Primele imagini de la Meble Polska 2020

A început ediția 2020 a târgului Meble Polska. Este cel mai mare târg de mobilă pe plan european, iar prestigiul său crește de la un an la altul. O echipă Magmob se află la Poznan și suntem în măsură să vă transmitem câteva imagini care să surprindă marile trenduri.

 +7
Meble Polska 2020 - o echipă Magmob transmite de la fața locului!
  |  

Târgul se desfășoară în perioada 25 – 28 februarie la Poznan. Meble Polska este considerat principala platformă de business din industria mobilei pentru Europa Centrală și de Sud, dar și principalul instrument de promovare a mobilei din Polonia la nivel internațional. În plus, este cel mai mare exportator de mobilier la nivel european – cu exporturi anuale în valoare de circa 10 miliarde de euro.

Anul acesta prezența continuă să fie cel puțin la fel de mare ca la ediția precedentă, atât din partea vizitatorilor, cât și a expozanților. „Sunt mulți vizitatori din România, e o atmosferă bună”, transmite Zilahi Imre de la fața locului, „iar prețurile sunt competitive.” Predomină mobila tapițată, foarte multă mobilă tapițată, culori destul de îndrăznețe, cu design interesant. Se mențin câteva combinații cromatice deja consacrate, prin care diverse nuanțe de galben, combinate cu tonuri de gri. Accentul cade în mod special pe funcționalitate și mai ales pe nevoia de relaxare: tapițerie rezistentă, dar care asigură un grad sporit de confort, forme care să odihnească nu doar ochiul, ci și spatele sau brațele, funcții de extensibilitate tot mai moderne.

Revenim zilele următoare cu mai multe informații și imagini de la Poznan. +7 MagMob Canapea de două locuri cu spătar foarte înalt, cu design ce inspiră ideea de intimitate  +7 MagMob Birou din lemn natural, minimalist, simplu de folosit drept consolă și birou de lucru în egală măsură  +7 MagMob Un fotoliu masiv, pentru maxim de confort și relaxare  +7 MagMob Canapeaua tip colțar, cu perne adânci ce pot servi inclusiv ca pat de zi pentru un pui de somn în orele după-amiezii.  Colțarul e prevăzut și cu accesorii pentru păstrat îndeaproape ceașca cu cafea  +7 MagMob Canapea extensibilă cu acces lateral la lada de depozitare


Salonul de la Milano 2020, amânat!

Salonul de Mobilă de la Milano a trecut în categoria marilor evenimente internaționale care suferă de pe urma coronavirusului. Ediția 2020 este cea de-a 59-a și urma să se desfășoare între 21 și 26 aprilie.

Sunt posibile și amânarea, și anularea/Salonemilano.it
  |  

UPDATE: Ediția 2020 a marelui Salon de Mobilă de la Milano a fost amânată. S-a decis să aibă loc în perioada 16-21 iunie 2020.

Cei de la Dezeen.com anunță că în această după-amiază urmează să se decidă soarta actualei ediții a Salonului de Mobilă de la Milano. Organizatorii vor discuta atât posibilitatea amânării, cât și pe cea a anulării. Acest lucru vine pe fondul transformării Italiei în țara europeană cea mai afectată de coronavirus.

Marii expozanți de la Salone del Mobile ar face, conform Dezeen.com, presiuni asupra organizatorilor să amâne ediția programată pentru finalul lunii aprilie. Aceștia se tem că evenimentul va fi ocolit de vizitatori, iar investițiile realizate pentru amenajarea standurilor nu ar putea fi recuperate. Unele branduri au decis deja să nu participe în cazul în ediția va avea loc la data anunțată, alte branduri încă iau în considerare neparticiparea.

„Un designer de marcă descrie amânarea ediției drept un fapt inevitabil”, se arată pe site-ul Dezeen.com, „un altul, chiar din Milano, este de părere că evenimentul va fi anulat”. În ce privește amânarea, Salone del Mobile ar putea să se țină în luna iulie sau chiar în luna septembrie.

Organizatorii Salonului de Mobilă de la Milano au confirmat că în această după-amiază se discută soarta ediției cu numărul 59, și că o decizie urmează a fi dată publicității cel mai devreme în această seară.

 


Avanpost MobilaDalin la Budapesta

Ca răspuns la primirea pe piața maghiară mai mult decât pozitivă a produselor fabricate la Reghin (județul Mureș), MobilaDalin a investit într-un showroom situat în centrul Budapestei. La deschiderea din 20.02.2020 au participat peste 70 de profesioniști din lumea mobilei: designeri de interior, arhitecți, parteneri comerciali și jurnaliști de specialitate.

