logo logo

MagMob este o revistă speciali­zată în domeniul mobilei, din care vă puteţi inspira atunci când trebuie să faceţi o ale­gere pentru casa, biroul sau gră­dina voastră.

Program de promovare la export

Fast Forward Editorial SRL

540322 Târgu Mureş, Str. Bistriţei nr. 9
Romania, jud. Mureş
RO 24342230 • J19/828/2008

+40-730-190077

zilahi@magazinulmobilei.ro

Mobilier contemporan românesc la ICFF 2024

Zilele acestea se desfășoară la New York o nouă ediție a prestigiosului International Contemporary Furniture Fair, iar țara noastră dispune de un pavilion în cadrul căruia branduri consacrate românești își expun (sau chiar lansează) cele mai noi colecții de mobilier – nu mai puțin de 11 producători de mobilă din România. Târgul are loc în perioada 19-21 mai, fiind găzduit sub cupola Javits Center.

Mobilier contemporan românesc la ICFF 2024
icff.com
Publicitate
Andreea Chiru  |  21 Mai 2024

ICFF reprezintă un prilej tocmai bun de a lua contact cu piața americană, de a face un schimb de experiență, de a impresiona și a fi impresionat, de a lansa ori participa la nașterea trendurilor în materie de mobilier contemporan.

Mobila Simex se numără printre reprezentanții mobilierului românesc la New York, cu un stand în care se îmbină armonios tehnica meșteșugărească și tehnologia modernă, adică piese între clasic și modern, cu design marcat de margini rotunjite, tapițerii prețioase, tonuri deschise și primitoare. Evident, lemnul masiv este numitorul comun al pieselor expuse de Simex la ICFF 2024.

mobilasimex.ro

La New York, Carel a lansat cel mai nou brand al său, Arbore, reprezentând o colaborare cu designerul englez Dean Connell. Colecția este creată pe principiul sustenabilității, pornind de la un concept mai rar folosit în România: Raw Function, cu accent pe abilitatea de adaptare, „Fiecare obiect are cel puțin o componentă interschimbabilă, deoarece ne dorim ca produsele noastre să se adapteze și să crească reciproc pentru a se potrivi unei varietăți de decoruri interioare.”

carel.ro

Sophia România și-a amenajat standul de la New York într-un stil inspirat de grația balerinelor, expunând colecții de perdele mătăsoase, strălucitoare, încărcate de accesorii și caracterizate de tonuri pastelate. Aceste colecții sunt separate pe categorii: Home Projects, respectiv Hotel Projects. „Atmosferă vibrantă, energie pozitivă, schimb de experiențe cu oameni din întreaga lume.”

sophia-romania.ro

Și o veste minunată: brandul Vladila a câștigat în cadrul ICFF 2024 premiul Best Booth la categoria Wall Covering, Standul de la New York este amenajat într-o combinație cromatică de roz și verde, foarte bogat în detalii ornamentale sub forma motivelor vegetale exotice. Soluțiile de acoperire sunt valabile la nivelul tapetului pentru pereți, cât și a tapițeriei pentru piese de mobilier.

vladila.ro

Despre ICFF
Este principala platformă de promovare americană a mobilierului contemporan, atrăgând arhitecți, designeri, producători de mobilier din întreaga lume. Prima ediție a avut loc în anul 1989, iar de atunci evenimentul a crescut enorm, ajungând în zilele noastre la cifre precum 450 de branduri expozante din 35 de țări și un public format din 10.000 de vizitatori profesioniali.

Publicitate
Publicitate