iSaloni 2018 – preferatele noastre

Unul dintre criteriile cele mai importante ale colecțiilor de mobilă și accesorii prezentate la iSaloni este confortul. Sau am putea spune combinația de confort maxim și design plăcut ochiului. Așa stând lucrurile, am ales câteva piese de mobilier care ne-au plăcut nouă, celor de la Magmob, în mod special.

 +4
Colecții de marcă la iSaloni 2018/Salonemilano.it
  |  

Fie că e vorba de indoor sau outdoor, piesele alese de noi exprimă spiritul fresh al designului internațional: materiale de calitate, execuție excelentă, garanție prelungită. Iată deci preferatele noastre:


New York Soleil by Saba Italia +4 www.salonemilano.it New York Soleil by Saba Italia
O colecție șic, cu accente retro, pentru spațiile outdoor ale momentului. New York Soleil este un set de canapea și scaune pentru exterior, confecționate manual. Structura pieselor este una metalică, iar corzile sunt din polipropilenă, vopsită în mai multe variante cromatice. Designerul Sergio Bicego s-a inspirat din nevoia de a lăsa aerul și lumina să circule liber în spațiul exterior ocupat de acest set. Pernele au calități ergonomice și sunt acoperite de un material textil inovator.


Badawi Pillows by Walter Knoll +4 www.salonemilano.it Badawi Pillows by Walter Knoll
Această pernă este cea mai relaxantă, minimalistă și confortabilă soluție pentru un living cât mai plin de culoare și textile ce invită la un trai boem. Perna are forma clasică a pernei de pat, dar se folosește pe jos, fie ca un loc în care să citești, fie ca un soi de culcuș pentru un scurt somn de după-amiază.


Gea by Adrenalina +4 www.salonemilano.it Gea by Adrenalina
Inspirat de scaunul tip cabrioletă al secolului XVIII, Gea amintește de acele fotolii de amplasat în fața șemineului, ale căror brațe și spătar aveau rolul de a capta și păstra căldura focului. În zilele noastre, acest fotoliu este îmbrăcat în tapiserii tare îndrăznețe cromatic și redimensionate în așa fel încât să onoreze până și cele mai moderne livinguri elegante.


IKEA a lansat catalogul 2019!

Astăzi, 27 august, IKEA a lansat noul său catalog, într-o atmosferă cu adevărat aniversară: în librăria Cărturești Carusel, de pe Lipscani – adică printre mii de cărți. Catalogul anului 2019 e cu totul special, atât din punct de vedere aniversar, cât și al conținutului inspirat din nevoile de zi cu zi ale oamenilor.

 +5
Noul catalog IKEA s-a lansat în Centrul Vechi al Capitalei
  |  

Două motive au stat la baza deciziei de a lansa catalogul IKEA într-un spațiu specific cărții: tirajul foarte mare, care transformă acest produs într-un cert bestseller. Adică 800.000 de exemplare distribuite în București și împrejurimi. Al doilea motiv: IKEA împlinește 75 de ani de existență. Știați că a începuturile IKEA au stat sub auspiciile unei mici afaceri cu produse mărunte de birotică?


La catalogul IKEA lucrează uneori și câte 150 de oameni. Se tipărește numai pe hârtie certificată 100% FSC. Actuala ediție are peste 100 de pagini, prezentând mobilă variată -  de la camere simple până la case complete. Amenajările reflectă nevoile actuale ale oamenilor, așa cum reies ele din studii realizate de IKEA la nivel global.

 +5 MagMob
Lait-motivul sărbătorește diversitatea stilurilor de viață. Degeaba un produs este frumos, dacă nu este și funcțional.
Sunt 7 case cu 7 stiluri diferite cu ilustrează aceste stiluri de viață. Albul este culoarea predominantă. Provocarea: spații restrânse ca suprafață, invers proporțional cu numărul membrilor familiei. Noul catalog IKEA a luat cazuri reale de familii din întreaga lume și a căutat să le răspundă tuturor nevoilor de activitate, depozitare și atmosferă. Cel mai „dificil” caz: o familie formată din șase membri.

 +5 MagMob +5 MagMob +5 MagMob
Colecțiile anului viitor:
GRATULERA – cele mai iubite piese de mobilier din istoria companiei, piese din anii 50 ai secolului.
FOREMAN – accesorii maximaliste, ce trezesc emoții
LURD – una dintre cele mai așteptate colecții IKEA, dedicată animalelor de companie, câini și pisici.
LUSTIG – colecție despre jocul fără reguli, jucăriile se pot folosi la nesfârșit, neavând un început, nici un sfârșit.
Distribuția catalogului IKEA 2019 începe mâine și se încheie pe 21 septembrie în București.
 


