imm cologne 2018 – Simte pulsul industriei de mobilă!

La imm cologne se prezintă cele mai recente tendinţe din domeniul produselor de mobilier şi al designului de interioare, expozanţii participând cu un număr mare de inovaţii şi soluţii creative. Vizitatorii pot să găsească aici o varietate unică de idei de amenajări interioare pentru diferite spaţii şi stiluri, de la produse standard, la piese cu design inedit şi mobilier de lux.

 +11
Luni, 15 ianuarie îşi deschide porţile cel mai important târg de mobilă din Europa
  |    |  English Summary

Târgul internaţional de mobilă din Köln, unul dintre cele mai importante evenimente pentru piaţa internaţională a mobilei, va reuni în perioada 15-21 ianuarie 2018 peste 1.200 de expozanţi din întreaga lume.

 +11 MagMob Soluţiile practice ridică valoarea pieselor din ofertă
Pentru tinerii designeri evenimentul reprezintă o platformă eficientă, locul ideal pentru promovarea produselor şi ideilor lor. Vizitatorii profesionali apreciază atmosfera de afaceri distinctă  a târgului şi standardul ridicat al organizării şi al serviciilor oferite. În zilele în care târgul este deschis publicului larg, expozanţii vor avea oportunitatea de a testa piaţa, de a permite vizitatorilor să adune informaţii şi idei pentru eventualele achiziţii viitoare. Timp de o săptămână, imm cologne va fi inima sectorului internațional de mobilier şi decoraţiuni interioare.

 +11 MagMob Scaune albe, blat de stică, simplitate.
Aşa cum deja ne-am obişnuit, manifestarea se desfăşoară într-un format bine gândit şi excepţional organizat, fiind împărţită în mai multe segmente:
Global Lifestyles – o gamă largă de mobilier pentru locuinţe şi dormitoare, de la numeroase firme internaţionale, toate sub un singur acoperiş.
Prime – mobilier modern pentru living şi dormitoare, mobilier din lemn masiv, mobilier pentru copii, mese, scaune, sufragerii, mobilier de epocă şi mobilier restaurat.
Comfort – mobilier tapiţat pentru cele mai exigente standarde de confort.
Smart – mobilier contemporan pentru tineret, mobilier gata de asamblat, mobilier pentru copii, o selecţie de produse şi accesorii aferente.
Sleep – tot ce este necesar pentru un somn bun, saltele, paturi, lenjerii de pat, accesorii.
Pure – prezintă filozofiile de viaţă integrate ale unor branduri de design lider.
Pure Editions – design interior şi concepte de produse inovatoare.
Pure Studios – tineri designeri: laboratoare de design, designeri independenţi, ateliere de design.
Pure Platforms  – diferite feţe ale designului de interior, de la sisteme de culori şi iluminare la aparate pentru baie şi mobilă pentru bucătărie.
Pure Talents – forumul designului experimental.
Pure Architects – este un nou format pentru prezentarea soluţiilor inovatoare pentru băi, pentru pardoseli, placaje pentru pereţi, iluminare şi case inteligente.

 +11 MagMob În această imagine vedeţi mobilă pentru exterior. Pe bune. Căutaţi Kettal pe Google.

La imm cologne furnizori şi vizitatori de specialitate cu putere de decizie în companiile pe care le reprezintă vor stabili cursul afacerilor viitoare. Participanţii au ocazia de afla ce poate ajuta la stimularea afacerii lor, descoperind nu numai idei noi, ci şi soluţii deja consacrate. An de an vizitatorii pot conta pe imm cologne pentru a găsi aici atât produse noi, gata să fie lansate pe piaţă, cât şi tendinţele de mobilier care vor modela viitorul.
 +11 MagMob Am înmânat primul exemplar al ediţiei speciale FFR colegilor de la revista Möbelmarkt.

