logo logo

MagMob este o revistă speciali­zată în domeniul mobilei, din care vă puteţi inspira atunci când trebuie să faceţi o ale­gere pentru casa, biroul sau gră­dina voastră.

Program de promovare la export

Fast Forward Editorial SRL

540322 Târgu Mureş, Str. Bistriţei nr. 9
Romania, jud. Mureş
RO 24342230 • J19/828/2008

+40-730-190077

zilahi@magazinulmobilei.ro

Milan Design Week 2021 – reinterpretarea scaunului Dior

După ce ediția 2020 a îndelung așteptatului eveniment Milan Design Week a fost anulată pe fondul pandemiei de COVID, ediția 2021 s-a dovedit un succes. A fost o ediție marcată de creativitate și inedit. Dovadă: scaunul Dior.

medalion9-6159
O provocare demnă de lumea modei în lumea... mobilei./Dior.com
Publicitate
Andreea Chiru  |  15 Septembrie 2021

Scaunul Dior, intitulat la origine scaunul Medalion, a fost folosit începând cu anul 1947 de către însuși creatorul de modă Christian Dior în cadrul evenimentelor sale de fashion. „Sobru, simplu, clasic și parizian”, după cum Dior îl descria, scaunul Medalion a apărut într-o campanie de promovare a casei Dior și de asemenea era oferit invitațiilor la prezentările de modă Dior.

Ei bine, în cadrul Milan Design Week 2021, scaunul Dior a fost reinterpretat de către nu mai puțin de 17 designeri de produs, respectând însă anumite cerințe destul de stricte: folosirea tehnologiei de ultimă generație, dar păstrarea stilului clasic, maximă creativitate și un aer… parizian. Pe scurt, a fost o provocare ținând cont că s-a urmărit un amestec de nou și vechi care să mulțumească însă pe toată lumea. Scaunul Medalion are spătarul oval și șezutul pătrățos, cu margini rotunjite – o piesă de mobilier stilul Ludovic al XVI-lea.

Provenind din toate colțurile pământului, cei 17designeri s-au întrecut în reinterpretări care mai de care mai inedită, fără a pierde însă din vedere elementul estetic care, de cele mai multe ori, s-a dovedit spectaculos. S-au folosit materiale dintre cele mai neașteptate, de la rășină menită să creeze un scaun transparent, până la oglindă pe post de șezut sau poliuretan turnat într-o formă fantezistă cu ajutorul imprimantei 3D.

Expoziția scaunelor Dior a avut loc la Palatul Citterio din Milano, devenind un punct de maximă atracție în cadrul Milan Design Week 2021.

www.dior.com
www.dior.com
www.dior.com
www.dior.com
www.dior.com

 

Publicitate