 +9
Atmosfera magazinului Mod. e minuţios gândită de către designerul Konnerth Zita
  |  

Prezența producătorului de mobilă mureșean în țara vecină are deja o vechime de cinci ani, timp suficient pentru a participa la diverse târguri și pentru a dezvolta relații apropiate cu o serie de retaileri locali. „Intrarea pe o nouă piață nu se face de la o zi la alta – ne spune Dan Cotoi, directorul general al firmei –, am abordat cu răbdare și seriozitate acest proiect. Din primul moment în care am luat decizia de a ne extinde, am investit în cercetare de piață și marketing. Norocul nostru a fost să îl avem pe colegul nostru Herberth Róbert pe post de pionier, în mare parte este meritul lui că în 2019 am avut o creștere a vânzărilor în Ungaria cu 22%.”

 +9 MagMob Toma Cotoi, fondatorul firmei MobilaDalin "inspectează" pentru prima oară magazinul din Budapesta

 Succesul MobilaDalin nu a fost o întâmplare cu noroc nici în România, firma câştigând aprecierea clienţilor printr-un design curajos, cu produse funcţionale şi preţuri corecte. „Când am înfiinţat firma în 1992, nici prin gând nu-mi trecea că 28 de ani mai târziu vom produce zeci de mii de piese de mobilier anual şi că într-o zi vom deschide un showroom propriu în afara României” – ne spune cu un surâs sincer Toma Cotoi, fondatorul afacerii de familie.

 +9 MagMob Toma Cotoi, Herberth Robert, Konnerth Zita şi Dan Cotoi

Transformarea dintr-o fabrică de mobilă oarecare într-un brand puternic, cu identitate clar definită, a pornit de la implicarea lui Dan Cotoi, unul dintre fiii fondatorului, în managementul companiei. Având curajul să abordeze piaţa de mobilă tapiţată cu forme şi materiale textile nonconformiste, Dan a lansat la un moment dat canapeaua Havana. În lumea canapelelor extensibile înalte cât un scaun, tapiţate cu stofă brodată cu trandafiri, a sosit ca un extraterestru canapeaua fixă, joasă, arcuită în formă de semicerc, cu tapiţerie adusă din Pakistan... Nici nu are rost să aflăm dacă Havana a fost sau nu vândută în cantităţi mari, serviciul cel mai important al acelei piese inovatoare la acel moment (undeva prin 2012) a fost de a scoate în evidenţă MobilaDalin.

 +9 MagMob Majoritatea pieselor de mobilă selectate pentru Mod. sunt proiectate de designerul Mihai Grama

Apoi, Dan Cotoi l-a adus alături de firmă pe fostul său coleg de trupă rock, designerul Mihai Grama, care se face responsabil pentru o mare parte din produsele create in-house de către producătorul din Reghin. Colaborarea celor doi s-a materializat şi în construirea unor standuri extravagante la târguri de specialitate din ţară şi străinătate. În primăvara lui 2017 o serie amplă de noi produse proprii au fost lansate simultan în Italia şi Ungaria, la târgurile iSaloni din Milano şi la OtthonDesign din Budapesta. Spre marea surprindere a echipei de marketing şi vânzări participarea la târgul din Ungaria a generat ulterior mai multe afaceri decât prezenţa la prestigiosul eveniment italian. Ca răspuns logic la o cerere sosită din piaţă, MobilaDalin şi-a delegat un reprezentant permanent pentru piaţa Ungariei, şi astfel Herbert Róbert a început construcţia reţelei de parteneriate. „Câştigarea încrederii nu se face prin vorbe multe şi frumoase, ci prin calitatea constantă a produselor livrate la timp, prin respectarea întocmai a tuturor obligaţiilor contractuale, prin soluţionarea promptă a oricărei reclamaţii” – aflăm de la Robi, un om jovial, care pare permanent concentrat asupra muncii sale.

 +9 MagMob La deschiderea showroomului din strada Rákóczi nr. 68 au participat circa 70 de comercianţi, designeri de interior şi jurnalişti de specialitate

La deschiderea magazinului din strada Rákóczi nr.68 din Budapesta gazda evenimentului a fost vedeta de televiziune Ördög Nóra, ani la rând prezentatoare a concursului X Factor Hungary. „Din primul an de când şi-a făcut apariţia în Ungaria, m-am îndrăgostit de produsele MobilaDalin, avem în casă mai multe piese fabricate la Reghin, în Transilvania. Doi copii şi un câine testează zilnic durabilitatea acestora, şi o spun din experienţă, rezistă cu brio” – a declarat Ördög Nóra la evenimentul din 20 februarie.

 +9 MagMob Gazda evenimentului de deschidere a fost starul de televiziune Ördög Nóra, un fel de Andreea Esca a Ungariei

„Achiziţionarea şi amenajarea acestui showroom în centrul Budapestei este un mesaj către parteneri şi clienţi: deciziile pe care MobilaDalin le ia sunt cu bătaie lungă, bine gândite. Vom avea grijă ca această investiţie să dea roade. Sper ca prezenţa noastră pe piaţa maghiară să devină un model şi pentru alţi producători de mobilă din România” – a conchis Dan Cotoi, directorul general MobilaDalin.

