ORGATEC 2022 – ediție specială în Japonia

În timp ce evenimentele de marcă dedicate industriei mobilierului se amână de la un an la altul în contextul pandemiei de COVID, apar totuși unele vești bune. ORGATEC se va ține anul acesta în luna octombrie, dar debutează și cu o ediție specială în Japonia.

 +33
Încet-încet, marile evenimente revin./Orgatec-tokyo.com
  |  

Organizatorii Koelnmesse au decis ca ediția 2022 ORGATEC să fie amânată câteva luni; inițial fusese anunțată pentru luna iunie a anului în curs, între timp s-au anunțat noi date: 25-29 octombrie, la Köln. Înscrierile au fost deja deschise și o parte dintre participanți și-au ocupat deja locul.

Între timp, organizatorii se pregătesc de o lansare a conceptului ORGATEC în Japonia. Prima ediție urmează să aibă loc la Tokyo în perioada 26-28 aprilie și se bucură deja de un interes mare, înscrierile încheindu-se cu șase săptămâni înainte ca târgul să-și deschidă porțile. Toate spațiile expoziționale ale centrului Tokyo Big Sight au fost închiriate de participanți de seamă ai industriei asiatice: 80 de branduri. Organizatorii estimează o cifră de 20.000 de vizitatori profesionali.

ORGATEC Tokyo se adresează arhitecților, designerilor de interioare, consultanților în amenajări, actorilor din industria imobiliară și comercianților de spații office și are ca temă cele mai inovatoare soluții pentru spațiile de lucru moderne, cu accent pe mobilierul destinat celor care lucrează remote.

Despre ORGATEC
Evenimentul este unul de mare succes la nivel internațional de ani de zile, desfășurându-se anual, la Köln. Este considerat cel mai mare în domeniul soluțiilor de amenajare a spațiilor office și se mândrește cu cifre mari: 750 de expozanți, 63.000 de vizitatori profesionali și spații expoziționale de 150.000 mp.


APARTAMENT50+ Expoziție-manifest pentru locuire

Pe 4 martie 2022, de la ora 16.00, la Ordinul Arhitecților din România, filiala București (Str. Sfântul Constantin, nr. 32, București) are loc un eveniment-expoziție: vernisajul proiectului APARTAMENT50+. În cadrul evenimentului țevi colmatate și robinete ruginite devin exponate cu un puternic mesaj.

 +33
O inițiativă a Ordinului Arhitecților din România.
  |  

Acest eveniment este și primul dintr-un tur național și itinerant al expoziției.  Ca orice eveniment-manifest, principalele exponate sunt fragmente de țevi preluate din apartamente vechi, țevi care spun astfel o poveste a unei perioade de #locuire.

Este un proiect-manifest al locuirii în bune condiții atunci când achiziționăm sau moștenim case în blocuri vechi, de peste 50 de ani. Țevile colmatate și aranjate pe stative prezintă o realitate, nu mai sunt obiecte tehnice, ci posibile opere de artă contemporană cu mesaj actual și deosebit de important pentru viitoarea locuire. Expoziția este un pretext de a aduce în fața publicului larg subiectul blocurilor din perioada comunistă, blocuri care încep să-și depășească durata de viața de 50 de ani și asupra cărora trebuie să ne îndreptăm atenția. Locuirea de bună calitate presupune o bună conviețuire cu vecinii, dar mai ales o eficientă înțelegere a aspectelor ce țin de calitatea și de siguranța clădirii, a aspectelor de proprietate comună, dar si a triadei necesare financiar-legal-tehnic.

Peste 60% dintre persoanele care locuiesc la bloc au trecut printr-o inundație de la vecini, au rezolvat problema în sine, însă fără a vedea imaginea de ansamblu. Țevile vechi cedează la un moment dat, însă putem acționa din timp, mai ales în momentul în care achiziționăm un astfel de apartament. Cum? Acordând prioritate reparaților de țevi vechi, înainte de a trece la amenajarea estetică a locuinței.

Arh. Florin Enache, inițiatorul proiectului, declară: „APARTAMENT 50+ este transpunerea unei stări de fapt mai puțin vizibile în apartamentele vechi într-o expoziție de artă insolită, un manifest care să ne ajute să vedem mai bine realitatea din mediul construit atunci când vine vorba de LOCUIRE. Este și un pretext să aducem în atenția publicului, cât și a autorităților competente, problematica - deloc simplă - a fondului construit «moștenit» care trece pragul de 50 de ani.  Ideea, pe cât de simplă, poate avea un impact major dacă reușim să ajungem, prin conștientizare, cât mai aproape de publicul larg si astfel.”  

