logo logo

MagMob este o revistă speciali­zată în domeniul mobilei, din care vă puteţi inspira atunci când trebuie să faceţi o ale­gere pentru casa, biroul sau gră­dina voastră.

Program de promovare la export

Fast Forward Editorial SRL

540322 Târgu Mureş, Str. Bistriţei nr. 9
Romania, jud. Mureş
RO 24342230 • J19/828/2008

+40-730-190077

zilahi@magazinulmobilei.ro

MagMob la New York, în vizită la ICFF

Nu o fi el un eveniment de talia târgurilor din Köln, Milano, Shanghai sau High Point, dar și-a câștigat cu brio locul în calendarul internațional – târgul ICFF, organizat în Javits Center din New York a început în data de 21 mai, având printre expozanți și opt firme din România.

MagMob la New York, în vizită la ICFF
Publicitate
Zilahi Imre  |  22 Mai 2023

Curiozitatea ne face să vizităm cât mai multe evenimente la care sunt prezentate idei de design interior, și – cu precădere – piese de mobiliere nou create. Ca urmare anul acesta MagMob și-a trimis om pe front, am călătorit la New York împreună cu prietenii din CMT (Cluster Mobilier Transilvan) pentru a afla la fața locului, ce atrage lumea bună din tagma designerilor de interior la târgul Waned Design și ICFF.

Ok, am mai avut un motiv pentru a face această călătorie – în data de 23 mai în cadrul unei conferințe de afaceri lansăm programul de promorave la export a mobilierului fabricat în România, numit FURNITURE-from-ROMANIA. (Invitație pentru cei aflați în preajmă: ne-ar face plăcere să vă avem alături, adresa e 810 Seventh Avenue, New York, NY 10019, de la ora 10:00, eveniment Furniture Go International, coordonat de CMT).

Dar să vă spun despre târgul ICFF, care ne-a făcut o impresie foarte bună. Anunțate de către organizator, cele cca 400 de branduri sosite din 30 de țări să expună într-o singură hală mare din Javits Center par cifre greu de crezut la prima vedere, însă văzând conceptul creat din standuri mici, pline de creații cu design într-adevăr proaspăt, le-am acceptat de bune. Brazilia a atras cele mai multe cuvinte de laudă, și pe bună dreptate, expozanții din țara sud-americană au venit cu produse originale, fabricate din materiale de bună calitate, frumos lucrate.

Franța și Argentina au avut reprezentanți remarcabili, majoritatea expozanților prezentând concepte sau piese unicat, extrem de scumpe. Nu greșim mult constatând că oferta de mobilă a expozanților din România – Montana Câmpeni, Caro Jibou, M-Oliver Design cu brandul Mark Oliver, Carel Woodworks, Szel Mob, Rivethel Guild cu brandul Mozea, Wood & Furniture Contract, și KA&MA cu brandul Best Sleep – a fost cea mai clar articulată. Le urăm mult succes în afaceri tuturor!

ICFF este locul potrivit de promovare, dacă un exportator își dorește colaborări cu arhitecți și designeri de interior de pe coasta de est a SUA. Aici se fac înțelegeri pentru proiecte unicat, sau contracte de colaborare cu studiouri de amenajări interioare, care sporadic pot lansa comenzi către furnizorii lor de pe alte continente. Pentru exporturile de volum, pentru care este necesară fabricarea în serii medii și mari, măsurabile în containere, ICFF este doar un moment de bună promovare pentru branduri care au luat decizia de a ataca această piață vastă a Americii.

Publicitate