  English Summary

Design brands from Scandinavia, Spain and Italy exhibit international lifestyles at Pure

“As in past years, we have a very high level of participation in the Pure format again this year, and a very international range of exhibitors,” says Matthias Pollmann, Vice President Trade Fair Management, as he looks forward expectantly to the upcoming imm cologne. “We’ve noticed over the last few years how imm cologne is not only used as an important international business platform for the furnishing industry, but also as a source of inspiration to discover, in January, the furnishing trends for the year ahead.” Several new brands will be exhibiting for the first time in 2018, including a number of Spanish design labels such as Kettal, Gandia Blasco, Inclass Mobles, Point, Stua, Treku and Carmenes Sofás – they are joining the numerous exhibitors that have been attending imm cologne for several years.

Scandinavian design is now on-trend like never before, and new fashionable interior labels are providing fresh momentum. The young Scandinavian brands that regularly return to Cologne have achieved cult status within a very short period of time, among them brands such as Muuto, &Tradition, Frost, Please Wait to be Seated, Softline and Woud from Denmark. Design House Stockholm and String from Sweden are bringing Nordic simplicity into the home, while Artek from Finland offers classic furniture, and Woodnotes provides textiles.

Italy is always worth a visit – but you can actually also find all the leading designers at imm cologne 2018. B & B Italia, Baxter, Cassina, Flexform, Living Divani, MDF, Minotti, Molteni, Pedrali, Poliform, Poltrona Frau and Verzelloni are just a few of the sonorous names that will certainly be further highlights for design lovers as they make their way around the trade fair. Those who work in the traditional luxury business will find exclusive brands such as Paolo Castelli, Fendi (Club House Italia) and Cornelio Cappellini in Hall 11.


Heimtextil 2018: trendurile anului la textile pentru casă

În perioada 9-12 ianuarie, a avut loc la Frankfurt târgul Heimtextil, un târg extrem de colorat și viu, prin prisma participanților și a produselor expuse. Revista MagMob a luat parte la acest eveniment, prin persoana redactorului-șef, Zilahi Imre.

 +8
Prezența românească la Heimtextil 2018 - Mind the Gap și cea mai nouă colecție a lor de tapet
  |  

Aproape 3000 de expozanți din 64 de state au marcat cea de-a opta ediție a târgului Heimtextil de la Frankfurt. Este un eveniment dedicat, cum reiese și din denumire, materialelor textile pentru casă, dar nu numai. Domenii de interes: trenduri în design, arhitectură și industrie HoReCa.


Târgul Heimtextil 2018 a fost organizat pe mai multe direcții; fiecare galerie a târgului s-a diferențiat tematic de restul. Unul dintre spații a revenit industriei de tapet și, ca atare, a fost îmbrăcat în tapet pe o suprafață de 100 de metri. Am fost tare bucuroși să-i întâlnim aici pe cei de la Mind the Gap, reprezentanții României. Ei au expus o colecție de modele exotice pentru tapet, aducând un aer cald într-un anotimp înțepător de rece.

 +8 MagMob

 +8 MagMob


O altă secțiune a fost destinată tapițeriei și textilelor decorative, unde au expus participanți din țările occidentale ale Europei. În secțiunea textilelor pentru casă, pe lângă accesoriile tipice băii (prosoape și covoare) și bucătăriei (cârpe de șters, prosoape, accesorii textile pentru aranjarea mesei), în zona de dormitor s-au introdus și game de saltele, pe lângă clasicele produse textile de genul lenjeriei de pat. Una dintre galeriile târgului a fost dedicată împătimiților de design interior. Sub denumirea The Future is Urban, această expoziție a punctat trendurile anului în ce privește materialele, culorile și imprimeurile textile din lumea amenajărilor interioare.

 +8 MagMob

 +8 MagMob

 +8 MagMob


Noutatea târgului Heimtextil, ediția 2018: materiale textile pentru industria destinată animalelor de casă. Au expus participanți din Germania, Olanda și Elveția, iar produsele cele mai căutate au fost pătuțurile pentru câini și pisici, pături și perne pentru prietenii necuvântători.
Un eveniment internațional absolut reușit!

 +8 MagMob

 +8 MagMob
 


Moș Dizainăr: cadouri inedite pentru Crăciun

Pentru ca Moș Crăciun să aibă în desagă cadouri care mai de care mai originale, Moș Dizainăr îi dă o mână de ajutor. Cele mai în vogă târguri de cadouri românești urmează să se desfășoare săptămâna aceasta în diferite locuri ale Capitalei.