Sediul filialei Ordinului Arhitecților din România este locul potrivit pentru această expoziție despre locuire de bună calitate.  Expoziția APARTAMENT 50+ este un manifest #better pentru conștientizarea importanței unor instalații noi în locuințele vechi înainte de a începe o amenajare interioară.  


Saltsib donează saltele pentru refugiați

În aceste zile de cumpănă, românilor de rând care au sărit în ajutorul refugiaților din Ucraina li s-au alăturat și companii dornice să-și aducă propria contribuție. Printre acestea, și Saltsib, un producător de saltele de calitate, cu sediul în Sibiu.

 +3
Compania s-a alăturat inițiativelor de sprijinire a refugiaților din Ucraina./Saltsib.ro
  |  

Compania Saltsib s-a implicat activ în ajutorarea refugiaților, contribuind cu produse proprii trimise în zonele românești în care valul de ucraineni fugiți din calea gloanțelor crește de la o zi la alta. Pe 28 februarie, echipa Saltsib a încărcat un tir întreg cu saltele având destinația Suceava. O zi mai târziu, un al doilea transport de saltele, la fel de mare, a fost trimis de compania Saltsib la Vama Siret.

„Suntem alături de cei care au fost nevoiți să părăsească liniștea propriei case din cauza unor conflicte pe care nu credeam că le putem vedea in zilele noastre.”, au transmis reprezentanții Saltsib. Producătorul s-a alăturat campaniei umanitare derulate în parteneriat cu GLS, ONG Mâini Unite, ONG Acționăm și Lucian Costea.

Zilele acestea, echipa Saltsib a lucrat în ritm susținut pentru a produce o nouă serie de saltele comandate de firma CBS pentru dotarea spațiilor în care sunt primiți refugiații ucraineni, dar și un transport destinat Hotelului Bucovina, unde, de asemenea, sunt cazați foarte mulți oameni alungați din țară de armata rusă.

Despre Saltsib
Producător de saltele fabricate în România, cu tehnologie de ultimă generație, Saltsib lucrează cu companiile din domeniul HoReCa, livrând saltele în cantități mari. Acestea sunt produse pe orice dimensiune și beneficiază de o garanție de șase ani. „Ne dorim să facem din SaltSib un brand românesc sinonim cu experiența și calitatea pentru toți cei care caută soluții fiabile pentru un somn liniștitor odihnitor.”, se arată pe site-ul companiei.  +3 www.saltsib.ro +3 www.saltsib.ro


Încep înscrierile la RDW 2022

The Institut anunță lansarea perioadei de înscrieri pentru cea de-a zecea ediție a Romanian Design Week. Toți creatorii de frumos sunt așteptați să ia parte la ediția 2022 programată să aibă loc în perioada 13-22 mai.

 +33
Ediția cu numărul 10 va avea loc în luna mai./Romaniandesignweek.ro
  |  

Organizat an de an cu sprijinul financiar al UniCredit Bank, Romanian Design Week 2022 se va desfășura sub tema #Forward, urmărind să aducă o dată în plus în atenție valori precum sustenabilitatea, incluziunea și tehnologia modernă. Ediția va fi marcată și de o noutate: revenirea în program a evenimentului Noaptea Studiourilor de Arhitectură, urmând a avea loc în data de 19 mai.

Înscrieri
În cadrul programului DesignGo, înscrierile au ca dată limită ziua de 21 martie.  Înscrierea se face online, prin completarea unui formular (de accesat de aici). Pot participa orice fel de entități din industria designului, apte să organizeze evenimente de profil, respectând tema ediției 2022, #Forward. Nu se percepe niciun fel de taxă de participare. Participanții pot înscrie în cadrul RDW mai multe evenimente. În data de 31 martie, toți cei înscriși vor primi un răspuns de acceptare/respingere din partea organizatorilor.

Pentru eventul Noaptea Studiourilor de Arhitectură termenul limită este 28 martie. Se adresează studiourile de arhitectură din București, care să-și deschidă porțile pe durata evenimentului (19 mai), organizând la sediile proprii expoziții sau comunicări cu publicul interesat de evoluția acestei industrii. Formularul de înscriere se completează online (de accesat de aici), urmând ca organizatorii să anunțe studiourile selectate în ziua de 4 aprilie.

„Festivalul își dorește să strângă și în acest an sub umbrela sa entități creative în număr cât mai mare în cadrul formatului RDW „DESIGN GO!”. Sunt invitate să se activeze în programul săptămânii 13-22 mai galerii de artă, studiouri de design, ateliere, magazine, showroom-uri sau cafenele, entități orientate spre lumea designului sau cu interes pentru organizarea unui eveniment relevant pentru industrie.”, se arată pe site-ul RDW.


