imm cologne 2018 – cronica celui mai important eveniment al anului

imm cologne tocmai s-a încheiat. Ediția anului 2018 a înregistrat noi succese în ce privește numărul de participanți – vizitatori și expozanți. În cea din urmă categorie s-a remarcat și prezența românească, prin câteva nume sonore din industria producătorilor de mobilă românească.

 +12
MOOD - un nou brand lansat la imm cologne de către producătorul de mobilă Simex SA
  |  

Imm cologne este, cu siguranță, cel mai important târg internațional de mobilă și accesorii al anului. Se desfășoară în Germania, la Koln, iar revista Magmob este prezentă la acest eveniment cu fidelitate. Anul acesta târgul a avut loc în perioada 15-21 ianuarie.


Ediția 2018 a târgului imm cologne a fost marcată de prezența a circa 125.000 de vizitatori din 138 de țări, ceva mai mult decât la edițiile anterioare. Cei mai numeroși vizitatori au venit din Europa și Asia – pentru Germania, Asia reprezintă principala piață de export de mobilă și accesorii. De menționat numărul tot mai mare al vizitatorilor din Rusia la acest târg internațional, considerat principala platformă de întâlniri de afaceri pentru domeniul mobilierului.

Redactorul-șef al revistei Magmob a lansat în cadrul imm cologne 2018 revista Furniture from Romania, cel mai nou proiect al redacției Magmob, tipărit în limba engleză și dedicat promovării producătorilor de mobilă din România pe plan extern. Furniture from Romania a fost bine primită de achizitorii externi și distribuită în întreg târgul; a fost singura revistă distribuită în zona VIP Lounge, destinată invitaților de top ai organizatorilor imm cologne, adică Kolnmesse.

 +12 MagMob Mobilier de baie expus la imm cologne de firma SAVINI DUE

 +12 MagMob Exportatori cu experienţă pe piaţa germană: SZELMOB din Cristuru Secuiesc

 +12 MagMob Recordul la numărul de participări cu stand la imm cologne: FAMOS (Odorheiu Secuiesc)

La imm cologne, participarea este impresionantă, iar România dispune de un pavilion național în cadrul căruia expun câțiva dintre cei mai cunoscuți producători de mobilă români. Referitor la aceștia, printre cele mai admirate standuri ale pavilionului nostru național s-au numărat Mood by Simex, Ecomatrix, Carel, Szel-Mob etc. Accentul a căzut pe importanța materialului – cu precădere lemnul masiv, și pe designul inspirat de stiluri pe care le-am putea denumi clasice – rustic, în special.

 +12 MagMob MOOD by Simex, design Constantin Alupoaiei

 +12 Zilahi Imre Brandul internaţional KARE are magazine şi în România

 +12 MagMob Pe lângă mobilier pentru copii AMIK (Satu Mare) produce şi jucării adorabile din lemn

imm cologne nu este însă numai despre producătorii de mobilă și echipament, ci este și o platformă de comunicare interactivă. Se adresează designerilor și iubitorilor de amenajări interioare. Das Haus reprezintă vedeta acestui târg, an de an fiind invitat câte un alt designer să amenajeze pavilionul ce simulează o întreagă locuință în care vizitatorii pot pătrunde și admira produsele menite a fi scoase în evidență. Luciei Koldova i-a revenit anul acesta onoarea de a amenaja Das Haus, iar viziunea ei s-a concentrat în jurul corpurilor de iluminat.

Kolnmesse, organizatorul târgului imm cologne sunt mulțumiți de ediția 2018. Vorbim despre cel mai mare organizator pentru evenimente din industria de mobilă și life-style. Pe lângă imm cologne, Kolnmesse se află și în spatele altor târguri internaționale, la fel de bine cotate: ORGATEC, spoga+gafa, Interzum și Kind+Jugend.
 +12 Zilahi Imre Participarea LARIX (Reghin) la imm cologne este o noutate

 +12 MagMob Firma Quadra din Târgovişte este un participant obişnuit cu târgul din Köln

 +12 MagMob Mood: rezultatul colaborării dintre IZZIDESIGNBOX şi SIMEX SA.

 +12 MagMob Mese masive, capacităţi serioase de producţie la CAREL (Satu Mare)

 +12 MagMob Viorel Băltăreţu (TRENDFURNITURE) de vorbă cu renumitul designer internaţional Philip Yap

 


imm cologne 2018 – Simte pulsul industriei de mobilă!

