Mobiera: cum să ascunzi hota din bucătărie

În orice bucătărie modernă există o hotă. Nu toată lumea e însă mulțumită de aspectul ei. Atunci când vrei ca în bucătărie să se instaleze o atmosferă tematică, hota metalică este prima care te încurcă. Mobiera pune însă la dispoziția ta câteva modele de hotă absolut inedite.

 +4
Dacă-ți trebuie și hotă, și design, alege o hotă cu design de orice altceva! Mobiera.ro
  |  

Deși revista Magmob se ocupă în general de promovarea mobilei și accesoriilor fabricate sau disponibile în România, am ales azi să prezentăm o colecție de electrocasnice pentru bucătărie. Explicație: hotele contribuie major la crearea unei atmosfere, iar modele de mai jos sunt chiar speciale!

 +4 www.mobiera.ro
Juliette Black este o hotă suspendată, al cărei aspect poate păcăli și cel mai avizat ochi. Are forma decorativă a unei lustre în stil glamour, iar designul o face ușor de strecurat în amenajări de diferite stiluri, de la cel retro până la cel modern. În plus, filtrul acestui model de hotă este performant și mult mai rezistent decât filtrele obișnuite, cu o durată de viață de până la 3 ani.

 +4 www.mobiera.ro
Amelie Wood este o hotă și mai neobișnuită. Designul modern o recomandă drept o ramă cu oglindă, însă îndeplinește funcțiile tipice ale unei hote. Rama din lemn natur albit o face potrivită pentru mai multe stiluri de amenajare. E dotată cu sistem de iluminare LED.

 +4 www.mobiera.ro
Star IX reprezintă o altă propunere de hotă de la Mobiera. Forma este a unui glob de cristal cu rol de iluminare, inspirat de acele corpuri specifice discotecilor de pe vremuri. În ton cu designul și sursa de inspirație, această hotă asigură iluminarea atât a zonei aragazului, cât și a zonelor adiacente de gătit.
Oricare dintre aceste modele de hotă e suficient pentru a da bucătăriei o personalitate unică.

 


Cele mai mici bucătării pentru acasă

Într-o casă redusă ca spațiu, bucătăria s-a adaptat și este de acum disponibilă într-o gamă de modele dintre cele mai inovatoare. Vorbim de minibucătării, un concept nou pe plan internațional și care se potrivește de minune și locuințelor din România.

 +5
Minibucătăria e un concept tot mai folosit pe plan internațional, ce concentrează într-un modul minuscul toate funcțiile unei bucătării normale/Limatec-ag.ch
  |  

Am ales să vă prezentăm câteva idei despre cum bucătăria se poate „împacheta” și deveni nu doar practică, ci și practică indiferent de dimensiuni. Minibucătăria ia forme variate, asigurând pe lângă funcționalitate maximă și un design modern, inspirat din realitatea imediată.
 +5 www.circle-kitchen.de
Bucătăria-capsulă
Circle kitchen este un modul de bucătărie realizată sub forma unei capsule, dotată cu tot ce îți  trebuie pentru prepararea mâncării. Designul rotund inspiră armonie, și asigură o atmosferă modernă a locuinței. Este prevăzută cu tot ce-ți trebuie pentru prepararea meselor zilnice, de la dulapuri și polițe până la integrarea electrocasnicelor.
 +5 www.culshaw.co
Bucătăria-chioșc
Modelul poartă denumirea de Fernley Petite și a avut ca sursă de inspirație bucătăriile ultradotate ale restaurantelor. Foarte bine compartimentată, e astăzi genul de minibucătărie ideală pentru garsoniere. Designul dreptunghiular face această bucătărioară una practică, iar marele avantaj sunt zecile de accesorii mărunte ce contribuie din plin la funcția de depozitare: cârlige, bare, polițe.
 +5 www.elfinkitchens.co.uk
Dulapul all-in-one
Această minibucătărie este o creație minimalistă și multifuncțională, o combinație de funcții practice integrate cât mai discret posibil. Aproape nimic nu este lăsat la vedere, accentul căzând pe elementele masive și de nelipsit dintr-o bucătărie – chiuvetă, aragaz și chiar mașină de spălat vase. Deși nu ai crede, acest model de minibucătărie dispune inclusiv de mobilierul pentru luat masa: scaune și un blat de lucru care, atunci când nu se folosesc, nici măcar nu se observă.
 +5 www.tinyhousedesign.com
Bucătăria din dulap
Toată bucătăria cuprinsă într-un... dulap – iată o idee inedită! Aparatura electrocasnică și funcția de depozitare au încăput de minune în această piesă de mobilier, de dimensiunile unui... frigider. Este un model de minibucătărie ideal pentru casele cele mai mici din lume.