Lux-Artim deschide showroomul Chameleon Furniture

Brandul Chameleon Furniture, lansat de Lux-Artim cu trei ani în urmă, a avut deschiderea oficială cu câteva zile în urmă, pe 18 februarie, într-un cadru festiv. Reprezintă un spațiu-platformă menit să permită designerilor și arhitecților de interioare să găsească cele mai bune soluții de mobilare direct la sursă. Din partea Magmob a participat redactorul-șef, Zilahi Imre.
 

 +8
Platformă de promovare/interacțiune cu creatorii de spații frumoase.
  |  

Chameleon Furniture reprezintă o inițiativă lăudabilă, menită să pună în practică, în chip inovator, original și durabil, proiecte de amenajare interioară oricât de creative. Practic, designerul sau arhitectul de interioare găsește la Chameleon Furniture partenerul care să-i producă mobilierul în cele mai bune condiții de calitate. Găsește chiar mai mult decât atât – un consultant în ce privește cele mai noi materiale și cele mai bune soluții de funcționalitate.

„La Chameleon Furniture ne dorim să creăm o comunitate de arhitecți și designeri alături de care să punem în practică cele mai creative idei de mobilier. În calitate de colaborator, vei avea siguranța că fiecare proiect de amenajare va fi realizat cu acuratețe, iar clientul tău va primi exact ce își dorește.   În plus, îți oferim beneficii exclusive, cum ar fi posibilitatea de a-ți crea un portofoliu pe website-ul nostru sau oportunități de networking.” – a arătat Gabriel Năfureanu, general manager, în cadrul evenimentului de deschidere a showroomului.  +8 www.magmob.ro

Avantaje:
•    PAGINĂ DE PROFIL PE WEBSITE  Ca designer/arhitect de interioare îți vei putea crea o pagină de portofoliu pe website-ul nostru, unde să încarci proiectele reprezentative pentru activitatea ta.
•    PREZENȚĂ ÎN SHOWROOM  Poți fi prezent cu materiale promoționale în showroom-ul nostru.
•    CONSULTANȚĂ TEHNICĂ  Echipa noastră te va îndruma din punct de vedere tehnic pe tot parcursul realizării unui proiect.
•    RAPORT CALITATE-PREȚ  Producem mobilier de calitate superioară la un preț corect, ceea ce va optimiza costul total al execuției.
•    ESTIMAREA TIMPULUI DE LUCRU  Îți garantăm timpi predictibili de proiectare, execuție, livrare și montaj, pe care îi respectăm întocmai.

Chameleon Furniture se dorește a fi o comunitate în adevăratul sens al cuvântului, un spațiu în care clientul final să-și poată afla nu doar designerul de proiect, ci întreaga echipă de lucru, de la proiectare și măsurare până la personalizare și executare mobilier. Acționând sub forma unui parteneriat, Chameleon Furniture va promova nu doar piese de mobilier bine realizate, ci și creatori de spații frumoase și proiecte implementate, devenind inclusiv o sursă de inspirație.  +8 www.magmob.ro +8 www.magmob.ro

Showroomul este organizat sub forma unui spațiu de expunere a colecțiilor de mobilier, completat cu spații de birouri pentru desfășurarea consultărilor. Lux-Artim a antrenat în cadrul brandului Chameleon Furniture o echipă cu experiență,  tehnologie de ultimă oră și aparate laser și de soluții practice de personalizare a proiectului de amenajare. Spre exemplu, în cadrul spațiului de expunere poate fi văzută o imprimantă menită să preia o imagine dragă clientului și s-o transpună la scară largă, sub formă de print pentru perete sau chiar mobilier.   +8 www.magmob.ro

Despre Lux-Artim
Fabrica de mobilă a fost deschisă la Onești în anul 1997, iar primul său magazin cu vânzare a fost lansat 12 ani mai târziu, în cadrul unui centru comercial din Bacău. Au urmat alte puncte de vânzare, dar și participări la târguri dedicate industriei producătorilor de mobilier. Brandul Chameleon Furniture a apărut cu trei ani în urmă sub forma unui program de mobilă la comandă, lansat în cadrul unei expoziții de profil de la Budapesta.  +8 www.magmob.ro +8 www.magmob.ro  +8 www.magmob.ro

„Chameleon este locul în care orice idee, oricât de năstrușnică ar fi, este pusă în practică cu ajutorul utilajelor și tehnicilor inovatoare.  De asemenea, gama variată de materiale, texturi, finisaje, printuri și accesorii  contribuie la încununarea cu succes a oricărui proiect.  Și nu ne rezumăm doar la asta. La Chameleon Furniture găsești și corpuri de iluminat, electrocasnice de ultimă generație, separator de plante sau tapet personalizat. Mobila ar fi incompletă fără toate acestea.”, se arată pe site-ul Chameleon Furniture.