La imm cologne se prezintă cele mai recente tendinţe din domeniul produselor de mobilier şi al designului de interioare, expozanţii participând cu un număr mare de inovaţii şi soluţii creative. Vizitatorii pot să găsească aici o varietate unică de idei de amenajări interioare pentru diferite spaţii şi stiluri, de la produse standard, la piese cu design inedit şi mobilier de lux.

 +11
Luni, 15 ianuarie îşi deschide porţile cel mai important târg de mobilă din Europa
  |    |  English Summary

Târgul internaţional de mobilă din Köln, unul dintre cele mai importante evenimente pentru piaţa internaţională a mobilei, va reuni în perioada 15-21 ianuarie 2018 peste 1.200 de expozanţi din întreaga lume.

 +11 MagMob Soluţiile practice ridică valoarea pieselor din ofertă
Pentru tinerii designeri evenimentul reprezintă o platformă eficientă, locul ideal pentru promovarea produselor şi ideilor lor. Vizitatorii profesionali apreciază atmosfera de afaceri distinctă  a târgului şi standardul ridicat al organizării şi al serviciilor oferite. În zilele în care târgul este deschis publicului larg, expozanţii vor avea oportunitatea de a testa piaţa, de a permite vizitatorilor să adune informaţii şi idei pentru eventualele achiziţii viitoare. Timp de o săptămână, imm cologne va fi inima sectorului internațional de mobilier şi decoraţiuni interioare.

 +11 MagMob Scaune albe, blat de stică, simplitate.
Aşa cum deja ne-am obişnuit, manifestarea se desfăşoară într-un format bine gândit şi excepţional organizat, fiind împărţită în mai multe segmente:
Global Lifestyles – o gamă largă de mobilier pentru locuinţe şi dormitoare, de la numeroase firme internaţionale, toate sub un singur acoperiş.
Prime – mobilier modern pentru living şi dormitoare, mobilier din lemn masiv, mobilier pentru copii, mese, scaune, sufragerii, mobilier de epocă şi mobilier restaurat.
Comfort – mobilier tapiţat pentru cele mai exigente standarde de confort.
Smart – mobilier contemporan pentru tineret, mobilier gata de asamblat, mobilier pentru copii, o selecţie de produse şi accesorii aferente.
Sleep – tot ce este necesar pentru un somn bun, saltele, paturi, lenjerii de pat, accesorii.
Pure – prezintă filozofiile de viaţă integrate ale unor branduri de design lider.
Pure Editions – design interior şi concepte de produse inovatoare.
Pure Studios – tineri designeri: laboratoare de design, designeri independenţi, ateliere de design.
Pure Platforms  – diferite feţe ale designului de interior, de la sisteme de culori şi iluminare la aparate pentru baie şi mobilă pentru bucătărie.
Pure Talents – forumul designului experimental.
Pure Architects – este un nou format pentru prezentarea soluţiilor inovatoare pentru băi, pentru pardoseli, placaje pentru pereţi, iluminare şi case inteligente.

 +11 MagMob În această imagine vedeţi mobilă pentru exterior. Pe bune. Căutaţi Kettal pe Google.

La imm cologne furnizori şi vizitatori de specialitate cu putere de decizie în companiile pe care le reprezintă vor stabili cursul afacerilor viitoare. Participanţii au ocazia de afla ce poate ajuta la stimularea afacerii lor, descoperind nu numai idei noi, ci şi soluţii deja consacrate. An de an vizitatorii pot conta pe imm cologne pentru a găsi aici atât produse noi, gata să fie lansate pe piaţă, cât şi tendinţele de mobilier care vor modela viitorul.
 +11 MagMob Am înmânat primul exemplar al ediţiei speciale FFR colegilor de la revista Möbelmarkt.

  English Summary

Design brands from Scandinavia, Spain and Italy exhibit international lifestyles at Pure

“As in past years, we have a very high level of participation in the Pure format again this year, and a very international range of exhibitors,” says Matthias Pollmann, Vice President Trade Fair Management, as he looks forward expectantly to the upcoming imm cologne. “We’ve noticed over the last few years how imm cologne is not only used as an important international business platform for the furnishing industry, but also as a source of inspiration to discover, in January, the furnishing trends for the year ahead.” Several new brands will be exhibiting for the first time in 2018, including a number of Spanish design labels such as Kettal, Gandia Blasco, Inclass Mobles, Point, Stua, Treku and Carmenes Sofás – they are joining the numerous exhibitors that have been attending imm cologne for several years.

