logo logo

MagMob este o revistă speciali­zată în domeniul mobilei, din care vă puteţi inspira atunci când trebuie să faceţi o ale­gere pentru casa, biroul sau gră­dina voastră.

Program de promovare la export

Fast Forward Editorial SRL

540322 Târgu Mureş, Str. Bistriţei nr. 9
Romania, jud. Mureş
RO 24342230 • J19/828/2008

+40-730-190077

zilahi@magazinulmobilei.ro

Mihai Grama şi Bucovina – perechea favorită a anului

Mihai Grama – inspirat mai nou de motivele folclorice – a fost premiat drept cel mai bun designer de obiect al anului 2015 la ELLE Decoration Romanian Design Awards!

Mobila Dalin
Colecţia Bucovina este una dintre cele mai apreciate colecţii semnate de Mihai Grama » mobiladalin.ro
Publicitate
Szeklerman  |  07 Decembrie 2015

Designul de obiect este un lucru extraordinar, iar semnăturile celor care decorează casele noastre sunt apreciate în primul rând de noi, dar şi de cei ce ne calcă pragul casei. Am văzut multe obiecte de interior care ne-au atras privirile, ba chiar le-am şi cumpărat… Sunt chiar ok, dar când vezi o piesă ce poartă cu mândrie imprimeurile tradiţiei neamului tău, parcă nu-ţi mai vine să te desparţi de ea! Designerul Mihai Grama – român get beget – a înţeles că designul poate avea şi alte teme decât cele sofisticate şi ultra-moderne din zilele noastre. A înţeles că frumuseţea obiectelor nu trebuie să fie de inspiraţie străină, ci din contră: adevăratele valori se găsesc pe plaiurile noastre, în generaţiile noastre şi în suflete noastre.

Mobila Dalin
Scaun Teleorman, un obiect de şedere înzestrat cu motive folclorice » mobiladalin.ro

În opinia lui Grama „partea grafică, vizuală a rămas una dintre pasiunile mele – după o experienţă de ani de zile ca art director în agenţii de publicitate. Călătoresc mult şi sunt fascinat de frumuseţile aceste ţări, dar cred că mulţi dintre noi nu întrevăd potenţialul uriaş pe care-l reprezintă tradiţia populară. În ţesăturile tradiţionale există o bogăţie de texturi, imprimeuri, culori şi modele care par a nu se mai sfârşi. Într-o eră dominată de pixeli, etamina pe care au cusut bunicile şi mamele noastre devine tabloul virtual pentru mine. Da, totul are la bază modele geometrice.

Mobila Dalin
Mihai Grama – deginerul care reinterpretează valorile autohtone » mobiladalin.ro

Mihai Grama este ferm convins şi susţine că de la grafică la un produs finit este multă muncă. Nu e vorba doar despre ţesătură, ci mai ales de structura unei piese de mobilier.

Inspiraţia îmi vine de la imprimeuri, de la ceea ce văd colorat şi armonios compus.

"Apoi de aici îmi vin ideile în privinţa formelor pieselor de mobilier. Încerc să întrevăd cum ar da mai bine o anumită compoziţie pe o piesă de mobilier, ca mai departe să mă gândesc ce fel de mobilier s-ar potrivi cel mai bine în casele actuale ale românilor”. Împreună cu Mobila Dalin a reuşit să creeze câteva piese foarte reuşite care s-au bucurat de un real succes pornind de la partea estetică. Ulterior vizionării, mulţi clienţi s-au convins şi de structura şi de calitatea pieselor, dar adevărul este că oamenii aleg ceea ce place ochiului, iar Grama creează pentru plăcerea lor.

Canapeaua Bucovina şi fotoliul/scaun Teleorman sunt două piese de succes pentru că oferă confort. În plus, se potrivesc bine în locuinţele contemporane ale românilor şi aduc în contextul urban aerul tradiţional, dar reinterpretat la zi. Este un mixt care surprinde – motivele de pe tapiţerii sunt tradiţionale, dar alura pieselor este una foarte îndrăzneaţă şi nonconformistă.

*
Designerul Mihai Grama, premiat la gala Elle Decoration Romanian Design Awards

„De ce ar alege un client român canapeaua Bucovina sau fotoliul Teleorman? Din start denumirea îl poartă în ţinuturi cu rezonanţă în materie de folclor. Pe de o parte, munţii Bucovinei din nordul ţării amintesc de o zonă cu peisaje şi oameni minunaţi, pe de altă parte, Teleormanul, mărginit de Dunăre, face aluzie la umorul caracteristic al oamenilor din sudul ţării. Da, sunt printre cele mai cerute piese pe care le-am creat şi mă încântă să le descopăr în amenajări din diferite oraşe şi regiuni ale ţării, provocând românii să afle mai multe despre tradiţiile noastre, dar şi să se bucure de confortul şi estetica unor piese 100% made în România”.

 

 

Publicitate