Interesant, nu-i așa?
 


Blum: cum deschizi sertarul fără să pui mâna pe el

Complet absorbită de gătit vrei între timp să faci loc pe suprafața de lucru, aruncând cojile legumelor curățate. Cum ai ajuns cu cojile în fața extragerii în care se află gălețile de gunoi, începe jonglatul pentru a o deschide. Când ai mâinile ocupate, să deschizi prin metoda obișnuită este dificil, ca urmare vor rămâne mânere și fronturi murdare. Blum vine cu o soluție.

 +2
 MagMob
Magie în bucătărie. De la Blum!
  |  

De acum extragerea pentru gunoi poate fi deschisă fără efort și comod: cu SERVO-DRIVE uno, susținerea electrică a deschiderii. Pentru aceasta, este suficientă o ușoară atingere a frontului cu genunchiul, piciorul sau șoldul. Iar confortul dorit este completat de funcția de amortizare BLUMOTION, care asigură permanent o închidere lină și fără zgomot a extragerilor.
 +2 www.blum.ro
Grație protecției integrate la rezemare, deschiderea fără intenție a sertarului este imposibilă. Te poți rezema relaxat de front, pentru că funcția electrică de deschidere se declanșează doar prin apăsare sau tragere scurtă.

Deosebit de practic este faptul că montarea setului individual premontat se realizează simplu și repede. Fără a fi nevoie de măsurare și găurire, setul SERVO-DRIVE uno este ideal și în cazul instalării ulterioare.
SERVO-DRIVE uno aduce satisfacție și în privința consumului de curent –în poziția stand by, consumul de 1.7 kWh pe an este unul deosebit de mic.

Având în vedere că locul de montare este sub chiuvetă, SERVO-DRIVE uno  are integrată o protecție contra picăturilor de apă, în caz că se întâmplă vreodată să picure apă în dulap.


Cum schimbi simplu și rapid culorile bucătăriei

Fără să schimbi faianța, fără să înlocuiești dulapurile și alte lucrări complicate, bucătăria e la un pas distanță de împrospătarea sau chiar modificarea culorilor. Totul stă în accesorii. Vă prezentăm câteva soluții istețe de mare ajutor atunci când vreți ceva nou în bucătărie.

 +5
Atmosfera bucătăriei se poate îmbunătăți foarte simplu/Noltehomestudio.ro
  |  

În loc să schimbi dulapul, poți schimba doar panoul frontal, obținând aspectul unui corp de mobilă absolut nou. De exemplu, colecția Dialux de la PremLine Italia este disponibilă la noi în țară prin Protege Parol, iar colecția de finisaje este variată atât la nivel cromatic, cât și aspect lucios/mat sau textură. Panourile se pot comanda exact pe dimensiunea dulapului existent, și vin gata de montat. Colecția Dialux se caracterizează printr-un grad înalt de rezistență la zgârieturi și abraziuni, iar finisajul este unul extralucios.