Scandinavian design is now on-trend like never before, and new fashionable interior labels are providing fresh momentum. The young Scandinavian brands that regularly return to Cologne have achieved cult status within a very short period of time, among them brands such as Muuto, &Tradition, Frost, Please Wait to be Seated, Softline and Woud from Denmark. Design House Stockholm and String from Sweden are bringing Nordic simplicity into the home, while Artek from Finland offers classic furniture, and Woodnotes provides textiles.

Italy is always worth a visit – but you can actually also find all the leading designers at imm cologne 2018. B & B Italia, Baxter, Cassina, Flexform, Living Divani, MDF, Minotti, Molteni, Pedrali, Poliform, Poltrona Frau and Verzelloni are just a few of the sonorous names that will certainly be further highlights for design lovers as they make their way around the trade fair. Those who work in the traditional luxury business will find exclusive brands such as Paolo Castelli, Fendi (Club House Italia) and Cornelio Cappellini in Hall 11.


Heimtextil 2018: trendurile anului la textile pentru casă

În perioada 9-12 ianuarie, a avut loc la Frankfurt târgul Heimtextil, un târg extrem de colorat și viu, prin prisma participanților și a produselor expuse. Revista MagMob a luat parte la acest eveniment, prin persoana redactorului-șef, Zilahi Imre.

 +8
Prezența românească la Heimtextil 2018 - Mind the Gap și cea mai nouă colecție a lor de tapet
  |  

Aproape 3000 de expozanți din 64 de state au marcat cea de-a opta ediție a târgului Heimtextil de la Frankfurt. Este un eveniment dedicat, cum reiese și din denumire, materialelor textile pentru casă, dar nu numai. Domenii de interes: trenduri în design, arhitectură și industrie HoReCa.


Târgul Heimtextil 2018 a fost organizat pe mai multe direcții; fiecare galerie a târgului s-a diferențiat tematic de restul. Unul dintre spații a revenit industriei de tapet și, ca atare, a fost îmbrăcat în tapet pe o suprafață de 100 de metri. Am fost tare bucuroși să-i întâlnim aici pe cei de la Mind the Gap, reprezentanții României. Ei au expus o colecție de modele exotice pentru tapet, aducând un aer cald într-un anotimp înțepător de rece.

 +8 MagMob

 +8 MagMob


O altă secțiune a fost destinată tapițeriei și textilelor decorative, unde au expus participanți din țările occidentale ale Europei. În secțiunea textilelor pentru casă, pe lângă accesoriile tipice băii (prosoape și covoare) și bucătăriei (cârpe de șters, prosoape, accesorii textile pentru aranjarea mesei), în zona de dormitor s-au introdus și game de saltele, pe lângă clasicele produse textile de genul lenjeriei de pat. Una dintre galeriile târgului a fost dedicată împătimiților de design interior. Sub denumirea The Future is Urban, această expoziție a punctat trendurile anului în ce privește materialele, culorile și imprimeurile textile din lumea amenajărilor interioare.

 +8 MagMob

 +8 MagMob

 +8 MagMob


Noutatea târgului Heimtextil, ediția 2018: materiale textile pentru industria destinată animalelor de casă. Au expus participanți din Germania, Olanda și Elveția, iar produsele cele mai căutate au fost pătuțurile pentru câini și pisici, pături și perne pentru prietenii necuvântători.
Un eveniment internațional absolut reușit!

 +8 MagMob

 +8 MagMob
 


Moș Dizainăr: cadouri inedite pentru Crăciun

Pentru ca Moș Crăciun să aibă în desagă cadouri care mai de care mai originale, Moș Dizainăr îi dă o mână de ajutor. Cele mai în vogă târguri de cadouri românești urmează să se desfășoare săptămâna aceasta în diferite locuri ale Capitalei.

Susțineți designul românesc!/Dizainar.ro
  |  

Moș Dizainăr este deja o tradiție pentru cei care cunosc și sprijină industria de design a României. An de an, suntem îndemnați de echipa Dizainăr să investim în designerii noștri, să îi cunoaștem personal prin intermediul unor evenimente de profil și să le cumpărăm creațiile atunci când ne aflăm în căutarea unor cadouri inedite, de cele mai multe ori hand made.


