelor didactice.

Acțiunea DREMA Forest, inițiată anul trecut de echipa târgului DREMA, va continua. Acțiunea din acest an, desfășurată în cooperare cu partenerul executiv Posadzimy.pl, este o oportunitate de a împăduri împreună zonele din Polonia care sunt sărace în copaci. În timpul evenimentului, fiecare vizitator al târgului va putea să se înscrie pentru a participa la proiect prin furnizarea de informații de contact, iar în schimb – în numele lor – va fi plantat un copac în timpul finalului acțiunii. De asemenea, fiecare participant va primi un certificat individual care confirmă implicarea sa. Proiectul își propune să promoveze ideea de durabilitate pentru industria lemnului și a mobilei și, prin urmare, să contribuie la refacerea resurselor naturale valoroase pe care industria le utilizează.

BILETE PENTRU PROFESIONIȘTI

Profesioniștii din industria lemnului sau a mobilei au acces gratuit în toate cele patru zile ale târgului – trebuie doar să accesați www.tobilet.pl, să selectați DREMA 2024, să vă înregistrați și să vă ridicați biletul.

Târgul internațional de mașini, unelte și componente pentru industria lemnului și a mobilei

DREMA

MTP Poznań Expo, Poznań, Polonia

10-13 septembrie 2024, de la 10:00 la 17:00
(în 13 septembrie până la 16:00)

Citiți mai multe: www.drema.pl

Publicitate
Publicitate