EFdeN lansează EFdeN VATRA

Pentru cea de-a treia participare la Solar Decathlon, echipa EFdeN a pregătit un proiect inedit: Vatra! Sursa de inspirație o reprezintă câteva dintre problemele cele mai apăsătoare ale societății urbane: regenerarea fondului construit și a infrastructurii.

 +6
România participă la Solar Decathlon Europe 21/22 cu proiectul Vatra/Efden.org
  |  

Ar fi cea de-a treia participare a EFdeN în cadrul galei Solar Decathlon Europe, după ce echipa a reprezentat țara noastră la edițiile din 2014 la Versailles, respectiv din 2018, la Dubai. Ediția de anul acesta urmează să aibă loc în Germania, la Wuppertal.

Proiectul Vatra
„Viziunea echipei este de a crea un nou model de locuință sustenabilă care facilitează formarea de comunități. Acesta are la bază 3 module de unități de locuit și un modul de seră, acestea putând fi aranjate și prefabricate pentru a răspunde oricărui context”, se arată în comunicatul de presă EFdeN.

Vatra se constituie într-un proiect ambițios ce constă în extinderea pe verticală a unei clădiri deja existente. Ar urma să fie dotată cu trei tipuri de apartament, iar în jurul construcției ar trebui dezvoltate zone care să ajute la închegarea unei comunități: spații de socializare, spații de spectacole, zone verzi, spații pentru reciclare, parcare. Dincolo de design și funcționalitate, accentul EFdeN cade în acest proiect pe sustenabilitate, pe eficiență energetică și grad înalt de etanșeizare, pe stocarea energiei cu ajutorul unui sistem de baterii reutilizate.

Echipa EFdeN caută parteneri și sponsori alături de care să construiască prototipul și să pregătească următoarea generație de profesioniști.

Despre EFdeN
EFdeN este o echipă de tineri dornici să transforme standardele de trai prin intermediul inovațiilor în domeniul construcțiilor și promovarea unui stil de viață sustenabil.
EFdeN dezvoltă locuințe solare cu scop educațional și de cercetare, alături de produse sustenabile și module educaționale atât pentru studenți, specialiști, cât și pentru publicul larg.


Cinci magazine Spectral Mobilă în anul 2021

Unul dintre brandurile cele mai populare în ce privește mobilierul din România anunță deschiderea unui nou magazin în sistem de franciză. Spectral Mobilă a ajuns să inaugureze anul acesta cinci spații în întreaga țară.

S-a mai deschis un magazin Spectral Mobilă
  |  

Marți 13 iulie, a fost inaugurat cel mai nou magazin Spectral Mobilă din România. Se află în Baia Mare și reprezintă al cincilea astfel de magazin din anul 2021 și cel de-al 17-lea din țara noastră. Adresa este Bulevardul București nr.41 și aici băimărenii vor avea la dispoziție întreaga gamă de mobilă fabricată în cadrul Spectral Mobilă. La capătul unei investiții de 100.000 de euro, noul magazin se desfășoară pe o suprafață de 300 metri pătrați.

"Odată cu deschiderea magazinului din Baia Mare, 2021 devine anul cu cele mai multe inaugurări și totodată anul în care am adăugat pe harta magazinelor Spectral Mobilă cele mai multe regiuni în care nu eram prezenți și anume Dobrogea, Transilvania, Bucovina și acum Maramureș. Suntem bucuroși că brand-ul Spectral Mobilă devine tot mai cunoscut în piața mobilei și din ce în ce mai mulți parteneri locali vor să se alăture francizei, în acest moment fiind în discuții cu mai mulți colaboratori pentru noi deschideri de magazine Spectral Mobilă.” a declarat Dan Dodiță, director de vânzări al Spectralcom SRL.

Produsele fabricate de Spectralcom SRL sunt comercializate printr-o rețea de 7 magazine proprii sub brandul Spectral Mobilă în Bârlad, București, Buzău, Călărași, Galați, Râmnicu Sărat și Tecuci, 10 magazine Spectral Mobilă în franciză în Bacău, Baia Mare, Calafat, Câmpulung Moldovenesc, Mangalia, Pitești, Săcele, Slatina, Slobozia și Târgu Jiu și în alte peste 100 de magazine partenere din întreaga țară.


Bonami oferă mobilier victimelor tornadei

Magazinul online de mobilier și accesorii Bonami se implică în susținerea celor afectați de tornada de joi, din Cehia. Compania a donat bani și a lansat o  campanie la finalul căreia va oferi mobilier gratuit celor care au rămas cu locuințele afectate.

 +6
Mobilier oferit celor afectați de tornadă/Bonami.ro
  |  

Tornada de joi, 24 iunie, a făcut prăpăd; 1200 de gospodării au fost grav afectate, iar 70 dintre acestea au fost practic rase pe de fața pământului. Reprezentanții Bonami au decis să vină în ajutorul victimelor, donând chiar de a doua zi suma de 6000 de euro. Pe lângă aceasta, a fost lansată o campanie ce urmărește să asigure acestor victime piesele de mobilier necesare pentru reîntoarcerea la o viață normală.

Campania Bonami

Despre ce e vorba? Campania Bonami de ajutorare a victimelor tornadei din Cehia va dura două luni de zile. Clienții magazinului online de mobilă și accesorii sunt invitați să participe prin donații personale, achiziționând vouchere. Suma finală va fi apoi dublată de deținătorii Bonami și va ajunge în zonele cele mai afectate de tornadă. Familiile de acolo vor primi vouchere pe baza cărora își vor putea procura de pe site-ul Bonami mobila care le lipsește.
Săptămâna aceasta, Bonami pregătește propriul camion cu piese de mobilier și obiecte de uz casnic ce va fi trimis în zona calamitată.