75 de ani de IKEA într-o colecție istorică: GRATULERA

Cu 75 de ani în urmă Ingvar Kamprad înființa IKEA. Pentru a marca acest moment, IKEA prezintă colecția specială GRATULERA, care include cele mai iubite piese de mobilier din istoria companiei. GRATULERA va fi lansată în trei etape, în perioada de vară - toamnă a acestui an. Primele produse din colecția GRATULERA sunt deja disponibile în magazinul IKEA Băneasa.

 +3
GRATULERA - o colecție aniversară, inspirată de preferințele clienților/IKEA.ro
  |  

IKEA a creat mobilier în multe stiluri diferite de-a lungul timpului. Aniversarea a 75 de ani este despre celebrarea și reamintirea trecutului, dar și despre a le mulțumi clienților. Astfel, produsele preferate ale clienților din ultimii 75 de ani vor fi din nou disponibile în magazinele IKEA.

„Am simțit o nevoie puternică de a împărtăși și a sărbători istoria și moștenirea noastră, marcând în același timp modul în care au variat stilurile și designul IKEA din ultimii 75 de ani,” declară Karin Gustavsson, Creative leader, IKEA of Sweden.

Colecția GRATULERA va fi lansată în trei etape în magazinele IKEA, până la finalul anului 2018.
 +3 www.IKEA.ro
Prima parte a colecției ne va aminti de anii '50 și '60, de perioada în care tonurile întunecate și lemnul erau în tendințe, de vremea în care IKEA era un comerciant convențional de mobilier scandinav. Cea de-a doua parte a colecției este dedicată anilor '70 și '80, perioadă în care IKEA a început să experimenteze noi metode de producție, iar colecțiile erau caracterizate de culori puternice și jucăușe, precum și de texturi vibrante. A treia și ultima parte a colecției este o reamintire a sfârșitului secolului al XX-lea și începutul secolului XXI-lea, o perioadă în care IKEA a revenit la clasica tradiție scandinavă și la mobilierul din lemn deschis la culoare.


Colecția GRATULERA va include fotolii, mese, corpuri de iluminat și textile în variante diferite. Scaunul modern EKENÄSET, covorul FÄRGSTARK și scaunul BJURÅN sunt câteva dintre produsele reprezentative pentru această colecție.
 
Numeroase produse din colecție au fost păstrate exact așa cum au fost lansate pentru prima dată - designul original nu a fost modificat, în timp ce doar câteva piese de mobilier au fost actualizate cu nume, culori, funcții și materiale noi - pentru a satisface cerințele producției de astăzi și un stil de viață modern.
 +3 www.IKEA.ro
Prima parte a colecției GRATULERA, dedicată anilor 50 și 60 din secolul al XX-lea, va fi disponibilă în magazinul IKEA Băneasa începând cu luna august 2018, iar următoarele două game ale acestei colecții „istorice” urmează să fie lansate în octombrie și decembrie.


iSaloni Milano 2018 – parada accesoriilor decorative

iSaloni Milano reprezintă unul dintre evenimentele cele mai prestigioase pe plan internațional în domeniul producătorilor de mobilier și accesorii. Milano reprezintă patra modei, a eleganței și luxului nu doar în ce privește moda vestimentară, ci și a mobilierului de toate felurile – indoor și outdoor.

 +4
iSaloni Milano 2018 - un show al eleganței interioarelor/Salonemilano.it
  |  

Ne concentrăm în acest material asupra accesoriilor textile și decorative care au defilat pe catwalk-ul iSaloni Milano 2018, pentru că este domeniul în care creativitatea se exprimă cel mai liber. Am ales deci trei producători care să vă placă.
Dragon Fly by Rugs Society

 +4 www.salonemilano.it Rugs Society
Rugs Society a prezentat anul acesta la iSaloni o colecție denumită Dragon Fly, accentul vizând modelul textil și nu produsul. Dragonul zburător a fost motivul acestei colecții, iar variantele cromatice se folosesc atât pentru imprimarea covoarelor, cât și pentru tapițarea pieselor de mic mobilier. Oricare dintre cele două variante ai alege, motivul Dragon Fly scoate încăperea din anonimat. Stilul este modern, abstract.


