logo logo

MagMob este o revistă speciali­zată în domeniul mobilei, din care vă puteţi inspira atunci când trebuie să faceţi o ale­gere pentru casa, biroul sau gră­dina voastră.

Program de promovare la export

Fast Forward Editorial SRL

540322 Târgu Mureş, Str. Bistriţei nr. 9
Romania, jud. Mureş
RO 24342230 • J19/828/2008

+40-730-190077

zilahi@magazinulmobilei.ro

EFdeN lansează EFdeN VATRA

Pentru cea de-a treia participare la Solar Decathlon, echipa EFdeN a pregătit un proiect inedit: Vatra! Sursa de inspirație o reprezintă câteva dintre problemele cele mai apăsătoare ale societății urbane: regenerarea fondului construit și a infrastructurii.

efeden-6066
România participă la Solar Decathlon Europe 21/22 cu proiectul Vatra/Efden.org
Publicitate
Andreea Chiru  |  15 Iulie 2021

Ar fi cea de-a treia participare a EFdeN în cadrul galei Solar Decathlon Europe, după ce echipa a reprezentat țara noastră la edițiile din 2014 la Versailles, respectiv din 2018, la Dubai. Ediția de anul acesta urmează să aibă loc în Germania, la Wuppertal.

Proiectul Vatra
„Viziunea echipei este de a crea un nou model de locuință sustenabilă care facilitează formarea de comunități. Acesta are la bază 3 module de unități de locuit și un modul de seră, acestea putând fi aranjate și prefabricate pentru a răspunde oricărui context”, se arată în comunicatul de presă EFdeN.

Vatra se constituie într-un proiect ambițios ce constă în extinderea pe verticală a unei clădiri deja existente. Ar urma să fie dotată cu trei tipuri de apartament, iar în jurul construcției ar trebui dezvoltate zone care să ajute la închegarea unei comunități: spații de socializare, spații de spectacole, zone verzi, spații pentru reciclare, parcare. Dincolo de design și funcționalitate, accentul EFdeN cade în acest proiect pe sustenabilitate, pe eficiență energetică și grad înalt de etanșeizare, pe stocarea energiei cu ajutorul unui sistem de baterii reutilizate.

Echipa EFdeN caută parteneri și sponsori alături de care să construiască prototipul și să pregătească următoarea generație de profesioniști.

Despre EFdeN
EFdeN este o echipă de tineri dornici să transforme standardele de trai prin intermediul inovațiilor în domeniul construcțiilor și promovarea unui stil de viață sustenabil.
EFdeN dezvoltă locuințe solare cu scop educațional și de cercetare, alături de produse sustenabile și module educaționale atât pentru studenți, specialiști, cât și pentru publicul larg.

Publicitate