logo logo

MagMob este o revistă speciali­zată în domeniul mobilei, din care vă puteţi inspira atunci când trebuie să faceţi o ale­gere pentru casa, biroul sau gră­dina voastră.

Program de promovare la export

Fast Forward Editorial SRL

540322 Târgu Mureş, Str. Bistriţei nr. 9
Romania, jud. Mureş
RO 24342230 • J19/828/2008

+40-730-190077

zilahi@magazinulmobilei.ro

Revenirea târgului MIFF, tactică similară cu salonul de mobilă de la Milano

În ziua de 9 iulie 2022 la Kuala Lumpur a luat sfârşit primul târg de mobilă pe bune (la faţa locului, nu online) din Asia de Sud-Est. Organizat de Informa Markets Malaysia Sdn. Bhd., MIFF a avut de această data 200 de expozanţi din nouă ţări asiatice plus Italia. Vizitatorii – târgul e exclusiv pentru profesionişti, publicul nu are access – au sosit din circa 90 de ţări diferite, majoritatea din India, Australia, Africa şi Europa. 

miff2022_johannjoann_006-6775
Quek Kheng Long, proprietarul firmei Johann&Joann (www.jnjconcept.com) ştie exact, ce îşi doreşte piaţa. 
Publicitate
Zilahi Imre  |  09 Iulie 2022

 

MagMob nu a ratat nici o ediţie MIFF din 2009 încoace. Cu ultima ocazie de dinainte de pandemie (în martie 2019) redacţia noastră a fost implicată în organizarea vizitei la târgul din Malaysia a două grupuri de mobilişti din România, în total 60 de persoane! Ca urmare, nu am ratat ocazia de a fi prezenţi nici la restartul circuitului de evenimente de specialitate din Asia, mai ales că primul pas l-a făcut tocmai MIFF.

www.magmob.ro
Montate pe roţi, aceste cabinete de lucru sunt ideale pentru spaţii co-working sau birouri open-space.

 

Da, numărul expozanţilor a fost doar o tremie a performanţei de acum trei ani, şi s-a simţit şi o diminuare a numărului de achizitori veniţi la Kuala Lumpur pentru a selecta piese de mobilier pentru reţelele lor de distribuţie. Totuşi, în cele patru zile de târg organizatorii au primit permanent felicitări din partea ambelor părţi: întâlnirea fizică într-un târg animat este mult mai eficientă, decât discuţiile online.

miff2022_tvstudio_016-6779
Pe parcursul târgului MIFF în centrul de expoziţii MITEC a funcţionat şi un studio TV în toată regula.

 

Nu ştim încă nivelul afacerilor derulate la ediţia din iulie 2022, dar vă putem reaminti statistica din cele două ediţii anterioare. După ediţia din martie 2019 expozanţii au raportat comenzi în total de 1.01 miliarde de USD, o creştere de 3% în comparaţie cu ediţia din 2018, când cifra de referinţă a fost de 984 milioane de dolari. Ne aşteptăm ca pentru această ediţie dedicată reînceperii să se înregistreze cifre mai modeste, dar văzând apetitul achizitorilor nu ne-ar mira ca expozanţii să fi făcut afaceri de peste 370 milioane de dolari.

miff2022_ericleong_002-6773
Un vechi prieten, Dr. Eric Leong, decanul facultăţii de Artă şi Design, New Era University College, Kuala Lumpur

 

MIFF a ales o tactică similară cu cea adoptată de către organizatorii Salonului de Mobilă de la Milano, şi anume organizarea unui eveniment de anvergură scăzută – proiectul cochet supersalone derulat în perioada 5-10 septembrie 2021 la Rho Pero –, urmat apoi de târgul în format complet în iunie 2022. La fel ca la Milano, nici în Kuala Lumpur nu au fost prezenţi vizitatorii obişnuiţi din China şi Rusia, de la MIFF lipsind şi ucrainienii.

miff2022_merryfair02_009-6777
O soluţie office oferită de către firma Merryfair, un brand local cunoscut şi în Europa.

Derulat timp de patru zile în două locaţii – World Trade Center KL şi centrul de expoziţii MITEC – MIFF a reuşit să depăşească un moment crucial, şi să anunţe cu încredere data următoarei ediţii: 1-4 mai, 2023. Pentru profesionişii din industria mobilei din România transmitem invitaţia organizatorilor de a vizita MIFF anul viitor, MagMob vă stă la dispoziţie cu informaţii despre cel mai stabil eveniment de profil din Asia de Sud-Est.

 

 

The Global Furniture Industry Reuniting at MIFF 2022MIFF 2022 was kicked off with the Opening Ceremony, represented by the Guest of Honour, Mr Abu Bakar Yusof, Deputy CEO (Exporters Development) of the Malaysia External Trade Development Corporation (MATRADE) on behalf of YBhg Datuk Mohd Mustafa Abdul Aziz, Chief Executive Officer (CEO) of MATRADE. Exhibiting countries: Malaysia, China, India, Indonesia, Italy, Korea, Taiwan, Thailand, Singapore, Vietnam Visitor profile: Furniture Importers, Wholesalers and Retailers; Architects; Interior Designers and Decorators; Chain Stores; Furniture and Furnishing-Related Trades Venues: World Trade Centre Kuala Lumpur (WTCKL) and Malaysia International Trade & Exhibition Centre (MITEC) Number of exhibitors: 200 furniture manufacturers and exporters 
Publicitate