„Vineri a fost o zi plină de emoții la Bonami: de la tristețea care ne-a cuprins pe toți văzând imaginile cu dezastrul lăsat în urma tornadei, până la dorința de a ne mobiliza, pentru a ajuta cât mai rapid. Astfel am decis să demarăm chiar de a doua zi proiectul de susținere a zonelor afectate. Sunt tare mândru să văd că atât vineri, cât și peste weekend, toată echipa Bonami s-a implicat activ și îmi doresc sincer să reușim să strângem cât mai multe fonduri”, a afirmat Pavel Vopařil, CEO Bonami.

Despre Bonami
Bonami este membră a grupului Miton și a fost înființată în 2012 de Václav Štrup. Compania are, momentan, 150 de angajați în birourile sale din Praga și 100 la depozitul de marfă al companiei. Magazinul online este prezent în cinci țări: Cehia, Slovacia, Polonia, Ungaria și România. Toate operațiunile se desfășoară din sediul companiei din Praga.


Bonami.ro a lansat propriul serviciu premium de livrare

Începând cu luna iunie, magazinul online cu mobilier și decorațiuni oferă transportul pentru piesele de mobilier până în locuința clientului prin Curier Bonami.

 +2
Noutăți bine-venite de la Bonami/Bonami.ro
  |  

Serviciul premium este disponibil momentan doar în București. „Mă bucur ca am reușit să dezvoltăm acest proiect pentru piața românească; este cel mai important pas pe care îl facem în România, venind astfel în întâmpinarea nevoilor clienților noștri. Dorim să le oferim ce este mai bun, atât în materie de produse, cât și în ceea ce privește serviciile.“, a menționat Pavel Vopařil, CEO Bonami.

 „Curierul Bonami este un serviciu inovator: nu oferim doar livrarea pieselor de mobilier supradimensionate până în interiorul locuinței clientului, ci și  montajul, preluarea ambalajelor și a piesei vechi de mobilier, dacă este cazul.“, a mai declarat Vopařil. +2 www.bonami.ro

În contextul pandemiei, magazinul online și-a dezvoltat un portofoliu impresionant de produse, ajungând la 50.000 de piese și accesorii., dintre care 25.000 sunt disponibile în stoc, deci cu livrare imediată. De asemenea, Bonami a pariat pe dezvoltarea propriei mărci de produse premium pentru grădină, „Le Bonom”.

Trendul din ultimul an și jumătate, acela de a petrece mai mult timp în propriul cămin, a favorizat magazinul online, piața din România înregistrând o creștere de 40% în 2020, față de anul anterior, și o creștere de 20% în primele 5 luni ale anului 2021.

În plus, Bonami și-a modificat profilul, devenind, dintr-un simplu furnizor de piese de mobilier și accesorii, o sursă de inspirație pentru amenajări interioare. Cum anume? Prin colaborările cu celebrități locale, arhitecți și designeri.

Bonami este membră a grupului Miton și a fost înființată în 2012 de Václav Štrup. Compania are, în prezent, 150 de angajați în birourile sale din Praga și alți 100 la depozitul de marfă al companiei. Magazinul online este prezent în 5 țări: Cehia, Slovacia, Polonia, Ungaria și România.

 


Scaunele lui Cristian Corvin sunt la RDW 2021

Mai sunt doar două zile (azi și mâine) până la încheierea ediției 2021 a Romanian Design Week, iar cei care nu au ajuns merită să facă un efort. O multitudine de expoziții așteaptă să fie apreciate de public, iar una dintre ele este dedicată unei piese de mobilier care nu poate lipsi din niciun spațiu privat, office sau comercial.

 +4
O expoziție dedicată unei piese de mobilier majore: scaunul/Romaniandesignweek.ro
  |  

E vorba despre expoziția Chairs by Corvin Cristian, creată în jurul scaunelor pe care designerul de produs le-a conceput de-a lungul mai multor ani. Inspirate din simplitatea materialului și marcate de accente ale stilului rustic, scaunele din expoziția Chairs by Corvin Cristian reprezintă o gură de aer proaspăt, având abilitatea de a dicta atmosfera spațiului în care sunt folosite.

În cadrul expoziției sunt prezentate modele din lemn masiv, cu finisaj natural, cu îmbinări originale și cu forme ce reflectă înclinația spre inedit. Câteva dintre aceste modele au mai făcut obiectul unei expoziții la una din edițiile trecute RDW, cu mare succes.

Actuala expoziție Chairs by Cristian Corvin cuprinde modelele de scaun Takim, Mouton, DCP, Agape și YO. Expoziția poate fi vizitată în cadrul circuitului DesignGo, RDW 2021 la Galeria de Design SSAB. Vestea bună este că această expoziție va fi deschisă publicului până în toamnă, pe21 septembrie.

 +4 www.romaniandesignweek.ro +4 www.romaniandesignweek.ro +4 www.romaniandesignweek.ro

Despre Cristian Corvin
Arhitect și designer de produs, Cristian Corvin a înființat în anul 2002 un studio devenit deja un nume bine-cunoscut, cu proiecte de amenajare în special pentru domeniul HoReCa. A câștigat nenumărate trofee de design și s-a remarcat drept un creator de spații originale, marcate de o atmosferă pe cât de contemporană, pe atât de primitoare și tihnită.