logo logo

MagMob este o revistă speciali­zată în domeniul mobilei, din care vă puteţi inspira atunci când trebuie să faceţi o ale­gere pentru casa, biroul sau gră­dina voastră.

Program de promovare la export

Fast Forward Editorial SRL

540322 Târgu Mureş, Str. Bistriţei nr. 9
Romania, jud. Mureş
RO 24342230 • J19/828/2008

+40-730-190077

zilahi@magazinulmobilei.ro
Publicitate

READY-STEADY-GO: impresii posteveniment EFdeN

În data de 28 aprilie, echipa EFdeN a lansat o campanie de strângere de fonduri în vederea participării, în numele României, la evenimentul Solar Decathlon ce urmează să se desfășoare în Germania. La eveniment au luat parte personalități ale vieții politice și financiare.

efden6-6624
Oficial, a început campania de strângere de fonduri./Efden.org 
Andreea Chiru  |  29 Aprilie 2022

În plin context politico-militar dificil în Europa de Est, echipa EFdeN militează (și nu numai) pentru orașele viitorului apropiat sub forma unor centre urbane sustenabile din punctul de vedere al energiei. Calitatea mediului și tehnologia construcțiilor sunt alte două aspecte asupra cărora insistă cei de la EFdeN – 44 de studenți, implicați activ în construcția unui prototip de casă solară, eficientă din punct de vedere energetic.

Toate eforturile EFdeN se concentrează zilele acestea în jurul participării la competiția internațională Solar Decathlon, participare pentru care este nevoie de o sumă de bani destul de importantă: 300.000 de euro. În total, echipa va fi plecată 43 de zile, timp în care studenții vor trece prin mai multe faze și probe ale competiției:
•    faza de asamblare a casei – de 15 zile,
•    perioadă de monitorizare – de 7 zile,
•    perioadă de prezentări către publicul larg, jurii și specialiști – de 14 zile unde sunt așteptați 200.000 de vizitatori,
•    dezasamblarea în 7 zile.

Campania de strângere de fonduri lansată în data de 28 aprilie s-a bucurat de participarea unor importanți reprezentanți ai mediului de afaceri și ai mediului administrativ. Iată câteva dintre declarațiile de susținere ale acestora:

„Îi felicit pe cei din EFdeN pentru că au reușit să devină un stindard al sustenabilității.” – Iulian Popescu, Secretar de Stat in cadrul Ministerului Cercetării Inovării și Digitalizării.

„AFM încearcă să contribuie la dezvoltarea acestui domeniu de eficiență energetică (…) pentru că astfel de inițiative vin și promovează soluții de reducere a costului la nivelul gospodăriilor.” – Director general de proiecte la Administrația Fondului de Mediu – Andrei Iorgulescu.

„Am ales să susținem acest proiect generos cu oameni tineri care doresc să se dezvolte în această direcție foarte importantă care este sustenabilitatea.” –  Mihai Boldijar, Director General Bosch România.

„Îi susținem pentru că sunt foarte inovatori și inventivi.” – Ghiocel Popescu, Director  Regional Foerch România.

„Aș vrea să descriu conceptul casei în trei cuvinte: inovație, sustenabilitate și creativitate.”- Gabriela Tudorache, HR & Communication Director TIAB.

Despre modul de susținere a echipei EFdeN, puteți afla accesând site-ul organizației.

Publicitate
Publicitate