Susțineți designul românesc!/Dizainar.ro
  |  

Moș Dizainăr este deja o tradiție pentru cei care cunosc și sprijină industria de design a României. An de an, suntem îndemnați de echipa Dizainăr să investim în designerii noștri, să îi cunoaștem personal prin intermediul unor evenimente de profil și să le cumpărăm creațiile atunci când ne aflăm în căutarea unor cadouri inedite, de cele mai multe ori hand made.


Moș Dizainăr este ca un atelier destinat lui Moș Crăciun, un atelier plin de produse dintre cele mai frumoase, create de designerii din România. Sunt disponibile peste 600 de creații de design, pentru următoarele categorii de preferințe: decorațiuni, ceramică, corpuri de iluminat, mobilier, ceasuri, bijuterii, jucării.


Anul acesta vine cu o premieră: Moș Dizainăr pune la dispoziția românilor două spații de expunere a produselor pentru Crăciun – celebrul atelier din strada Puțul cu Plopi, nr. 17, dar și zona Centrul Vechi, la Arcub Gabroveni.
„Moș Dizainăr crede într-o lume mai bună, o lume mai generoasă, o lume ordonată, o lume sinceră, în care construim lucruri remarcabile, o lume mai simplă, fără resurse risipite inutil, o lume mai puțin birocratică, mai puțin politică, mai prietenoasă cu noi, cu oamenii. Și mai crede că dacă ar fi să cumperi cadouri în această altă lume probabil că le-ai căuta la magazinul de design românesc Dizainăr” – transmit organizatorii târgului.
 


Noaptea albă a creatorilor și designerilor de produs în imagini

În cifre, Noaptea albă a creatorilor și designerilor de produs a arătat astfel: 87 de designeri participanţi, peste 36 de parteneri media, peste  2500 de vizitatori, un parteneriat privat – public între Asociaţia Atelierul de Creaţie şi Universitatea de Arhitectură şi Urbanism Ion Mincu, un finanţator, două formaţii live şi un DJ.

 +6
Ediția 2017 a Nopții albe a creatorilor și designerilor de produs s-a desfășurat într-un cadru mai mult decât potrivit/Foto: Daniela Lazăr
  |  

În creații, Noaptea albă a creatorilor și designerilor de produs 2017 a demonstrat că locul produselor de autor este în spaţiile de consum de cultură. Această a șasea ediție a evenimentului a fost dedicată tradiției culturale românești și căilor de a o adapta la contemporan, iar produsele selectate pentru expoziție s-au potrivit perfect conceptului propus. Tradiţia românească se numără printre elementele definitorii ale industriei culturale şi creative românești, ceea ce se reflectă și în creațiile artiștilor din domeniu.

 +6 Daniela Lazăr

 +6 Daniela Lazăr
 La această ediție a fost propus, pentru prima dată în cadrul proiectului, un parteneriat privat nonprofit – public universitar, iar organizatorii, Asociația Atelierul de Creație, au transformat astfel sala de expoziție a Universității de Arhitectură și Urbanism Ion Mincu într-un spațiu de prezentare a celor mai noi produse de autor create în România.
Mihaela Ion, directoarea de proiect a Nopţii albe a creatorilor şi designerilor de produs, declară: Expozanţii selectaţi de către echipa Atelieru, şi prezenţi exclusiv în sala de expoziţie au dezvăluit o altă faţetă a designului de produs - produse care vorbesc de la sine. Prin acest proiect, am adus sub aceeaşi cupolă două faţete ale industriilor creative româneşti, una academică şi una privată, fiecare cu reguli proprii, uneori greu de întrepătruns şi asimilat. Dorim ca la următoarele ediţii să ducem mai departe parteneriatul privat  - public, în încercarea de a educa şi prezenta publicului avizat două lumi diferite, dar la fel de creative.