 +9 MagMob Mod. by MobilaDalin a surprins publicul maghiar cu stil proaspăt şi calitate ridicată, oferite la preţuri decente

 +9 MagMob Echipa MagMob a fost prezentă la deschiderea unui concept store de top: Mod. HOME

 +9 MagMob Noul showroom este situat în centrul Budapestei, pe o arteră intens circulată


EuroCucina 2020 – se pregătește o revoluție

Prima ediție a târgului internațional EuroCucina s-a ținut în anul 1974 și de atunci evenimentul a crescut progresiv, definindu-se ca un loc al inovațiilor în bucătărie. Ediția 2020 va avea loc în perioada 21-26 aprilie.

 +3
Se apropie Euro Cucina în cadrul Salone del Mobile/Salonemilano.it
  |  

EuroCucina este un eveniment care atrage expozanți și vizitatori din întreaga lume prin conceptul pe care îl propune deja de ani buni: transformarea bucătăriei dintr-o încăpere în care se gătește într-un adevărat „acasă”, adică inima casei, principala încăpere, locul cel mai viu al locuinței. În acest sens, târgul propune cu tot mai multă insistență bucătăria open-space, fără ziduri care să o despartă de living. Anul acesta lucrurile merg și mai departe. Dincolo de o bucătărie open-space vor fi propuse soluții practice de transformare a bucătăriei în principalul loc de socializare... online. Pe scurt, bucătăria smart! +3 www.salonemilano.it

Organizatorii au anunțat deja câteva trenduri uimitoare ce urmează să se dezvolte în bucătăriile EuroCucina:
- bucătării modulare, compuse din module atât de practice, funcționale și totuși elegante încât vor da tonul atmosferei.
- mobilierul suspendat pe perete va fi folosit pentru a delimita diferite zone ale bucătăriei, pe când mobilierul de amplasat pe podea va avea funcții tot mai practice de preparare și servire a mâncării.
- la nivel de finisaje, celebra combinație alb-negru e depășită. Se vor purta nuanțele pastelate, inspirate din natură, dar și câteva culori de impact, chiar auriul. +3 www.salonemilano.it

„Electrocasnicele vor pune accentul tot mai mult pe conectivitate, pe ușurința integrării, pe eficiență maximă și consum de energie tot mai redus”, se arată pe site-ul evenimentului. „Vom vedea frigidere cu uși din sticlă transparentă, dotate cu funcții de afișare a diverselor rețete sub format video. Vor fi capabile să ne anunțe când se apropie data de expirare a alimentelor pe care le depozitează. Vom vedea modele de cuptoare capabile să decidă singure timpul de coacere potrivit pentru felurile de mâncare puse la copt. Va exista un flux continuu de date, garantând integrarea perfectă între electrocasnice. Aceasta înseamnă că frigiderele și cuptoarele vor putea «vorbi între ele» - primele vor identifica ingredientele disponibile, iar cele din urmă vor identifica potențiale rețete.”
Revenim cu noutăți practice de la târg!


Ambiente 2020 – o ediție sub semnul imprevizibilului

V-am promis zilele trecute un rezumat al ediției 2020 a târgului Ambiente, desfășurat la Frankfurt între 7 și 11 februarie. Ei bine, a fost o ediție marcată de condiții nefaste pentru călătorie: epidemia de Coronavirus și furtuna Ciara.

 +5
O ediție reușită, în ciuda contextului/Ambiente.messefrankfurt.com
  |  

Și totuși, ediția de anul acesta a târgului Ambiente a fost una reușită, în creștere evidentă, mai ales dacă ne uităm la cifre: 4635 de expozanți din 93 de țări, acoperind o suprafață de 310.240 metri pătrați. Din rândurile vizitatorilor profesionali au lipsit însă câteva numele grele ale lanțurilor de distribuție la nivel internațional, ediția având de suferit din punctul de vedere al cumpărătorilor pe fondul riscului de călătorie (Coronavirus și furtuna Ciara). Totuși, contactele de afaceri stabilite la Frankfurt s-au concretizat favorabil prin încheierea de noi contracte.

Noutate: în cadrul ediției 2020 a târgului Ambiente, s-a organizat un pavilion nou, special, derivând din segmentul Dining, dar fiind dedicat industriei HoReCa. Cu acest prilej au fost prezentate cele mai noi trenduri de servire în lanțurile hoteliere și restaurante, atrăgând noi segmente de clienți dornici să descopere inovații la nivelul accesoriilor de bucătărie profesională. +5 www.ambiente.messefrankfurt.com

La nivel de inovație și design, an de an la Ambiente tonul este dat de prezentarea Focus on Design. În lumina reflectoarelor s-a aflat în acest an designul de produs din Brazilia, expus la standurilor câtorva dintre cei mai cunoscuți designeri din această țară: Rodrigo Almeida, Bianca Barbato, Brunno Jahara, Sérgio J. Matos and Rain. Ca trenduri au predominat la această ediție „braziliană” culorile vibrante, formele suple și inovația la nivel de funcționalitate.

Următoarea ediție Ambiente va avea loc între 19 și 23 februarie 2021. +5 www.ambiente.messefrankfurt.com +5 www.ambiente.messefrankfurt.com +5 www.ambiente.messefrankfurt.com