Moș Dizainăr este ca un atelier destinat lui Moș Crăciun, un atelier plin de produse dintre cele mai frumoase, create de designerii din România. Sunt disponibile peste 600 de creații de design, pentru următoarele categorii de preferințe: decorațiuni, ceramică, corpuri de iluminat, mobilier, ceasuri, bijuterii, jucării.


Anul acesta vine cu o premieră: Moș Dizainăr pune la dispoziția românilor două spații de expunere a produselor pentru Crăciun – celebrul atelier din strada Puțul cu Plopi, nr. 17, dar și zona Centrul Vechi, la Arcub Gabroveni.
„Moș Dizainăr crede într-o lume mai bună, o lume mai generoasă, o lume ordonată, o lume sinceră, în care construim lucruri remarcabile, o lume mai simplă, fără resurse risipite inutil, o lume mai puțin birocratică, mai puțin politică, mai prietenoasă cu noi, cu oamenii. Și mai crede că dacă ar fi să cumperi cadouri în această altă lume probabil că le-ai căuta la magazinul de design românesc Dizainăr” – transmit organizatorii târgului.
 


Noaptea albă a creatorilor și designerilor de produs în imagini

În cifre, Noaptea albă a creatorilor și designerilor de produs a arătat astfel: 87 de designeri participanţi, peste 36 de parteneri media, peste  2500 de vizitatori, un parteneriat privat – public între Asociaţia Atelierul de Creaţie şi Universitatea de Arhitectură şi Urbanism Ion Mincu, un finanţator, două formaţii live şi un DJ.

 +6
Ediția 2017 a Nopții albe a creatorilor și designerilor de produs s-a desfășurat într-un cadru mai mult decât potrivit/Foto: Daniela Lazăr
  |  

În creații, Noaptea albă a creatorilor și designerilor de produs 2017 a demonstrat că locul produselor de autor este în spaţiile de consum de cultură. Această a șasea ediție a evenimentului a fost dedicată tradiției culturale românești și căilor de a o adapta la contemporan, iar produsele selectate pentru expoziție s-au potrivit perfect conceptului propus. Tradiţia românească se numără printre elementele definitorii ale industriei culturale şi creative românești, ceea ce se reflectă și în creațiile artiștilor din domeniu.

 +6 Daniela Lazăr

 +6 Daniela Lazăr
 La această ediție a fost propus, pentru prima dată în cadrul proiectului, un parteneriat privat nonprofit – public universitar, iar organizatorii, Asociația Atelierul de Creație, au transformat astfel sala de expoziție a Universității de Arhitectură și Urbanism Ion Mincu într-un spațiu de prezentare a celor mai noi produse de autor create în România.
Mihaela Ion, directoarea de proiect a Nopţii albe a creatorilor şi designerilor de produs, declară: Expozanţii selectaţi de către echipa Atelieru, şi prezenţi exclusiv în sala de expoziţie au dezvăluit o altă faţetă a designului de produs - produse care vorbesc de la sine. Prin acest proiect, am adus sub aceeaşi cupolă două faţete ale industriilor creative româneşti, una academică şi una privată, fiecare cu reguli proprii, uneori greu de întrepătruns şi asimilat. Dorim ca la următoarele ediţii să ducem mai departe parteneriatul privat  - public, în încercarea de a educa şi prezenta publicului avizat două lumi diferite, dar la fel de creative.

 +6 Daniela Lazăr

 +6 Daniela Lazăr

 +6 Daniela Lazăr
Noaptea albă a creatorilor și designerilor de produs are o dublă misiune –de a educa publicul în direcția designului de produs contemporan românesc, la fel de unic și de valoros ca arta de circulație internațională, dar și de a clarifica statutul și valoarea unui obiect de artă pentru fiecare dintre noi. Gabi Toma, ilustratoare şi participantă la eveniment, afirmă: Anul acesta Noaptea albă a creatorilor și designerilor de produs a reunit o serie de creatori talentați, cu proiecte foarte frumoase. Mi-a plăcut varietatea ideilor și faptul că fiecare a adus un proiect nou, prezentat în premieră. Aceasta este una dintre puținele expoziții în care vizitatorii pot atinge și studia îndeaproape exponatele și pot să discute și să ofere feedback direct creatorilor.
Felicitări organizatorilor!