 +5 www.protege.ro
O altă variantă la fel de spectaculoasă este frontul de sertar care se lipește peste cel original (dacă e din MDF) sau se fixează în rama metalică a sertarului de care te-ai plictisit – et voila! Dulapul de bucătărie și-a schimbat cu totul aspectul. În acest caz, ai avantajul că poți comanda fronturi de culori diferite pentru a obține un efect de maximă personalizare. Modern Art Glass este un furnizor de materiale decorative pentru casă, realizate din sticlă. Comercializează fronturi din sticlă, unele dintre cele mai reușite fiind modelele cu vitraliu.

 +5 www.sticla-vitralii.ro
Dar poate ești genul care adoră mesajele lăsate în bucătărie. Ce zici de unul printat pe sticlă? Cei de de la Modern Art Glass primesc comenzi de printuri pe sticlă, cu mesaje sau peisaje, ce se pot personaliza și pe dimensiuni și pe culoare.  Acest element are rol decorativ, ușor de folosit fie ca tablou pe perete, fie ca perete decorativ.

 +5 www.sticla-vitralii.ro

 +5 www.sticla-vitralii.ro


Cum să ai o bucătărie modernă

Dacă renovezi bucătăria, alege stilul modern! E actual, e practic și se definește prin câteva calități importante: organizare, simplitate, funcționalitate. Pe cât de goală pare bucătăria modernă, pe atât este de plină cu de toate.

 +4
  |  

De regulă, corpurile de mobilă ale bucătăriei moderne sunt și suspendate, și amplasate pe podea, tocmai pentru a valorifica la maximum spațiul disponibil. Se poartă ușile verticale, compacte, de sus până jos, pentru senzația de eleganță pe care o degajă. Dar odată ce deschizi ușa, ai în fața ochilor o adevărată cămară, organizată cu rafturi și sertare prevăzute la interior cu separatoare de veselă, tacâmuri și suporturi capace etc. Evident, nu se mai poartă deloc mânere la dulapuri – totul se face printr-o simplă apăsare a frontului. Ce-i drept, în felul ăsta nu mai murdărești mânerul cu cocă sau sosuri, căci poți deschide sertarul apăsând chiar cu cotul.

 +4 MagMob
În bucătăria modernă, ceea ce vrei să depozitezi la vedere își găsește locul pe polițe suspendate sau integrate mobilei masive, dar trebuie să expui doar elemente inclusiv cu rol decorativ – ceramică originală, sticle de vin din anii cei mai buni, seturi de cești de porțelan. Și pentru că sunt articole de vitrină, polița pe care se află e de obicei iluminată special, printr-un spot sau benzi luminoase colorate.

 +4 www.deltastudio.ro
Insula de bucătărie nu e doar insulă de bucătărie, ci inclusiv trebuie dotată cu un dulăpior oricât de discret, cu o poliță cu rol de bar deschis, bare metalice ca suport pentru prosopul de bucătărie sau mănuși, blat de lucru din material rezistent la acțiuni de preparare a mâncării. Adesea, insula de bucătărie trebuie să includă și o chiuvetă.

 +4 www.euphoria.ro

În bucătăria modernă, masa s-a cam mutat în living. Bucătăria modernă rar mai prevede o masă și scaune de sine stătătoare. Sunt integrate insulei de bucătăriei sau chiar corpurilor de depozitare, sub forma ingenioasă a unui blat rabatabil pe care îl scoți din sertar doar atunci când ai nevoie. Scaunele trebuie să aibă un design original, minimalist, adesea cu aspect de scaune de bar, ușor de folosit și pentru impresionarea musafirilor chemați la un pahar de vin. În genere, mobila este ajustabilă, extensibilă și multifuncțională.


Dacă vei face o cercetare de piață printre producătorii de bucătării în stil modern vei observa că acest gen de bucătării se fac acum sub forma literelor L sau U, cu un design cursiv, curgător și armonios, prevăzut atât cu elemente practice discrete, cât și cu elemente estetice la vedere – ca dintr-o singură bucată, o bucătărie pentru un singur perete.