Grădina de porțelan by Mezzaluna

 +4 www.salonemilano.it Mezzaluna
Conceptul Mezzaluna este același an de la an la iSaloni, dar produsele sunt mereu altele. Accesorii decorative pentru case extravagante ar fi conceptul acestui producător ce reprezintă cu succes noțiunile de eleganță și lux tipice stilului italian. Ceramica este din cel mai fin porțelan, picturile sunt executate manual, iar tablourile sunt realizate dintr-o combinație de aur și vopsele personalizate în funcție de nevoile clientului.


Decoruri aurite de BB Galleria +4 www.salonemilano.it BBGalleria
Acest producător de decoruri pictate creează mai mult decât picturi. O întreagă echipă de artiști lucrează la un astfel de accesoriu mural – dulgheri, sculptori și pictori. Rama este din lemn rafinat, iar placarea cu aur se face manual, printr-un proces de aurire a apei.
 


Culorile capătă textură și dimensiune în cadrul expoziției Haptic Perception

Joi, 28 iunie 2018, de la ora 18:00, la Galeria Horațiu Mălăele are loc vernisajul expoziției Haptic Perception a artistei Cornelia Petrea, curatoriată de Mihaela Ion. Spațiul Galeriei Horațiu Mălăele (str. Smârdan, nr. 37, București) este potrivit pentru lucrările într-o cromatică caldă a Cornelia Petrea, iar Mihaela Ion propune un concept curatorial capabil să transpună vizitatorii într-un cadru cultural ce inspiră simțul tactil.

  |  

Expoziția poate fi vizitată până pe 12 iulie 2018 și, pe parcursul panotării evenimentului, duo-ul artist - curator va propune întâlniri cu publicul interesat.


Mihaela Ion, curatoarea expoziției Haptic Perception menționează: „Evenimentul se va desfășura într-un spațiu destinat consumului de cultură, un spațiu monocrom capabil să prezinte corespunzător lucrările artistei. Fiecare lucrare a Corneliei Petrea redă prin cromatică un alt aspect al unei percepții posibil tactile, de aici și numele expoziției Haptic Perception. Tablourile sale inspiră o anumită textură pentru fiecare culoare.”


Cornelia Petrea este un caz insolit de artistă care, fără un parcurs educațional în domeniul artei, reușește să expună și să vândă lucrările sale în Statele Unite ale Americii, Canada și țări din Europa, cea mai recentă expoziție la care a participat având loc în Monaco. Artista folosește acrilicele și tehnica de mixed media într-un joc artistic definit de spontaneitate, emoție și energie, joc în urma căruia rezultă picturi care atrag toate privirile. Cornelia Petrea își definește lucrările ca fiind medii vizuale care transpun o lume aflată între vis și aievea, realitate și imaginație artistică, transcendent și imanent.


„Fiecare lucrare prezintă un nou aspect al unei posibile realități, și de multe ori aceste lumi imaginate au nevoie de o pânză mai amplă, multe dintre creațiile sale fiind diptice sau triptice. Picturile sale nu au nevoie de o ramă, acestea își definesc perimetrul convențional prin culorile care se continuă natural și pe marginile sașiului”, afirmă Mihaela Ion, curatoarea expoziției.


Expoziția Haptic Perception se desfășoară în centrul vechi al Bucureștiului – Galeria Horațiu Mălăele – atrăgând astfel un nou public neemancipat din punct de vedere artistic. Evenimentul reprezintă prima expoziție personală a artistei, iar intrarea este liberă.


Cornelia Petrea, artistă ce lucrează și locuiește în București, are capacitatea nativă a de putea reda în lucrările sale o anumită percepție tactilă, de a transpune un univers paralel cu realitatea, un univers ce este relevat publicului prin alegerea numelui lucrării.


Mihaela Ion, manager cultural și curatoare din București,  are o experiență de peste 12 ani în domeniul vizual; ea a fondat proiectele Revista Atelierul și Noaptea albă a creatorilor și designerilor de produs, destinate promovării industriilor creative și culturale naționale și internaționale. Din 2018, este lector universitar în domeniul tranzacțiilor operelor de artă, și din 2016 co-organizează conferințele de Design de la Ambient Expo și BIFE SIM. S-a specializat în domeniul artei contemporane și a managementului cultural în Franța (Paris, 2017) și Marea Britanie (Londra, 2012).  Mihaela crede că arta și mai ales arta contemporană trebuie să se prezinte ea direct publicului larg, de aceea selectează spații neconvenționale pentru proiectele sale curatoriale: galerii de artă insolite, foaiere de clădiri de birouri, ateliere de artist.