 +6 Daniela Lazăr

 +6 Daniela Lazăr

 +6 Daniela Lazăr
Noaptea albă a creatorilor și designerilor de produs are o dublă misiune –de a educa publicul în direcția designului de produs contemporan românesc, la fel de unic și de valoros ca arta de circulație internațională, dar și de a clarifica statutul și valoarea unui obiect de artă pentru fiecare dintre noi. Gabi Toma, ilustratoare şi participantă la eveniment, afirmă: Anul acesta Noaptea albă a creatorilor și designerilor de produs a reunit o serie de creatori talentați, cu proiecte foarte frumoase. Mi-a plăcut varietatea ideilor și faptul că fiecare a adus un proiect nou, prezentat în premieră. Aceasta este una dintre puținele expoziții în care vizitatorii pot atinge și studia îndeaproape exponatele și pot să discute și să ofere feedback direct creatorilor.
Felicitări organizatorilor!

 


Noaptea albă a creatorilor și designerilor de produs – exponatele

Nu mai e mult până la noaptea albă a lunii noiembrie. Sâmbătă, 25 noiembrie, între orele 19:00 și 02:00, iubitorii de design românesc sunt așteptați cu creații dintre cele mai inovatoare în materie de mic mobilier și obiecte decorative. Evenimentul va avea loc în centrul Bucureștiului, la Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu”.

 +6
Albert Kaan: Forward
  |  

De „Noaptea albă a creatorilor și designerilor de produs” nu se doarme, ci se petrece timpul printre exponate dintre cele mai originale: șapte ore de interacțiune cu designeri talentați și produsele lor.

Evenimentul are o dublă misiune – cea de a educa publicul în direcția designului de produs contemporan românesc, la fel de unic și de valoros ca arta de circulație internațională, dar și de a clarifica statutul și valoarea unui obiect de artă pentru fiecare dintre noi.
Această a șasea ediție a Nopții albe a creatorilor și designerilor de produs este dedicată tradiției culturale românești și a numeroaselor căi de a o adapta la contemporan.
Peste 20 de artiști selectați expun câte cinci produse realizate în ultimul an: A.A.Petcan / Albert Kaan / Albert Suvac / Angela Ciobanu Artefact Room / Bianca Georgescu / Brândușa Ungurașu/ Brut Concept/ Carina Pănculescu Art & Design / Dan Marincovici Design / Deco-Box / Digital Concept Studio / Flori de nu mă uita /Gabi Toma / HUMAN APJ / Ionela Luncanu / Irina Mocanu IUTTA / Jazz Design / Lemnia / Luvers / Marie Nouvelle MARNON / MATIUS Studio / Metal Creativ / Raicelai / SlenderTree / Supernovator.

 +6 MagMob Dan Marincovici: Design Lightnum
 +6 MagMob Brut Concept: Branch

 +6 MagMob Deco Box: Sunrise

 +6 MagMob Matius Studio: Chillya
Lor li se adaugă CAMERA LUCIDA, un nou proiect lansat de Assamblage – Asociaţia Naţională a Autorilor şi Designerilor de Bijuterie Contemporană, în perioada 2017 – 2018, dedicat comemorării a 100 ani de la încheierea Primului Război Mondial şi demarat cu sprijinul financiar AFCN. Peste treizeci de designeri ai proiectului CAMERA LUCIDA își vor prezenta lucrările. Împreună cu expoziţia adiacentă ROOM 40, proiectul s-a extins la nivel internaţional şi a fost prezentat până în prezent în cadrul Romanian Design Week 2017, Joya Barcelona şi Designblok Prague Design and Fashion Week.

 +6 MagMob Metal Creativ: cub metalic
În cadrul evenimentului vor mai participa peste douăzeci de participanți selectați de Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu” și obiecte de design ce prezintă tendințele 2018/2019 în designul decorațiunilor, produse tradiționale reinterpretate pentru lifestyle-ul contemporan și noutăți fascinante, aduse de Christmasworld 2018, expoziția internațională de decorațiuni de sezon și ornamente de toate tipurile de la  Messe Frankfurt.

Proiectul Noaptea albă a creatorilor și designerilor de produs este realizat de echipa Asociației Atelierul de Creație, organizație non-profit ce susține, de mai bine de şapte ani, abordările alternative de prezentare în spații noi de consum de cultură.
#blanchenuit